Haasteita vuodelle 2016

On ollut tapana haastaa itseni ja tuttavat johonkin uuteen joka vuosi. Viime vuonna oli Kaljahaaste 2015, jossa ansaittiin treenamalla olusia juhannukseksi. Kisaamiseksihan se meni, kun kuukausittain eniten treenannut sai valita erikoisoluen (hieno palkinto!). Juhannukseen mennessä salilla tuli käytyä 62 kertaa ja lenkkeiltyä noin 500 km. No, uusi vuosi ja uudet kujeet. Tällä kertaa haasteena on sixpack. Kuinka vaikeaa se nyt voi olla?

Oma lähtötilanne ei ole ihan paras mahdollinen, painoa kun on päässyt kertymään syystä ja toisesta peräti 99 kiloa ja rasvat ovat jossakin 20% hujatteilla. Repikää siitä. Pienenä lisähaasteena ajattelin pyrkiä kohti kasvisruokavaliota tai ainakin kasvispitoisempaa. Vaatii opettelua, mutta eiköhän se onnistu.

Pitää siis hävittää noin kymmenen kiloa rasvaa. Vuodessa se voi onnistua. Fiksusti tehtynä se lienee muutama sata grammaa viikossa. Lähden 2500 kilokalorin ruokavaliolla menemään, ja jollei viikossa tipu tavoitteen verran, niin otan seuraavalla viikolla kaloreita alemmaksi. Jos paino taas tippuu liian rivakasti, niin sitten palataan hiukan suurempaan kalorimäärään. Parin viikon välein yksi päivä reilusti plussalla. Väittävät, että näin kropan ei pitäisi mennä säästöliekille. Pianhan se nähdään.

Yritän säilyttää lihaksia mahdollisimman paljon. Tulokset ovat perustreenaajan tasolla. Katsotaan mihin ne pyrkivät kun vuosi etenee.

Treenien suhteen tarkoitus on käydä salilla 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi käyn lenkillä, vaikka nykykäsitys lieneekin, että siitä ei ole kuin haittaa tällaisissa tavoitteissa. Vaihdan taktiikkaa nyt kuitenkin siten, että käyn kahdesti viikossa vetämässä lyhyen hiitin ja vain kerran viikossa pidemmän lenkin. Pitänee selvitellä miten tuota hiittiä tehdään 😉

Kuvaa ei kehtaa ei laittaa. Sori.

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *