Papucurry

papucurry.jpg

Syön paljon papuja. Pavuilla tarkoitan kaikkia pavulta edes etäisesti näyttäviä. Esim. kikherne ja vihreä herne kuuluu minun keittiössäni papuloihin. Heitän useimpien ruokien sekaan. Pavuilla on helppo jatkaa melkein ruokaa kuin ruokaa ja niistä saa proteiinia. Vallan loistavaa ravintoa! Todella halpaa ruokaa ja kuivat pavut säilyy käytännössä ikuisesti.

Useimmilla papujen käyttö tyssää liottamiseen. Ne pitää laittaa edellisenä iltana likoamaan ja keittäminenkin kestää toista tuntia. Vaihtoehtoisesti voi myös käyttää käyttövalmiita tölkkipapuja.

Mulla on aina valmiiksi liotettuja ja keitettyjä papuja pakastimessa. Heitän sekaisin kikhernettä, tavan hernettä, erilaisia papuja ja liotan kerralla valtavan kulhollisen. Seuraavana päivänä keitto. Samassa ajassa ja samalla vaivalla keittää täyden kattilallisen kuin yhteen ruokaan. Sekaisin keittäessä esim. mungopavuista irtoaa violettia väriä, joka värjää vaaleat harmahtaviksi. Puhtaasti kosmeettinen ongelma ja katoaa lautaselta. Valmiiksi keitetyistä pavuista myös saa nopeasti ruuan valmiiksi, jos kaapista löytyy hieman riisiä ja jotain mausteita.

Papujen käyttö ei ole vaikeaa. Ne voi maustaa ihan samoin kuin kaiken muunkin. Erityisen hyvin ne sopii itämaisiin mausteisiin ruokiin. Tänään tein papucurrya. En käytä keittiössä mitään mittoja kokatessa. Curry tehdään niin, että maistellaan jatkuvasti ja lisätään. Riisistä en oikein pidä, mutta mausteisten sapuskoiden kaverina se on paikallaan.

 

 

Hyvinvointi Liikunta