Miksi bloggaajia ei näkynyt Linnassa?

Katselin eilen Linnan juhlia ja vieraiden kauniita asuja. Sieltä hyppi silmiin tietenkin kaikki kauniit ”eturivin julkkikset”. Tuli puheeksi poikkikseni kanssa jotenkin samassa blogini ja siitä heräsi kysymys, että miksei bloggaajia ole kutsuttu Linnaan? Pari vuotta sitten taisi olla Huono äiti-blogin perustaja Sari Helin, mutta sen jälkeen ei ole tainnut olla blogi-ihmisiä Linnassa. Minua saa korjata, jos olen väärässä ja silmieni alta on livahtanut joku bloggaaja kättelemästä Salea ja Jenspaa.

 

Näen itse bloggaajat melko suurina vaikuttajina nykypäivinä. Onhan bloggaajat kirjoittaneet kirjoja ja ottavat kantaa nykypäivän puheenaiheisiin omilla kasvoillaan tai anonymiteetin takaa. Näen bloggaajat kuitenkin suurina nykypäivän influenssereina ja toisinaan tuntuu, että enemmän faktatietoa saa blogeista, kuin iltapäivälehdistä. Miksi siis ”minun kollegani” eivät näkyneet Linnan juhlissa? E-urheilijat kylläkin näkyivät ja toisinaan tuntuu, että monet työkseen bloggaavat panostavat yhtä paljon blogiuraansa, kuin nämä E-urheilijat. 

 

 

blogi12_0.jpg

 

Heti ensimmäisenä tuli mieleen tänä vuonna kirjansa julkaissut Juliaihminen. Hän on vaikuttanut positiivisesti ihmisten rahankäyttöön; säästämiseen ja sijoittamiseen, joista allekirjoittanutkin on ottanut onkeensa. Myös Karoliina Sallinen Kolmistaan-blogin takaa on kirjoittanut kaksi hyvää ja realistista kirjaa perhe-elämästä ja kertonut omasta elämästään avoimeisti blogissaan ja näin ollen varmasti vaikuttanut monen ihmisen elämään. Blogit ovat mielestäni niin vahvasti nykypäivää, joten miksi tämä suhteellisen suuri vaikuttajaryhmä ei päässyt tänä vuonna Linnaan? Lily-portaali taas on ottanut kokonaisuudessaan mielestäni huomioon hienosti tänä syksynä mm. uupumuksen ja luonut ”vertaistukea” uupuneiden keskuuteen. 

 

Luokitellaanko blogit edelleenkin jollain tasolla sellaiseksi ”pintaliitomeiningiksi”, ettei bloggaajia voida kutsua Linnaan? Blogit ovat vahvasti mukana ihan ”tavallisten tallaajien” elämässä ja Linnan juhlissa kuitenkin on tarkoitus tuoda kansan kirjavuutta näkyviin edes jollain tasolla. Blogit ja vlogit alkavat olla täysin mainstreamia ja arkipäivää, ainakin minun ja ystävieni keskuudessa. 

 

 

blogi23_0.jpg

 

Haluaisin kuulla myös teidän mielipiteitänne ja/tai vasta-argumentteja asiaan!

 

Kuvat täältä: https://www.is.fi/linnanjuhlat/art-2000005924000.html Joissa esiintyy ihana Pihla ja hänen miehensä, sekä Anna Puu! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *