Bokashi- fermentoitumisvaihe

7.7.17 Nyt on bokashoinnissa aloitusvaihe takana. Eli biojätettä olen kerännyt ensin päiväbioämpäriin ja sen tyhjentänyt iltasella varsinaiseen bokashiämpäriin. Jokaisen täytön yhteydessä olen laittanut reilu ruokalusikallisen bokarouhetta ja tiivistänyt sen biojätteen päälle. 

Alla olevassa kuvassa on toinen valutuskerta bokashinestettä. Aika paljon! Kasvimaan kasveja hemmottelin tällä satsilla.

IMG_20170704_194823.jpg

Nyt on siis ensimmäinen bokashiämpäri täysi. Tuohon päälle laitoin vielä ruohonleikkurista tulevaa leikkuujätettä, jotta sain tiivistettyä biojätteen oikeen tiiviiksi ja sain ämpärin piripintaan.

IMG_20170707_164747.jpg

Nyt biojäte jätetään fermentoitumaan ilmatiiviiseen bokashiämpäriin huoneenlämpöön vähintään pariksi viikoksi (14 pvää). (Fermentoitumisella tarkoitetaan sitä, että annetaan ämpärin muhia eli fermentoitua rauhassa huoneenlämmössä)

Bokashineste on kuitenkin muistettava edelleen valuttaa 3-5pvän välein ja ämpäriin kertyvä ilma on päästettävä myös pois.

IMG_20170707_165717.jpg

Tänään tuli bokanestettä tuo n. 250ml. Tuon ja seuraavat satsit saavat marjapensaat.

Nyt otetaan se toinen ämpäriviritys käyttöön eli aloitusvaihe alkaa alusta. Eli päivittäinen biojäte kerätään ämpäriin, bokarouhe…..

Seuraavaksi päästään multausvaiheeseen.

puheenaiheet vastuullisuus diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.