Ladataan...

En ole hylännyt enkä unohtanut blogia vaikka niin luulitte! Itsestäni riippumattomista syistä on ollut niin hektistä, ettei kirjoittamiselle ole ollut aikaa, mutta nyt on kiireet ainakin tältä erää ohi.

Tammikuussa ostin:

- Merinovillarintsikat 50e

- Talvijuoksutrikoot 30e

- Nastalenkkarit 130e

Jotenkin tuntuu että meni ihan överiksi ja liikaa rahaa, vaikka kaikki ostokset olivat tarpeellisia. Merinovillarintsikat alusvaatteena oli "sallittu" ostos, etenkin kun toiset vanhoista liiveistäni olivat venyneet vuodessa niin, että melkein pyörivät päällä.

Urheiluvaatteet ja varusteet eivät kuuluneet ostolakon "sallittuihin poikkeuksiin", mutta toisaalta, ostolakon sääntöjä miettiessäni en ollut harrastanut mitään liikuntaa moneen kuukauteen. Todennäköisesti olisin ottanut tarpeellisten varusteiden hankinnan sallittujen listalle, jos olisin osannut odottaa, että sellaisia tarpeita voi tulla...

Alkutalven ajattelin, että pärjään ihan hyvin tavallisilla trikoilla ja tavallisilla juoksutossuilla, mutta yksi superjäinen lenkki sai mieleni muuttumaan nastakenkien suhteen. Muutenkin tulee paljon päiviä, jolloin lenkille ei jostain syystä pääsekään, joten en halua että liukkaus (jota on ainakin täällä meillä vähintään puolet talvesta) olisi yksi este lisää.

Talvitrikoiden hankinta oli oikeastaan miehen ehdotus/painostuksen tulos. Mulla on lenkiltä tullessa aina reidet aivan jäässä, siis niin jäässä, että kun menen lämpimän suihkuun niin menee monta minuttia niin, että nilkkoihin valuva vesi on jääkylmää. Johtuu siis ilmeisesti siitä, että selluliitissa ei kierrä veri... Ostin siis alesta vähän paksummat trikoot joissa on tuulensuoja edessä, mutta eipä niistä kyllä ole merkittävää apua. (Ei myöskään villahousuista niiden alla)

Nyt työn alla on itse neulotut paksut villahousut, jotka suunnittelen laittavani ihan päällimmäiseksi. Tyyli ennen kaikkea :D.

Ladataan...

Liittyessäni KonMari Suomi Facebook- ryhmään pari vuotta sitten, siellä keskusteltiin ahkerasti siitä, mitä vanhoille päiväkirjoille pitäisi tehdä. Suurin osa vaikutti olevan sitä mieltä, että ne pitää polttaa -HETI! Koska mikä kauhea häpeä, jos sattuu kuolemaan ja sitten joku lukee ne! Lähes poikkeuksetta ihmiset olivat sitä mieltä, että teiniajan tapahtumat olivat enemmän tai vähemmän ahdistavia ja päiväkirjat joko pelkästään ahdistavia tai vaihtoehtoisesti nolouden multihuipentuma.

Minä olin eri mieltä. Kirjoitin päiväkirjaa ahkerasti jo ala-asteella, teinivuosina erityisen ahkerasti. Niitä kirjoja on kymmeniä ja luen niitä aina välillä. Ja no, onhan se vähän noloa ja välillä tuntuu siltä, että haluaa hypätä seuraavan sivun yli, kun tietää mitä supernoloa vuodatusta sieltä on seuraavaksi tulossa. Mutta suurimmaksi osaksi niiden lukeminen on kuitenkin tosi hauskaa ja opettavaista. On myös aika riipivää näin 20 vuotta myöhemmin nähdä ”ulkopuolisena” ne kaikki hukatut mahdollisuudet ja toisaalta se pään seinään hakkaaminen jonkun ihan toivottoman ihastuksen suhteen. Ja se, miten kiertää ympyrää vuodesta toiseen ja toistaa aina samat virheet, siitäkin huolimatta, että ne nimenomaan yrittää välttää!

Teen myöhemmin jonkinlaisen postauksen päiväkirjojen parhaista paloista, mutta nyt kerron teille hyvästä ideasta, joka minulla oli abikeväänä. Tämä olkoot oma panokseni keskusteluun siitä, onko äitiys tekosyy lihoa.

Olin ihan hukassa, enkä tiennyt mitä tekisin elämässäni, seuraavana talvena, tai edes seuraavassa kuussa. Onneksi keksin tähän helpon ratkaisun: Hankin vauvan! Se, että olin sinkku, ei ollut (mielestäni) mikään este eikä oikeastaan edes hidaste koska baaristahan niitä isiä löytää. Tein tarkkoja laskelmia siitä, miten paljon saisin äitiyspäivärahaa ja miten paljon vauvaan menisi rahaa (olin ihan löytänyt jopa jonkun laskurin, jolla pystyi laskemaan vauvavuoden kulut). Tein myös tarkkoja suunnitelmia siitä, miten pystyn jatkamaan aktiivista ryhmäliikuntaharrastustani lapsen kanssa:

-pääsen töistä kello 16 (se, ettei minulla ollut tietoakaan mistään työpaikasta, ei ollut mikään este hyvälle suunnitelmalle) ja haen lapsen hoidosta (bussilla, huom!)

- klo 18 lähdetään takaisin keskustaan jumppaan, lapsi on sen aikaa lapsiparkissa

- klo 20 ollaan kotona.

Hmm. Jokainen äiti aikuinen varmasti tajuaa, että tällä aikataululla ei ole mitään onnistumisen mahdollisuuksia. Ei mitenkään, millään tavalla. Missä vaiheessa tehdään ruokaa, pestään pyykkiä, siivotaan, seurustellaan lapsen kanssa, levätään työpäivän jälkeen, OLLAAN VAAN? Ja entä jos lapsi ei viihdy lapsiparkissa, entä jos se ei viihdy missään ja jos se valvoo kaikki yöt? Tai ainakin herää kahden tunnin välein? Entä jos minua ei voisi kärpäsenkakan vertaa kiinnostaa joku jumppa tai se onko minulla lökäpöksyt tai meikitön naama tai hapsottavat hiukset? Entä jos elämä on pelkkää selviytymistä päivästä toiseen?

Itse sensijaan pohdin päiväkirjassa, että ”Tässä on varmaan joku juttu jota en tajua (minkä takia EI PITÄISI HANKKIA LASTA), mutta en keksi mikä.”

Ihailin myös yhtä jumppaohjaajaa, jolla oli pieni vauva ja tiukka pylly. Ohjaaja oli selvä esimerkki siitä, että ”Ei ole pakko tulla lökäpöksyäidiksi jos ei halua”.

Tähän ei nyt oikein voi kommentoida muuta kuin että :D. Onneksi ei tullut vauvaa vaan mies joka laittoi haihatteluni aisoihin.

t. Ylpeästi lökäpöksyäiti. Miten ikinä jaksoin pitää farkkuja joka päivä, kotonakin?!

 

Ladataan...

Ladataan...

Vauva-lehden Aihe vapaa-palstalla (jota tietenkään en lue, kuulin vain puhuttavan!) on ollut mielenkiintoinen  keskustelu minimalismista Nyt huomasin, että joku oli ottanut puheeksi asian, joka itsellänikin on joskus käynyt mielessä: Mitä jos tuleekin zombimaalimanloppu ja olen karsinut vaatekaappini ja muut tavarani ihan minimiin? Miten sitten pärjään?

Kysyjä oli saanut vastauksia, jollaisen olisin itsekin voinut (itselleni) antaa: Zombimaailmanlopun tilanteessa laadukkaat ja kestävät vaatteet ja tavarat ovat niitä millä pärjätään, ei kaapillisella kiinanvaatteita. Ja vaikka vielä käytän loppuun joitain vanhoja halpatuotantovaatteitani, vaatekaappini alkaa oikeasti olla sellainen, jolla pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.

Ja silti vaatteita on alle sata.

 

Kaikki vaatteeni:

Siistimmät/työvaatteet:

2 paitapuseroa

2 siistiä t-paitaa

2 siistiä neuletakkia

neulemekko

2 siistit työhousut

Arkivaatteet

ohut villapaita

5 pitkähihaista/puolipitkähihaista trikoopaitaa/tunikaa (näitä pidän kotona keväällä, syksyllä ja kesällä kun on kylmä)

4 toppia (2 silkkivillaista, 2 puuvillaista)

2 farkut (näitä en käytä ikinä mutta en ole uskaltanut vielä heittää pois)

2 legginsit (käytän kotihousuina tunikan/villamekon kanssa, molemmat haaroista rikki)

2 pitkikset (toiset villaa, toiset keinokuitua)

2 haaremihousut (käytän lähinnä kesähousuina)

paksu villapaita

2 kesähametta

4 kesämekkoa

Ulkovaatteet

toppahousut

tuulihousut

ulkoiluhame

ulkoilutakki koiralenkkeilyyn

siistimpi soft shell- takki (tämän korvaan jossain vaiheessa vielä asteen siistimmällä, luonnonkuituisella takilla)

untuvatakki

nahkatakki

mokkatakki (tämä ja nahkatakki ovat kesätakkeja. en tarvitsisi kahta mutta tykkään molemmista).

villamyssy

2 villapipoa

trikoopipo

nahkakintaat

2 ohuet tumput

huopatumput

kashmir-huivi

villahuivi

espanjasta ostettu ”pashmina-huivi, 100% pashminaa” (varmaan akryyliä)

2 juhlahuivia

2 isoa kesähuivia (menee rannalla selluliittisharonkina, hartijalämmittäjänä kesäiltana jne.)

Kengät

nahkasaappaat

2 nahkanilkkurit (molemmissa on jotain vikaa ja molemmat olen saanut tuttavilta ilmaiseksi. Toivon vielä joskus löytäväni täydelliset)

kuomat

2 gore tex-paljasjalkakengät (samanlaiset: toisista irtosi pohja parin kuukauden käytön jälkeen ja sain valmistajalta ilmaiseksi uudet, mutta nyt niistäkin on pohja irti.. pitäisi viedä molemmat suutariin.)

gore tex-lenkkarit

kumisaappaat

paljasjalkaballerinat

avokkaat

Urheiluvaatteet

3 juoksutossut (paljasjalkatossut, nastakengät ja tavalliset, vaimennetut tossut)

Jumppatossut (ryhmäliikuntatunneille, joilla en ole käynyt aikoihin)

3 juoksutrikoot (kahdet ihan perus ja yhdet talvitrikoot)

2 juoksupaitaa (merinovillainen ja keinokuituinen)

urheilutoppi

juoksutakki

Juhlavaatteet

4 juhlamekkoa (joista vain 1 on tällä hetkellä sopiva, mutta vielä laihdun!)

 

Yhteensä 82 kpl

Lisäksi alusvaatteita ja sukkia.

 

Pages