Mysliä itse

Olen tehnyt kahdesti mysliä, ensimmäisellä kerralla hieman paloivat, mutta nyt onnistui täydellisesti! Mysli on siitä hyvä, että siihen voi oikeasti oman mielen mukaan sekoitella aivan mitä haluaa ja kaapista sattuu löytämään!

 

20150321_092919.jpg

 

Mysli

4 dl kaurahiutaleita

4dl ruishiutaleita

0,5dl pellavansiemenrouhetta

1dl kookoshiutaleita

0,5dl kurpitsansiemeniä

0,5dl auringonkukansiemeniä

3dl erilaisia pähkinöitä

0,5dl oliiviöljyä

4rkl hunajaa

1dl rusinoita

 

Laita uuni kuumeemaan 175 asteeseen. Lämmitä kattilassa pienellä lämmöllä oliiviöljy ja hunaja, jotta sekoittuvat yhteen. Sen jälkeen loput aineet sekaisin. Jätä rusinat laittamatta ja lisää ne vasta paahtamisen jälkeen. Kaada öljy-hunajaseos joukkoon ja sekoita tarkkaan. Sitten pellille ja uuniin noin 15 minuutiksi. Muista sekoittaa ja vahtia, palaa helposti. Anna jäähtyä hetki, lisää rusinat joukkoon ja laita purkkiin. Säilyvyydestä en tiedä, joillain sivuistoilta lupailtu kahta viikkoa, joku sanoo, että yli kuukauden ainakin. En usko, että se on niin tarkkaa. Plus tämä on niin hyvää, että menee nopsaan!

20150321_101538.jpg

 

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma