Munatorvien aukiolotutkimus eli HSS

Halusin välillä kirjoittaa hoitoprosessista ja sen vaiheista. Kun meillä  ensimmäiset inseminaatiot eivät tuottaneet tulosta minulle tehtiin munatorvien aukiolotutkimus eli HSS.                                      ( HSSG on ultraäänitutkimus, jonka tarkoituksena on selvittää munatorvien aukiolo ja tutkia tarkemmin kohdun rakennetta.) Monet sanovat että tutkimus on kivulias (kuten minulla olikin) mutta pitää muistaa että jokainen on yksilö ja jokaisen kipukynnys on yksilöllinen eli joillekin tutkimus ei ole yhtään kivulias tai kipua on vain hyvin vähän.

Aamulla otin kipulääkettä n.tuntia ennen toimenpidettä ja menin polille heti aamusta, mikä oli hyvä sillä tutkimus jännitti minua kovasti.  Minut tutkittiin samalla muuten ja astuin mukavasti tutkimustuoliin, itse tutkimus oli lyhyt ja kesti n.10minuuttia. Tutkimuksessa munatorviini ruiskutettiin ohuen katetrin avulla keittosuolaa ja ilmaa ja katsottiin ultraäänellä miten neste/ilma liikkuvat munatorvissani. Toinen munasarja on minulla piilossa suolenmutkan takana ja sen ultraaminen on aina kivuliasta, kuten myös tällä kertaa. Sinne jouduttiin myös laittamaan nestettä kaksi kertaa, koska ensin vaikutti siltä että munatorvi on tukossa(onneksi ei ollutkaan). Operaatio oli minulla hyvin kivulias ja pidin koko ajan tiukasti opiskelijaa kädestä(onneksi hän oli paikalla), polilla on onneksi myös ihanat ja lempeät kätilöt, jotka jaksavat tukea ja tsempata. Mutta kuten aikaisemmin olen todennut että olen hyvin kipuherkkä, joten kaikilla tutkimus ei ole niin kivulias kuin minulla,

Onneksi kaikki oli hyvin ja pääsimme jatkamaan hoidoissamme eteenpäin . Vaikka toki olisi ollut helpotus, että olisi löytynyt tukos jonka olisi voinut hoitaa, oli samalla iso helpotus ettei mitään oikeata vikaa löytynyt.

hyvinvointi raskaus-ja-synnytys oma-elama terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *