Maailman paras pannukakku

Ajattelin jakaa perheemme herkuista helpon ja suht nopean kestosuosikin näin perjantain ja mansikka-ajan kunniaksi. Paksu ja täyteläinen pannukakku, noin 10 minuutin vaivalla (aktiivinen tekoaika). Tämän reseptin salaisuus on kookosmaito. Pannukakku ei valmiina varsinaisesti maistu kookokselle, mutta koostumus on ihanan pehmeä ja kermainen. Uunissa ollessaan kuplia pannarin päällä on niin isosti, että välillä pelottaa pysyykö pannari pellillä (60cm leveän uunin pellillä). Pysyy se. Ja lapset kurkkii uuniin aina ihan että wau.

Pidän tästä pannariohjeesta siksi, että siihen ei laiteta desitolkulla sokeria ja rasvaa.  Jos kookosmaitoa ei halua käyttää, voi sen korvata tavallisella maidolla. Silloin suosittelen käyttämään taikinassa punaista maitoa. Pannari on silloinkin ihan hyvä, mutta omasta mielestäni silloin siitä puuttuu sitä jotakin, eli kookosmaito. Resepti on itse hiomani timantti <3 Tämä ei ole koskaan Heidixin keittiössä epäonnistunut ja uskon että sinäkään et voi epäonnistua tämän pannarin kanssa. Kunhan sen muistaa ottaa ajallaan uunista pois.

Aineet:

2dl kookosmaitoa

8dl maitoa (kevytmaito ok)

5dl vehnäjauhoja

1/2dl sokeria

1 tl suolaa

(0,5tl-1tl vaniljasokeria)

5 munaa

Ohje:

Sekoita ensin kuivat aineet ja maidot keskenään. Lisää viimeisenä munat ja sekoita.

Pannaritaikinassa suositellaan yleensä taikinan turvotusta vähintään n. 30 min ennen paistamista. Itse laitan uunin kuumenemaan siinä vaiheessa, kun taikina on valmis ja annan taikinan turvota uunin kuumenemisen ajan, eli noin 10-15min, toimii vallan mainiosti noinkin.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Pannarin päälle voi halutessaan laittaa voi nokareita juuri ennen uuniin laittoa.

Kypsennys:

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30-40 min tai uunista riippuen, kunnes pinta on kauniin ruskea varsinkin pannarikuplien kohdalta ja reunoilta. Mitään tasaisen ruskeaa pannaria en ole ikinä saanut aikaiseksi.

Tarjoile pelkiltään tai haluamiesi lisukkeiden kera.

Herkullisia hetkiä!

-Heidix

Ps. Paina sydäntä jos tykkäät ohjeesta ja varsinkin jos olet saanut ohjeesta toimivia käytännön vinkkejä omaan keittiöösi. Autat näin muitakin reseptejä etsiviä, koska tämä ohje on ihan oikeasti hyvä. Kiitos 🙂

Kommentit (2)
  1. Kiva idea tuo kookoskerma, voisikin joskus kokeilla lisätä sitä! Pannari on minunkin bravuurini – ei ikinä epäonnistu ja on aina hyvää ja pienellä vaivalla. Oma reseptini ei sisällä kuin 1 rkl tai joskus ei yhtään sokeria, koska saatan joskus laittaa pariin ekaan palaan suolaiset täytteet.

    1. Kiitos että jaat vinkkejä. Pannari on mainio siitä, että sitä voi muokata mieleisekseen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *