Nöyryytyksen välttämisestä (eli sukupuolitautien etätestauksesta)

En mä tiedä miten teillä noin niinkuin yleensä, mutta mä itse hiipparoin sukupuolitautitesteihin aina sormet ristissä selän takana toivoen ettei nyt vaan jumalauta olisi ketään tuttua samassa odotushuoneessa tai sitä yhtä samaa katseellaan ja huokailullaan syyllistävää hoitsua antamassa sulle pissapurkkia. Sukupuolitautitestaus on edelleen ainakin itselle nolo juttu, sellainen välttämätön paha. Kun tietää olleensa tuhma mutta säännöllisesti pitää olla erireipas ja käydä nöyryyttämässä itseään.

Toissapäivänä browsailin ylioppilaskunnan nettisivuja ja kompastuin mainokseen jossa huudatettiin sukupuolitautien etätestausta. Ai siis mitä? Avasin linkin, hieraisin silmiäni ja luin: YTHS tarjoaa ylioppilaskunnan jäsenille ilmaisen kotitestauspaketin. Tervetuloa nykyaikaan toverit! Nyt voit pissata siihen kiusalliseen purkkiin omassa vessassa ilman aamupisun pidätysrumpaa ja nöyryytystä. Siistein homma miesmuistiin! Pistin paketin heti tilaukseen (Näppärä muutaman askeleen tilausformi, tunnistautuminen nettipankkitunnuksilla ja paketti on matkalla, AVOT!)

Tänään paketti saapui. Todella diskreetissä valkoisessa kirjekuoressa jossa vain osoitetarra ja postin leima. Avasin paketin. Se sisälsi palautuskuoren joka taas piti sisällään testausvehkeet, ohjevihkosen sekä tynnyrissä kasvaneille yliopisto-opiskelijoille osoitetun tietopaketin seksitaudeista (”Seksitaudit tarttuvat nimensä mukaan seksin välityksellä, kun kahden ihmisen limakalvot ovat kosketuksissa toisiinsa”……….) Pissaa purkkiin, lähetä pissa eteenpäin ja neljän päivän kuluessa voit tsekata netistä mitä sanoo testi klamydian ja tippurin osalta. Ilmoitus testituloksen valmistumisesta saapuu tekstiviestitse ja mikäli testi on positiivinen, pitää varata aika vastaanotolle josta saa lääkkeet ja homman hoitoon.

Niin, kaikki kuulostaa harmittoman helpolta, anonyymiltä ja ennen kaikkea, nolouskerroin miinuksella! Mutta olis taas pitänyt luottaa elämän tuomaan kokemukseen siitä että… There’s always a catch.

 

paketti.jpg

 

VITTU KATTOKAA TOTA PALAUTUSKUORTA! (Älkää tota hiusta joka ärsyttävästi näköjään tipahti samalla nanosekunnilla päästä peitolle….)

Ohjevihkosen viimeisellä sivulla ois pitänyt lukea että ”Vastauskuori postitetaan pimeän tullen. Paras aika toimenpiteelle on aamuyöllä kolmen-neljän aikaan. Pukeutumiskoodiksi suosittelemme mustaa hupparia ja kommandopipoa.

Mutta onhan tää nyt silti nasta juttu! Jos tällä saatais nostettua sitä häpeän verhoa ja tehtyä sukupuolitautitestauksesta oikeesti vaan sitä fiksujen ja itsestään huoltapitävien hommaa. Koska sitähän se pitäisi olla. Ei aina tarvitse olla sitä likaisen luuskan leimaa otsassa kun hiippailee pää kumarassa vastaanotolle vain ollakseen varma että on kliini. Mikäli YTHS saa tän homman aidosti skulaamaan niin tuskin menee aikaakaan kun tää on kohta jokaisen suomalaisen ulottuvilla.

Mikäli et ole onnekas YTHS:n asiakas, voit katsella tätä infovideota ja haaveilla ajasta kun säkin voit. (Ps. En tiedä montaa kiusallisempaa asiaa kun a) toi miesnäyttelijä ja b) videon viimeinen kohtaus….)

 

 

Ihanaa viikonloppua mussukat!

 

 

Kommentit (5)
  1. Anna Blue Eyes
    4.9.2015, 15:40

    En tiedä, miksi heti ajattelen kieroilun mahdollisuuksia, mutta etätyylillä sekin tyyppi, joka tietää omaavansa taudin, saa kikkailtua halutessaan itselleen puhtaan paperit näytettäväksi.

    Testauksen helppous, jotta se on rennompaa, jotta se tehtäisiin useammin ja matalammalla kynnyksellä, on tietysti hyvä. Mutta jos kynnys harrastaa suojaamatonta seksiä madaltuu samalla, on se taas huono. Jos aiemmin ajatteli, että ”juuri kävin testeissä, enkä todellakaan lähde ravaamaan siellä huvikseni uudestaan” ja nyt ”hmm, no jos tilaan vaan sitten uuden testin”. Puolensa ja puolensa.

  2. Olen käyttänyt noita etätestaushommia aikaisemmin Briteissä ja ai vitsi miten mahtavia ne on! Silloin soitin johonkin numeroon tietyn ajan kuluttua pissan postiin laittamisesta ja näppäilin jonkun koodinumeron, jonka jälkeen sain kuulla joltain nauhalta tulokseni. Puhdas oli, hiphurei! Olen kotoisin pienestä kaupungista ja siellä ongelma näiden sukupuolitautitestien kanssa on se, että kaikki tuntevat kaikki. Olen ikäni ravannut labrassa testeissä ja kaikki hoitajatädit tuntevat minut, ja sitten yhtäkkiä varaankin ajan sukupuolitautitesteihin… joissa ei siis tietenkään ole sinänsä mitään noloa, mutta mieluiten sen kyllä tekisi silti anonyymisti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *