Rauhalliset aamut…

Katoin viime viikolla kahdesti pöydän meille kahdelle brunssityylillä. Vitsit, miten ihana on syödä hieman sitä sun tätä ja rauhassa. Juoda teetä/kahvia ja jutustella. Ihan sen oman rakkaan kanssa. Tai vaikka kaverin kanssa. Tästä muuten mieleeni tuli, että sain perjantaina väsymykseni selätettyä, ja tähän asti on mennyt hyvin, olikohan vain stressiä ja siitä johtunut heräily/nukkumattomuus. Viikonloppuna olikin sitten ihan hyvin jo virtaa. Ja hyvä, sillä tällä viikolla on hommaa! Koulu joka päivä 7-15, kolme keittiösuunnittelutapaamista, joista toinen eilen ja toinen tänään, huomenna äitini luokse kahville, torstaina taas keittiötapaaminen (sama kuin eilinen) ja perjantaina työharjoittelua 10-17 ja siitä sitten avaimia hakemaan ja viikonloppu uudessa omassa kodissa, vitsit, jännää! Niin ja sunnuntaina muutama tunti kans töitä. Ens viikon alussa yritetään saada keittiö tilaukseen! Siitä sitten toisessa postauksessa alustavasti huomenna!

20150319_153035.jpg

Viikonloppuna ajateltiin vain katsella rauhassa kotia ja mitä tehdään ekaks ja mitä pitää ostaa ja sen sellaista. Kenties aloitetaan yläkerran katon maalauksesta ja puretaan jo hieman keittiötä ja kurkataan, että millainen hirsiseinä paljastuu olohuoneesta. Kaikkea pientä. Niin ja ekana lämpeää muuten sauna! Postauksia varmaan tulee eri huoneista tiputellen ennen – jälkeen -tyylillä ja varmaan jos on jotain erityistä tehty tai tuunattu, niin siitä sitten sepustusta.

20150319_153045.jpg

20150321_092035.jpg

20150321_092711.jpg

Kuvia viime viikonlopun brunsseista… Nam.

 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma

Sokeriton mustikkapiirakka

Vaikka suunnittelinkin jakavani reseptin täällä blogissa, unohdin ottaa mustikkapiirakasta kuvan… No, koska piirakka oli hyvää ja varmasti tulen tekemään uudestaan, voin kuvan lisätä jälkikäteen. Reseptin bongasin Jadenlaista -blogista ja sitten pienillä muokkauksilla tein omanlaisen sokerittoman mustikkapiirakan. Nam! Meni kyllä nopeasti ja sai kehuja, vaikka onhan piirakka erilainen kuin ”aito” mustikkapiiras. Oli erittäin hyvä ja kevyt mieli vielä syömisenkin jälkeen, mikä oli iso plussa! Mummun kommentit kyllä hieman ärsytti… ”Mustikat ei maistu mustikoilta, jossei niissä oo vähän sokeria” ja ”kyllä tämä pohja terveelliseltä maistuu”, että jos ajatukset on samaa luokkaa, kannattaa jättää tekemättä, heh. 

Noniin, asiaan!

Sokeriton mustikkapiirakka

1 bansku

1 kananmuna

1dl maitorahkaa

1dl ruisjauhoja

0,5dl ruishiutaleita

0,5dl kaurahiutaleita

ripaus pellavansiemenrouhetta

1tl ruokasoodaa

voita vuoan voiteluun

(seuraavaan versioon ajattelin lisätä kookoshiutaleita ja voidella vuoan kookosöljyllä)

 

Pinnalle:

300g mustikoita

1dl maitorahkaa

2dl kevytkermaviiliä

0,5dl vaniljakermaa

1rkl hunajaa

vaniljauutetta

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka. Muussaa bansku, lisää joukkoon rahka ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Kaada pohja piirakkavuoalle ja tiputtele mustikat päälle. Sekoita loput aineet keskenään sekaisin ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle. Sitten uuniin, keskitasolla noin 40min. Tarjoile esimerkiksi vaniljakerman ja jäden kanssa.

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma