Bokashi – multausvaihe

Tänään perjantaina 21.7.17 on kulunut kaksi viikkoa siitä, kun jätin täysinäisen bokashiämpärin fermentoitumaan. Muutaman päivän välein, 3-5, otin bokanesteet talteen ja suhautin ilmoja pihalle.

Tälläinen näky oli tänään. Ruohokate oli kerännyt ilmeisesti härmää, hometta se ei mielestäni ole.

IMG_20170721_105739.jpg

Olen virittänyt laastipaljun multatehtaaksi. Kaivoin vanhaa, kovaa, juurista multaa noin ämpärillisen kukkapenkistäni kohdasta, jossa ei suostu kasvamaan mikään. Ei edes rikkaruohot.

Tässä vielä kuvaa, kun otin leikkuu jätteen pois pinnalta. Tältä biojäte näyttää fermentoitumisen jälkeen, lähes samalta kuin pari viikkoa sitten. Ja se mikä ihmetyttää, niin haju/tuoksu ei ole kummoinenkaan. Bokaneste tuoksuu jonkin verran, eikä ihan niin hyvälle. Haju johtunee ilmeisesti kahvinporoista, joita meillä tulee ihan jonkin verran.

IMG_20170721_105816.jpg

Alla olevassa kuvassa on nyt sekaisin ämpärillinen multaa kukkapenkistäni ja ämpärillinen fermentoitunutta biojätettä. Sekoitin hyvin sekaisin.

IMG_20170721_105833.jpg

Päälle laitoin Kekkilän puutarhamultaa. Tämän on tarkoitus estää mahdollisia hajuhaittoja.IMG_20170721_105855.jpg

Lisäksi laitoin ruohokatteen ja verkkoa suojaksi. Laitan vielä laudat painoksi kiertämään paljua, jotta verkko olisi varmasti tiiviisti päällä. Multatehdas saattaa houkutella ei toivottuja vieraita ja niitähän me emme halua. Nyt multatehdas saa tekeytyä vähintään parisen viikkoa.IMG_20170721_105923.jpg

Tänään myös yksi ämpäri jäi fermentoitumaan kahdeksi viikoksi ja yhteen aloitan keräämään päiväbiojätteen.

Toivotaan nyt, että multatehtailuni tuottaa hyvää ja ravitsevaa multaa.

muoti trendit vastuullisuus diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.