Vertaistukea

Jos hoitojen keskellä olevana kaipaat vertaistukea suosittelen käymään tällä sivulla ja vaikka liittymään Vertaistukiryhmä Simpukkaan osoitteessa: https://www.simpukka.info/  Tuolta löytyy paljon erilaisia vertaistukiryhmiä ja tietoa lapsettomuuudesta sekä sen hoidosta. Simpukan sivuilta löytyy myös tälläiset Facebook ryhmät:

”Suljettu Simpukka -Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille. Liity ryhmään täällä.

Simpukan Lapsitoive -Facebook-ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lastaan toivoville. Liity ryhmään täällä.

Simpukan Onnekkaat -Facebook ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, jotka ovat raskaana. Ryhmä on ykistyishenkilöiden perustama ja Simpukka tekee ryhmän ylläpitäjien kanssa yhteistyötä. Voit pyytää ryhmään liittämistä Simpukan vertaistukikoordinaattorilta Anniina Valkoselta.

Lapselliset lapsettomat -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana. Liity ryhmään täällä.

Simpukan lapselliset hoitojen loputtua -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsellisille lapsettomille, joiden hoidot ovat päättyneet. Ryhmässä saa vertaistukea siihen , että sopeutuu olemassa olevaan lapsilukuun ja siihen, ettei lapsiluku ole ollut oman toiveen mukainen. Liity ryhmään täältä.

SYKE-verkoston -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta yksin tai kumppanin kanssa ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio ei ole enää ajankohtaista. Liity ryhmään täällä.

Helminauha-verkoston –Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla. Liity ryhmään täällä.

Ruotsinkieliset ryhmät:
SYKE-nätverket -Facebook-gruppen finns för de barnlösa vars liv fortsätter utan barn, ensam eller med partner, och för vilka fertilitetsvård eller t.ex adoption inte mera är aktuellt. Gå med i gruppen här.

Simpukka på svenska -Facebook-gruppen är för alla som upplevt ofrivillig barnlöshet. Gå med i gruppen här. ”

-Lainattu simpukan kotisivuilta https://www.simpukka.info/ –

Itse olen kokenut kovin tärkeäksi yllä mainituista Facebook ryhmistä Suljetun simpukan, siellä käydään avointa keskustelua lapsettomuudesta ja hoidoista.Ryhmä tarjoaa hyvää vertaistukea ketään tuomitsematta.  Keskustelua saa käydä täysin avoimesti ja omana itsenään, tai ihan vaan seurata vierestä ja ”kuunnella”toisten kokemuksia ja vinkkejä liittyen lapsettomuuteen. Sitten jos tuuri käy ja testi näyttää plussaa voi siirtyä ryhmään Simpukan onnekkaat, jossa raskaaksi hoitojen yhteydessä tulleet käyvät keskustelua. Tähän ryhmään en vielä ole itse kuitenkaan päässyt tutustumaan.

Simpukan sivuilta löytyy myös lista eri kuntien lapsettomuuteen perehtyneistä terapeuteista, joita kannattaa tarvittaessa hyödyntää.

Kävin myös juttelemassa naistenklinikan papin kanssa ja koin sen ihan hyödylliseksi, mutta varsinaisista hoidoista  ei hänellä ollut sen enempää tietoa, joten hyöty jäi ehkä hieman ohueksi.  Onneksi itselläni sattuu olemaan ystävä joka on  käynyt läpi tämän saman prosessin, joten hän on ollut kultaakin kalliimpi apu ja tuki hoitojen keskellä.

Puhukaa ystävillenne ja puolisoillenne, se auttaa selviämään ja jaksamaan rankan prosessin keskellä. <3

puheenaiheet suosittelen mieli raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *