Sokeriton mustikkapiirakka

Vaikka suunnittelinkin jakavani reseptin täällä blogissa, unohdin ottaa mustikkapiirakasta kuvan… No, koska piirakka oli hyvää ja varmasti tulen tekemään uudestaan, voin kuvan lisätä jälkikäteen. Reseptin bongasin Jadenlaista -blogista ja sitten pienillä muokkauksilla tein omanlaisen sokerittoman mustikkapiirakan. Nam! Meni kyllä nopeasti ja sai kehuja, vaikka onhan piirakka erilainen kuin ”aito” mustikkapiiras. Oli erittäin hyvä ja kevyt mieli vielä syömisenkin jälkeen, mikä oli iso plussa! Mummun kommentit kyllä hieman ärsytti… ”Mustikat ei maistu mustikoilta, jossei niissä oo vähän sokeria” ja ”kyllä tämä pohja terveelliseltä maistuu”, että jos ajatukset on samaa luokkaa, kannattaa jättää tekemättä, heh. 

Noniin, asiaan!

Sokeriton mustikkapiirakka

1 bansku

1 kananmuna

1dl maitorahkaa

1dl ruisjauhoja

0,5dl ruishiutaleita

0,5dl kaurahiutaleita

ripaus pellavansiemenrouhetta

1tl ruokasoodaa

voita vuoan voiteluun

(seuraavaan versioon ajattelin lisätä kookoshiutaleita ja voidella vuoan kookosöljyllä)

 

Pinnalle:

300g mustikoita

1dl maitorahkaa

2dl kevytkermaviiliä

0,5dl vaniljakermaa

1rkl hunajaa

vaniljauutetta

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka. Muussaa bansku, lisää joukkoon rahka ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Kaada pohja piirakkavuoalle ja tiputtele mustikat päälle. Sekoita loput aineet keskenään sekaisin ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle. Sitten uuniin, keskitasolla noin 40min. Tarjoile esimerkiksi vaniljakerman ja jäden kanssa.

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma