”Erikoista” ja ”mielenkiintoista”…Reseptit 8 ja 9

KESÄKURPITSA-HALLOUMIPIHVIT & LIMETTI-JOGURTTIKASTIKE

 

Tässä reseptissä tein ensimmäisen kerran ruokaa kesäkurpitsasta.

Erään päivittäistavarakaupan lehdessä oli resepti kesäkurpitsa-halloumipihveistä, joita päätin kokeilla eilen. Kesäkurpitsa ja halloumi raastettiin ja muotoiltiin pihveiksi, jotka paistettiin  molemmin puolin pannulla. Valmistin myös limetti-jogurttikastikkeen kasvispihvien seuraksi. Raastoin hirveällä vimmalla kesäkurpitsan ja yritin muotoilla sopivan kokoisia pihvejä pannun kuumetessa. Kesäkurpitsasta tulee todella paljon nestettä, olisi suosiolla pitänyt siivilöidä se ennen kuin yritin saada raasteeseen pihvin muotoa. Kosteat pihvit oli vaikea pitää kasassa ja ne höyryten kärisivät pannulla. Isäni, joka on varsin vannoutunut lihansyöjä ja perinteisten ruokien ystävä, teki yllätysvierailun ja tarjosin hänelle lounaan. Isä söi kaiken varovainen ilme kasvoilla ja vastasi kysyttäessä diplomaattisesti, että ruoka oli ”vähän erikoista”.

 

dsc_0645.jpg

 

RANSKALAINEN BROILERIPANNU

Tänään kokkasin päivälliseksi ranskalaista broileripannua, jonka ohjeen löysin samasta lehdestä. Ohje oli edellistä monipuolisempi, mutta lyhyesti sanottuna lintu ja kasvikset haudutetaan sahramilla ja appelsiinilla maustetussa liemessä. Ostin tätä ruokaa varten kaupasta sahramia, joka on kyllä hyvä mauste, mutta hyvä on mausteen kilohintakin, joka on useita tuhansia euroja. Kyseessä on maailman kallein mauste, jonka valmistaminen on hidasta ja haastavaa. Kasvi, josta sahrami valmistetaan, kasvaa vain muutamassa maassa ja yhteen maustegrammaan tarvitaan satoja käsinkerättyjä kukkia. Pienikin määrä antaa ruokiin kellertävän värin ja voimakkaan sahramin maun.

Pidin tästä ruoasta enemmän kuin mieheni, jonka mielestä eri maut ydistyivät siinä ”mielenkiintoisesti”, mutta eivät huonosti. Ruoka oli hänestä ihan hyvää, mutta appelsiinin, limen (olin lisännut puolikkaan limen mehun, joka oli jäänyt yli eilisestä), kanan, sahramin ja kasvisten yhdistelmä ei aivan toiminut.  

dsc_0650.jpg

dsc_0648.jpg

Lopputulos näytti tältä. Lientä kuuluikin olla tässä ruoassa paljon, yhtä paljon oli alkuperäisessä ohjeessakin. Broileripannua suositeltiin syötäväksi vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Suomalaisena junttina heitin pari perunaa mukaan.

dsc_0652.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.