kukkakuvioinen mekko ja saappaat jouluaattona

Jouluaattoisin meillä on tapana vierailla lähisuvun luona ja käydä syömässä jouluateria. Pukeudun yleensä aattona melko juhlavasti. Tänään päälle pääsi toissasyksyn lapsennimiäisiin ostettu kukkakuvioinen mekko. Otin mekon osaksi talvikapselia ja olen ehtinyt sitä jo kerran pitämään kummilapsen kastetilaisuudessa kapselikaudella, mutta tuolloin en ehtinyt kuvaamaan. Pääosassa asussa on mielestäni saappaat, sillä jalassani on ensimmäistä kertaa helmojen kanssa saappaat vuosiin!

En muista mekon tarkkaa hintaa, ehkä 150 euroa on hyvä arvaus, sillä se maksoi yli 100 ja alle 200 euroa. Eli tämä käyttökerta (kolmas) maksaa noin 50 euroa. Kuvissa näkyy nyt paremmin kesken kapselikauden ostamani saappaatkin.

Ostin tosiaan saappaat kesken talvikapselin. Minulla on ollut ajatuksena, että tekisin hankinnat tulevaan kapselivuosineljännekseen aina ennen uuden kauden alkua. En ole vielä suunnitelmassani onnistunut. Syyskapseliin ostin useammankin vaatteen kesken kauden, vaikkakin suurin osa oli vanhan tuotteen korvaavia hankintoja. Nyt talven kapselia olen elänyt vajaan kuukauden ja tein jo hankinnan kesken kauden. Ostin viisi tuotetta (yhden takin, housut ja kolme paitaa) jo ennen joulukuuta ja kyllä yritin tämänkin hankinnan tehdä jo silloin.

Olen haaveillut saappaiden hankinnasta alkusyksystä asti, mutta en löytänyt sopivia oikein mistään. Ajattelin sitten, että ostan himoitsemansa saappaat vasta ensi talveksi. Nyt kuitenkin löysin pari viikkoa sitten puolivahingossa alennusmyynnistä sopivat ja päädyin ne myös ostamaan.

Saappaita alkoi kaikkialla ilmestymään muotikuviin tuossa muutama kuukausi sitten ja uuteen ihastuvana ihmisenä tein alustavan ostopäätöksen hyvin pian. Saappaat tuntuvat vuosien nilkkurien käytön jälkeen tuoreelta ja rakastan nyt hameen ja saappaiden yhdistelmää. Myös liehuvalahkeisten tai muuten löysien housujen ja saappaiden yhdistelmä saa minut innostumaan. 

Se saappaista! Juhlavaatteiden käyttö yli 30 kertaa tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta. Yleensä onnistun viitisen kertaa samaa mekkoa käyttämään eri tilaisuuksissa. Minun pitäisi oppia eroon ajatuksesta, että tilaisuuksiin pitää ostaa aina uusi mekko. En ole riittävän minimalisti varmaan siihen, että omistaisin vain yhden juhlamekonkaan. Miten te olette ratkaisseet juhlavaatteiden riittävän käyttämisen varmistamisen? Ja mitä sanotte saapashankinnasta sekä yhdistelmästä?

Kommentit (2)
  1. Juhlavaatteita voi arkistaa vaikka neuletakeilla tai neuleilla arkikäyttöön. Ei kannata ajatella, että joku olisi liian juhlavaa, käyttää vaan ihan pokalla kaikkea 😀 mä aion olla koko ens viikon toimistolla töissä mun vaatelainaamosta bongaamastani unelman ihanassa vaaleanpunaisessa Mekossa! Saan sen käyttämisestä niin paljon iloa 😀

    1. Oi ihanaa! Voisin kyllä ottaa tästä inspiroituneena haasteen itselleni ja käyttää tätä mekkoa tammikuussakin loppuvuoden juhlallisuuksien jälkeen viikottain!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *