Tavallinen – Uusi trendi

 

Olen käyttänyt liikaa aikaa epäröidessäni sosiaalisessa mediassa julkaisemieni kuvien tai itseni kelpaavuutta ja verrannut omia kuviani toisten ammattitaitoisesti otettuihin ja muokattuihin kuviin. Olen myös katsonut liikaa muiden kuvia ihaillen urheilullisia vartaloita, upeita onnellisuudentäyteisiä kuvia juhlista tai viimeisen päälle sisustettuja ja siivottuja asuntoja. Mikään, mitä itse on tehnyt, ei ole riittänyt, sillä joku toinen on tehnyt jotain paljon suurempaa.

Viimeisen vuoden aikana olen alkanut kiinnittää ajatuksiini huomiota, sillä useat ovat alkaneet kyseenalaistaa sosiaalisen median tarkoitusta ja käyttäytymistä. Sosiaalisesta mediasta löytyy jo useampia  käyttäjiä, jotka tarkoituksella ottavat kuvia asioista, jotka jäävät monelta kuvaamatta. Hulluinta on oivaltaa pitävänsä rohkeana kuvaa, jossa henkilöllä näkyy vatsamakkarat. Miksi tavallisia vartaloita peitellään? Miksi tavalliset sotkuiset kodit on piilotettu siisteydellään? Miksi tavallisesta arjesta ei puhuta?

Minua samaistuttaa tavallisuus. On vapauttavaa huomata muiden kamppailevan samanlaisten asioiden äärellä. Toinen toistaan asetellumpien kuvien katseleminen jopa pitkästyttää minua. Tottakai olisi kiva itsekin päästä luksushotellin altaalle ottamaan aurinkoa sateisina syyspäivinä, mutta se ei ole tavallista. Elämä ei ole yhtä juhlaa. Tavalliseen elämään kuuluvat synkät syysaamut ja toisinaan tottakai myös kauniit kesäpäivät piknikillä.

Otin useampiin blogin kirjoittajiin yhteyttä saadakseni osviittaa siitä, mitä muut aiheesta ajattelevat. Kerroin lyhyesti ajatuksiani siitä, miten mielestäni sosiaalinen media vahvistaa onnellisuuden ja täydellisen elämän tavoittelemista ja luo kuvaa, ettei tavallinen elämä ole riittävä. Sain useita vastauksia, joissa samaistuttiin ja alettiin jakamaan omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

Haluaisin vahvistaa meille kuvaa siitä, että olemme kaikki samassa veneessä. Kaikki olemme riittäviä juuri sellaisena kuin olemme, etsimme oman polkumme,otamme harha-askelia ja unelmoimme. Aina kaikki ei mene kuten olimme suunnitelleet, mutta mitä sitten.

Toivoisin jokaisen teistä jakavan omakohtaisia kokemuksia tai ajatuksia täydellisen elämän tavoittelemiseen, tavalliseen elämään tai sosiaalisen median luomiin paineisiin liittyen. Jokainen saa kirjoittaa tai julkaista kuvia juuri sen hetkisen elämäntilanteen näkökulmasta, mikä itsellä on, jotta saisimme toisillemme mahdollisimman laajan kuvan aiheesta heränneistä ajatuksista.

Hashtagilla #tavallinen ja otsikon alkua ”Tavallinen – ” käyttämällä voit kirjoittaa aiheesta blogissasi. Instagramissa voit jakaa ajatuksiasi hashtagilla #tavallinenlily. Julkaisen linkkejä ja mainitsen blogissani teitä, jotka kirjoitatte aiheesta, jotta tekstien löytäminen on vieläkin helpompaa.  Keskustelua voi jatkaa myös blogini kommenttikentässä, mikäli ajatuksia tai kysymyksiä aiheesta herää.

 

– Anna

 

Kommentit (10)
  1. Heippa! Kirjoittelin aiheesta omaan blogiini: https://www.lily.fi/blogit/elisa-on-paper/tavallinen-huomennakin/

    Hyvä ja tärkeä aihe, kiitos siitä!

  2. Tässä mun postaus aiheesta:
    https://www.lily.fi/blogit/lilies-life/tavallinen-eli-taydellinen-elama/

    Kiitos, kun kutsuit mukaan kirjottamaan tästä 🌞🤗

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *