Ladataan...

AITO, "NO SLEEP"

Helsinki Fashion Weekillä nähtiin toinen toistaan erikoisempia mallistoja, joilla kaikilla oli sama teema; ekologisuus. Mallistoja nähtiin monen eri maan suunnittelijoilta, mutta koska itse olen "erikoistunut" kirjoittamaan juuri suomalaisesta muotoilusta esittelen teille brändin nimeltä Aito.

Aito on monelle vielä aika tuntematon brändi, mutta uskon että tästä kuullaan vielä! Tämä helsinkiläinen brändi ei ole pitänyt suurta meteliä itsestään, vaikka suunnittelija Eetu Räisänen on toteuttanut keikkavaatteita muumoassa näille artisteille; Elastinen, Cheek ja Uniikki.

Aito on (käsittääkseni) pääasiallisesti miesten muotimerkki, mutta itse voisin hyvin käyttää montaakin heidän tuotteistaan. Mielestäni brändin tuotteet ovat hyvin unisex-henkisiä, ja brändin NO SLEEP -malliston näytöksessä olikin mukana mies- sekä naismalleja. Malliston vaatteissa huomiota herättivät yksinkertaiset painetut printit, joissa usein toistui brändin nimi AITO. Printit oli sijoiteltu vaatteisiin juuri oikeisiin kohtiin ja oikeilla mittasuhteilla, mikä teki mallistoon mukavaa dynamiikkaa. Pidin myös brändin kokolailla mustavalkoisesta tyylistä, jossa oli mausteena muumoassa kuvassakin esiintyvä vaaleanpunainen kaulaspaita, jossa takana oli suuri A-kirjain.

NO SLEEP oli brändin neljännes mallisto ja erittäin hyvä sellainen. Tämän nähtyäni odotan jännityksellä mitä Aito suunnittelee seuraavaan mallistoonsa. Tätä brändiä kannattaa pitää silmällä.

 

 

Ladataan...

Helsinki Fashion Week; MEM Endure by Paula Malleus

"the most ecological fashion collection in the world."

MEM -brändin viides mallisto ENDURE esiteltiin Helsinki Fashion Weekin muotinäytöksessä lauantaina. "ENDURE" -nimitys on viesti siitä, että maapallon luonnonvarat ja lajit eivät enää kestä jatkuvaa ja liiallista kuluttamista. Nimi viittaa myös aikaavievään ja jatkuvaan työhön, jota suunnittelija Paula Malleus on tehnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana, kestävän muodin hyväksi. 

ENDURE on valmistettu täysin Vantaan SPR Konttin -ylijäämämateriaalista. Paulan suunnittelemat painokuosit on tuotettu Kokko työsäätiön avulla. Kokko Säätiö tukee henkilöitä, joilla on vaikeuksia löytää työtä. Tällä tavalla ENDURE yhdistää ainutlaatuisen ja vahvan suunnittelun työtapaan, jolla on parantava vaikutus yhteiskuntaan ja joka edistää kiertotaloutta.

ENDURE -mallisto oli kokonaisuudessaan tumman puhuva ja futuristinen. Osa näytöksen malleista oli kätkenyt kasvonsa punaisella huivilla, joka toi malliston ilmeeseen lisää mystisyyttä. Leikkaukset olivat yksinkertaisen graafisia ja todella taidokkaasti toteutettuja. Itse pidin myös siitä, että mallisto oli unisex-henkinen. Näytöksen päättävä asu oli yllättävä! Kaiken tämän tummuuden jälkeen lavalle asteli hulmuava ja kukallinen luomus, joka toi mieleeni uudelleen syntymisen ja jopa jollain hämmentävällä tavavalla neitseellisyyden.

MEM -brändin tyyliä voitte käydä stalkkaamassa myös brändin omilta sivuilta www.membypaulamalleus.com

Lisäksi näitä mahtavan ekologisia tuotteita voi hankkia itselleen www.weecos.com verkkokaupasta.

 

 

Ladataan...

Helsinki Fashion Week -muotitapahtuma starttaa tämän viikon perjantaina. Viisi päivää kestävä tapahtuma tuo yhteen muotialan ammattilaiset yli neljästäkymmenestä maasta. Helsinki Fashin Week on noteerattu myös ulkomaalaisissa julkaisuissa, koska se on ainut muotiviikko maailmassa, joka on keskittynyt täysin ympäristöystävällisen muodin edistämiseen. Italian Vogue otsikoi näyttävästi muotiviikosta kertovan juttunsa sanoin; "Helsinki: the first 100% sustainable fashion week". Jutun voit lukea täältä. Korean Voguessa Helsinki Fashion Week oli etusivun uutinen

Helsinki Fashion Weekin tapahtumakeskus, Eco Village, pystytetään Helsingin Laajasaloon. Muotinäytöksiä voi seurata alueen Säiliö 468:ssa. Säiliö 468 on vanha öljysäiliö Kruunuvuorenrannassa, joka muistuttaa alueen lähes 90-vuotisesta histriasta öljysatamana. Säiliö 468 onkin historiansa takia mielenkiintoinen valinta kestävää muotia esittelevän Helsinki Fashin Weekin muotinäytösten tapahtumapaikaksi.

Muotiviikon ajan kongressikeskus Paasitorni isännöi showroomtilaa, jossa on esillä kaikkiaan 30 kestävän muodin brändiä ja suunnittelijaa.

Muotiviikkojen koko ohjelman löydät Helsinki Fashin Weekin sivuilta.

 

 

Pages