Autoilu Italiassa – hullujen hommaa?

 

Näyttökuva 2017-10-24 kello 21.02.55.png

Juhannusviikolla tuli vietettyä yksi upemmista lomista ikinä, nimittäin roadtrip Italiassa! Tällä kertaa oltiin Ligurian rannikolla ja käytiin mm. Portofinossa, Cinque Terren viidessä kylässä ja Milanossa. Ja liikkeellä oltiin tosiaan autolla, me ollaan aina liikuttu ja matkustettu paljon autolla ja itse rakastan kaikkia roadtrippejä ja autolla ajelua ylipäänsä, joten auton vuokraaminen oli meille ihan selvä juttu. Mutta kuten otsikkokin vihjaa ja hesarikin tässä viime aikoina on kirjoitellut, on ajaminen Italiassa aivan oma juttunsa.

Kerran aikaisemmin on Italiassa tullut käytyä autolla ja aika nopeasti sitä huomasi miten siellä autoilukulttuuri eroaa hyvinkin paljon esim. Saksasta jossa me ollaan totuttu ajelemaan paljon. Kuten Italiassa vähän kaikki muukin, niin autoilukin ja erityisesti sääntöjen noudattaminen on vähän sieltä tännepäin. Tärkeintä vaikuttaa olevan että perille pääsee, väliäkö sillä jos kylkeen tulee matkalla pari naarmua. Näin vuokra-autolla liikkuessa ei sitä kuitenkaan ihan hirveästi noita naarmuja haluaisi, vaikka kyllä meidänkin saama auto oli jo valmiiksi sen verran lommoilla että ehkei muutama uusi jälki olisi mihinkään erottunut.

Näyttökuva 2017-10-24 kello 21.02.49.png

1. Nopeusrajoituksia ei oikein noudata kukaan.

2. Vilkun käyttö on hyvin vähäistä, maksimissaan juuri käännyttäessä pannaan hetkeksi päälle.

3. Ohittaminen on aivan hullua; mopot menee aina ohi kaupunki- ja taajama-alueilla, maanteillä ohitellaan mitä vaarallisemmissa paikoissa ja moottoritiellä ohittaessa ajetaan niin lähellä että peilit tuntuu lähtevän mukaan.

Itse en todellakaan haluaisi lähteä Italiassa ajamaan, sen verran vähän on ajokokemusta kertynyt, mutta kyllä ehdottomasti suosittelen auton vuokraamista! Meillekin eräs italialainen tuttu suositteli junalla liikkumista, kuulemma paljon helpompaa ja paremmat maisemat kun moottoritiet menevät aina niin kaukana rannasta jne. No eihän me tietenkään uskottu ja onneksi ei, puolet jutuista olisi jäänyt näkemättä ja kokematta jos ei oltaisi oltu autolla liikkeellä. Nostan kyllä ehdottomasti hattua aivan fantastiselle kuljettajalle, äidilleni! Moni on ihan ihmeissään kuunnellut meidän tarinoita reissuista, ei ymmärrä miten me uskalletaan lähteä kaksistaan autolla mitä hullumpiin paikkoihin.

Näyttökuva 2017-10-24 kello 21.03.04.png

 

kulttuuri matkat
Kommentit (3)
  1. Hei, voiko kysyä Ruotsissa opiskeluun liittyen, mitä aineita pitää olla kirjoitettuna/kursseja käytynä lukiossa että voi hakea lääkikseen, mitkä aineet siis merkkaa, pitääkö esim olla kirjoittanut kaikki luonnontieteet tms ja kuinka hyvät arvosanat pitäisi olla? Kiva lukea sun blogia 🙂

    1. Moikka! Siitä on nyt jo muutama vuosi kun tänne hain (ei todellakaan tunnu että se oli yli 3 vuotta sitten), mutta siis näin yleisesti voi sanoa että kaikki pakolliset luonnontieteet (biologian, kemian ja fysiikan) kurssit pitää olla käytynä, lisäksi myös ainakin kaikki ruotsin kurssit. Matikasta en oo ihan varma josko esimerkiksi pelkkä lyhyt matikka riittää, itsellä oli pitkä matikka ja niin mun mielestä monella muullakin täällä oleva suomalaisella. Kaikkia luonnontieteitä ei todellakaan tarvitse kirjottaa, mä en esimerkiksi edes kirjoittanut fysiikkaa. Lisäksi ruotsalaisessa systeemissä otetaan ensisijaisesti huomioon pakolliset yo-aineet, jos on sattunut saamaan jostain ylimääräisestä aineesta paremman arvosanan niin siitä saa lisäpisteitä. Arvosanojen suhteen rajat on noussut täällä nyt tänä syksynä, toki riippuu hieman yliopistosta ja josko hakee keväällä vai syksyllä, mutta kyllä veikkaisin että pakollisten yo-aineiden keskiarvo saisi olla E:n paikkeilla jotta olisi hyvät mahdollisuudet. Mutta siitä on tosiaan jo hieman aikaa kun viimeksi perehdyin kaikkiin hakukriteereihin, mutta periaatteessa voisin vähän tutkailla asiaa ja mahdollisesti kirjotella postauksen aiheesta jos kiinnostusta löytyy. Olitko itse ajatellut mahdollisesti hakea Ruotsiin? 

  2. Olemme kohta lähdössä Italiaan ja meillä olisi tarkoitus vuokrata auto käyttöömme ainakin viikoksi, hieman kyllä hirvittää se liikennekulttuuri siellä jo valmiiksi 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *