Kun maito kaatuu ja sielu lainehtii

Luin Stressitohtorin kirjoituksen aivojen ylikuormittumisesta hiljattain. Itseasiassa luin sen äsken uudelleen siksi, että aiemmin kun luin sen, ajatukseni keskeytyivät noin joka toinen minuutti ja hermostuin ja ennen kaikkea: väsyin. Tässä linkki kirjoitukseen: https://blogit.terve.fi/stressitohtori/vahenna-aivojen-ylikuormitusta/

 

Myönnettäköön, että kulunut viikko on ollut melko sähäkkä. Kaikki maailman zen-tilat ovat poistuneet näköpiiristä. Olen suhahdellut kuin ampiainen paikasta toiseen pysähtymättä ja se näkyi eilen, kun pamahdin salilta kotiin. Olin niin poikki, että alkoi itkettämään ja tunsin epäonnistuneeni elämässäni täysin, sillä en saanutkaan pidettyä tällä viikolla kalenteriani niin siistinä, että siellä olisi ollut aikaa päivittäiselle levolle ja palautumiselle. Lisäksi koko kotini näytti aivan poksahtaneelta ja minua alkoi ahdistamaan, kuinka paljon turhaa tavaraa kotonani olikaan sotkua aiheuttamassa. Lisäksi harmitti se, että kun näin siskoani päivällä, en kyennyt keskustelemaan hänen kanssaan, koska kahvilan melu häiritsi omaa keskittymistäni täysin. 

 

 

Itseasiassa huomaan väsymykseni aina siinä, että päätöksentekokykyni poistuu kokonaan. Olisin halunnut eilen kirjoittaa, mutta en pystynyt. En jaksanut edes vastata ystäväni viesteihin, sillä ne viestit vaativat päätöksentekoa ja syvää ajattelua. En jaksanut keskittyä valitsemaan Netflixistä mitään hömppäelokuvaakaan tai YleAreenasta mitään dokkariakaan, koska en vain osannut päättää. Tarjontaa oli aivan liikaa ja se alkoi ahdistamaan. Päädyinkin kuuntelemaan valmiiksi valitsemiani kevyitä äänikirjoa BookBeatista ja sama meno jatkui tänä aamuna. 

 

Onneksi tänään on ollut vapaapäivä, eikä viikonlopulle ole luojan kiitos mitään suunnitelmia. Paitsi ehkä siivota vaatekaappi, ulkoilla, yrittää saada pää nollattua ja koittaa yksinkertaistaa vielä lisää elämää. Olen nimittäin huomannut, että suhaaminen paikasta toiseen ei rikastuta elämää, se vain väsyttää ja kuluttaa. 

 

Tässä muita mahtavia kirjoituksia Stressitohtorilta: 

https://blogit.terve.fi/stressitohtori/yksinkertaistaminen-vahentaa-arjen-hassakkaa/

https://blogit.terve.fi/stressitohtori/teemana-yksinkertaistaminen/

 

Mukavaa viikonloppua! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *