Härkävuoren hulppeat maisemat

17.7.2020. Tulimme ajoissa mökille. Matkalla mökille suunnittelimme iltalenkkiä mökin lähellä olevalle Härkävuorelle.

Härkävuorelle ei ole välttämättä ihan helppo löytää. Siitä löytyy aika vähän tietoa, joten kartasta sitä voi olla hankala paikantaa. Härkävuoren alue on luonnonsuojelualuetta.

 

Menimme sinne tietä 62 Puumalasta Imatran suuntaan n.15km. Sitten kääntyy vasemmalle tie Muuramäki 5 km. Tätä ajoimme varmaan tuon reilu 5 km, kun navigaattori käski kääntyä Muuramäentielle. Tämän jälkeen navigaattori ohjasi tieosuudelle, jolla ei ollut nimeä. Tie sinne ei ole ihan parhaimmassa kunnossa, joten varovasti kannattaa ajella.

Kartasta voi etsiä myös Iso-ja pieni Onkamolampi. Otin seuraavat sijaintikoordinaatit p-paikalta  61’29.119 P, 028’22.545 I . P-paikalta lähtee polku kohti näitä lampia ja laavuja, eli n. 100m:n matka. Ajotie jatkui kaartaen vasemmalle.

Parkkipaikalta laavulle kulkee tosiaan kapea polku. Alueella on kaksi laavua tulentekopaikkoineen, roskis, erikoisin näkemäni wc 😂 ja laituri tikkaineen isommassa lammessa.

Härkävuorelle reitti eli polku lähtee oikeanpuoleisen laavun puolelta heti melko jyrkästi. Matkaa laavulta on opasteen mukaan n. 700m.

Matkalla polulla on pitkospuita ja kivikkoa. Mielestäni reitti on haasteellinen korkeuserojen ja maaston suhteen, siksi se ei sovellu huonojalkaisille.

Härkävuorelle ei  ole reittiä merkitty laavuilta päin mitenkään. Toki sinne ei vie kun tuo yksi polku, joten vaaraa ei ole eksyä. Mutta takasin tullessa reitti onkin merkitty  puihin valkoisilla täplillä tai viivalla.🤔  Minusta tuo kuvan puumerkintä näyttää kyllä ihan pöllön poikaselta.

Vähän matkan kävelyn jälkeen alkaa Härkävuori näyttäytymään puiden lomasta vasemmalla.

Kohta reitti alkaa nousujohteisemmaksi ja matka kohti vuoren huippua alkaa. Valitettavasti nousussa olevat puukaiteet ja opasteet ovat tulleet jo tiensä päähän. Ne ovat korvattu köydellä, joita voi hyödyntää apuna nousussa ja laskussa.

Pikkuhiljaa alkaa upeat maisemat näyttäytymään😍.

Kyllä ei voi kun taas ihailla tätä Suomen luontoa. Mielestäni Härkävuori maisemineen on jopa upeampi kuin monet turistikohteista. Täällä on rauha ja tunkua ei ole. Puitteet ovat mielestäni aivan mahtavat ja rauhallinen paikka yöpymiseen.

Tänne on ilmeisesti jokin toinenkin reitti olemassa🤔. Jäi askarruttamaan nämä vihreät kyltit, joita matkan varrella oli muutama. Ja huipullahan oli nro 13. Onko loput kyltit toisen reitin varrella?

Matkaa p-paikalta ja takaisin tuli 2.16 km. Ihan hyvä iltakävelyhän siitä tuli. Herkuttelimme mustikoilla ja lakoilla, joita luonto meille tarjosi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *