Norimaki sushi
Avocado teki ensimmäisen kerran sushia.
Teimme perjantaina kavereiden kesken itse sushia. Yksi meistä oli tehnyt sushia aiemmin, ja sen tekeminen oli yllättävän helppoa. Riisin koostumus on tärkein asia sushin teossa, joten se on huuhdeltava huolellisesti ennen keittämistä, jotta siitä tulee valmiina paksua ja paakkuista. Paakkuinen ja ”tahmea” riisi pysyy merilevän sisällä ja pitää muodon koossa sushia leikattaessa. Huuhtelin riisiä niin kauan, että vesi ei ollut enää valkoista, vaan kirkasta.
Sushiriisiä, riisiviinietikkaa ja kuivattua merilevää.
Kuivattu merilevä laitetaan bambumatolle ja päälle laitetaan jäähtynyttä riisiä, joka peittää reilu puolet merilevän pinta-alasta.
Japanilaiset leikkaisivat sushin täytteet mahdollisimman samankokoisiksi ja pyrkisivät muutenkin harmoniseen työskentelyyn ja ruoan asetteluun, mutta me olimme suuripiirteisempiä. ;)
Rullataan
Teimme lisäksi riisipallon muotoista sushia ilman merilevää. Päälle tuli wasabitahnaa ja raakaa kirjolohta.
Meillä oli myös aitoa japanilaista teetä kolmea eri sorttia: alkujuomatee, sushin kanssa erityisesti sopiva tee ja jälkiruokatee.
Itadakimasu!