Aaria kuukupille

Ajattelin kirjoitella vähän menkoista, koska meikäläisellä on juuri nyt SE aika kuukaudesta. 

 

Menkkavuoto on ollut yhtä helvettiä siitä lähtien, kun menkat alkoivat joskus 12-vuotiaana. Kaikenlaiset siteet ja tamponit on tullut kokeiltua, mutta jotenkin ne ovat tuntuneet jollain tavalla ällöttäviltä. Siteiden kanssa on ollut ikuinen valskaamisenpelko. Siis se, että milloin imukyky pettää, vaikka kuukautiseni eivät olisikaan olleet mitenkään kovin runsaat. Lisäksi ne kutittivat ja tuntuivat ällöttäviltä. Tamponit.. Noh, niitä käytin ja käytän edelleen, jos yllätysmenkat iskevät keskellä päivää ja kiertoa. Mutta jokin niissäkin on tuntunut hieman ei omalta. On pitänyt miettiä, että kuinka kauan se tamponi on nyt ollut SIELLÄ ja minne voin mennä julkisilla paikoilla vessaan, että sen voi vaihtaa hygienisesti ja kädet pestä kunnolla.

 

lunette_ku.jpg

 

Sitten eräänä päivänä istahdin kaverini kanssa kahvipöydän äärelle. Juttelimme niitä näitä ja sitten yhtäkkiä puheeksi tuli kuukuppi. Hän kertoi, että on käyttänyt kuukuppia nyt muutaman kuukauden ajan ja on ollut tyytyväinen. Hän kertoi, että tutustui kuukupin ”saloihin” intissä. Siis armeijassa. Siellä hänen tyttötupakaverinsa olivat käyttäneet kuukuppia ja kokeneet sen erittäin hyväksi muunmuassa leireillä. Siis siellä, missä voisi ajatella kaikenmaailman kuukuppiläträilyn olevan maailman epähygienisintä! Mutta salaisuus olikin kait siinä, ettei siitä tarvinnut huolehtia kuin kaksi kertaa päivässä! Aamulla ja illalla! Tietenkin tämäkin on myös hyvin yksilöllistä. Jotkut vuotavat enemmän kuin toiset. 

 

Minä marssin heti kauppaan ja ostaapäräytin Luneten kuukupin. Sen pienempikokoisen, koska olen synnyttämätön nainen. Odotin seuraavia menkkoja ensimmäistä kertaa elämässäni innoissani! Siis siksi, että kuukuppi pääsisi kokeiluun! Ja arvatkaapas mitä! Tässä sitä ollaan! Ihan kuukuppi-ihastuksissa vieläkin! Parastahan on se, että kuukuppeja löytyy nykyään melkein jokaisen hyvin varustellun päivittäistavarakaupan hyllyltä! 

 

lunette_cup_violet_800x.jpg

 

Kuukupin ostosta on nyt kohta puoli vuotta, enkä vaihtaisi sitä MIHINKÄÄN! Se on ollut menkkojeni pelastus! Se on ollut myös pelastus ystävälleni, joka lähti reppureissailemaan! Eräässä muslimimaassa hän totesi ettei tamponeja ole saatavilla ilmeisestikään mistään ja hän pyysi minua lähettämään postissa muutaman paketin. Noh, en lähettänyt… Lähetin kuukupin ja hän on ollut siihen muuten erittäin tyytyväinen! 

 

Aluksi kuukupin oikeinasettaminen oli ehkä vähän hankalaa. Piti miettiä tekniikkaa, mutta toisaalta… Sama homma se kait oli silloin, kun ensimmäistä kertaa kokeili tamponia. Samanlaiset kysymykset tuli mieleen: Onko se tarpeeksi syvällä ja pysyykö se siellä? Mutta kummatkin kysymykseni osoittautuivat turhiksi. Kyllä, kuukuppi pysyy paikoillaan asetuksen myötä muodostuvan alipaineen johdosta. Se mukautuu kehooni olo on kuin siellä ei olisi mitään.

 

Lisäksi plussaällöetuna on se, että vuodon määrää ja koostumusta pystyy todella tarkkailemaan. Välillä jotain sidettä tuijottaessa on tullut olo, että apua kuinka paljon verta, mutta sitten kun se vuotomäärä on yhdessä kupissa, eikä laajalle levinneenä, tajuaa todella ettei se lopulta ole paljoa. Tietenkin yksilöllistä sekin!

 

kuukuppie8.jpg

 

Tositosiplussana on tietenkin se, että sen käyttö on todella ekologista! Itse en lähtenyt tähän kuukuppihommaan minkään ympäristöjutun takia, vaan täysin itsekkäistä syistä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että kyllä se kovin paljon sydäntä lämmittää, kun tietää tuottavansa vähemmän jätettä kuukaudessa tällaisen pienen härpäkkeen johdosta! 

 

Ettei homma menisi täysin ruusuiseksi, niin täytyy sanoa vähän miinustakin. Onhan siinä se oma keittämis- ja pesurumbansa, mutta sekin on vain yksi pieni seikka kaiken hyvän keskellä. 

 

Niin ja tää ei oo mikään kaupallinen yhteistyö, vaan täysin omaa fiilistelyä! 

 

Postauksen kuva lainattu Luneten nettisivulta: https://fi.lunette.com

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *