Vintagemekko juhla-asuna

Huh, huh hellettä, mutta en valita. Tätä on niin vähän tarjolla, ettei parane manata. Kohta jo palellaan syksyn viimoissa, joten annetaan lämmön helliä edes vähän vanhoja luita. 😉 

Eilen (24.7.2016) oli kahdestoista hääpäivämme ja mieheni siskonpoika myös kastettiin. Juhlaan pitää tietenkin pukeutua sen mukaisesti, joten itselleni se tarkoittaa mekkoa. Liian harvoin pääsen ulkoiluttamaan ihania vintagemekkojani, joten käytän jokaisen mahdollisuuden siihen hyvin mielelläni. Kastejuhlaan valikoitui Pian&Paulan kotimainen mekko, jonka ostin Helsingistä Uffilta. Se on hieman hillitympi, kuin retromekot yleensä. Kangas on kuitenkin kaunis ja leikkaukset hyvät. Mekossa ei ole käytönjälkiä ja se on kuin uusi, vaikka ikää sillä täytyy olla kymmeniä vuosia. Näissä mekoissa on hyvää myös se, ettei tarvitse pelätä juhlissa tekstiilikaksosia. Oli nimittäin lähellä, ettei juuri niin käynyt. Harkitsin hetken punaista Marimekon unikkokuosista mekkoa. Onneksi en kuitenkaan siihen päätynyt, sillä yhdellä vieraalla oli juuri sellainen päällään. Pienissä juhlissa on todella tylsää, jos jollain on sama asu, vaikkei se samalta näyttäisikään päällä. Tällä kertaa väistin siis pallon täpärästi. 

Mekon kanssa laitoin hääpäivälahjaksi saamani kaulakorun ja vihreät Minna Parikan Raquelit. Kuvissa kyllä tassuttelen ilman kenkiä, koska ne on otettu vasta juhlien jälkeen. Silloin oli jo pakko saada kengät pois. Tässä siis kuvia eiliseltä ja tulossa olisi Tammerfest postaus, kunhan ehdin käydä kuvia sieltä läpi. 

 

kaste 1.jpg

kaste 2.jpg

kaste 3.jpg

kaste 4.jpg

kaste 5.jpg

kaste 6.jpg

kaste 7.jpg

Aurinkoa elämääsi!

Kommentit (2)
  1. Oikeastaan hieno. Vaikka olenkin elänyt tuon ajan. Tai juuri siksi. 

    Mitä materiaalia tuo mekko on? Mulla on aikanaan ollut lainassa RUK:n kurssijuhlassa just tuon mallinen mekko, joka se ainakin oli jotain tekokuitua.

    1. Kiitos paljon! Mekko on 100% puuvillaa. Yleensä ostankin vain villaa tai puuvillaa. Ne tekokuituiset eivät ole niin mukavia päällä. Jokunen poikkeus vaatekaapistani löytyy ihan vaan siksi, että kuosi on niin hieno. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *