Resepti 4: Lihamureke oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kera
Tällä kertaa Avocado:
1. teki ensimmäistä kertaa lihamureketta
2. osti aurinkokuivattuja tomaatteja.
Perinteisillä kotiruuilla jatketaan kokkikokeilua! Lihamureke ei kuulunut lapsuudenkotini tavanomaisiin arkiruokiin, sillä meillä syötiin paljon italialais- ja aasialaistyyppisiä ruokia. Tämä lihamureke oli perinteisen suomalaisen version eksoottisempi muoto, johon lisättiin mustia oliiveja ja auringossa kuivattuja, öljymarinoituja tomaatteja. Olen huomannut, että blogin perustaminen on motivoinut ruokakokeilujen jatkamista, koska tänäänkin raastoin, pilkoin, sekoitin ja kokeilin erilaisia ainesosia sen sijaan, että olisin vain yksinkertaisesti ruskistanut jauhelihaa pannulla ja heittänyt jonkin kastikkeen siihen seuraksi. Mies tuli kotiin treenin jälkeen ja söi mielestäni varsin tyytyväisen näköisesti lihamureketta ison annoksen. Lihamureke oli ruokakriitikkoni mielestä ”ihan jees”.
Ei ehkä näytä järin herkulliselta kuvassa, mutta hyvää oli ulkonäöstä huolimatta.
Resepti löytyy sivulta 382.