Miten valmistaudun YO -kirjoituksiin?

Hei!

 

Ajattelin nyt tulla kertomaan millä tavalla minä olen valmistautunut YO -kokeisiin. 24.3, eli 3 päivän päästä, koittaa elämäni ensimmäinen kirjoitupäivä! Kirjoitan terveystiedon nyt keväällä ja muut aineet olen jakanut kahdelle muulle kirjoituskerralle, eli syksylle ja ensi keväälle. Tavoitteena olisi kirjoittaa terveystiedon lisäksi biologia, maantieto, ruotsi, matematiikka, äidinkieli ja mahdollisesti yhteiskuntaoppi/uskonto. 

Aloitetaan vaikka siitä, milloin aloin lukemaan kirjoituksiin. Eli minä aloitin lukemaan ensimmäistä kurssikirjaa jo tammikuussa ja olen nyt tajunnut aloittaneeni liian aikaisin, sillä olen unohtanut suurimman osan lukemastani. Terveystiedossa on siis 2 pakollista kurssia, valinnaiset ja kertauskurssi. Olen panostanut ja lukenut näihin kirjoituksiin enemmän kuin mihinkään muuhun kokeeseen ikinä. Olen lukenut 3 terveystiedon kurssikirjaa, Abi terveystieto -kertauskirjan, Virtaa -kirjasarjan kertauskirjan ja vihon useita kertoja -yhteensä siis 5 kirjaa (~yli 700 sivua) ja tämän kaiken päälle vielä vihko useaan kertaan (monta kymmentä sivua.)

Opin parhaiten erilaisten videopätkien avulla, mutta valitettavasti terveystiedosta on löytynyt niitä varsin niukasti. Englantia en ymmärrä riittävästi voidakseni katsoa englanninkielisiä videoita, joita tube olisi pullollaan. Olen katsonut opetustv:n videoita terveystietoon liittyen eri aihealueista (esim. diabetes, hormonit, syöpä…)

Lisäksi latasin puhelimeen sovelluksen jossa on kaikista kolmesta kurssista kysymyksiä. 

Vaikka kirjoitukset ovat parin päivän päässä, en silti jännitä niitä vielä ollenkaan. Todennäköisesti jännitys iskee viimeisenä iltana eikä uni tule kirjoituksia edeltävänä yönä hyvin, jolloin joudun olemaan kirjoituksissa väsyneenä. Tämä on siis pahin pelkoni, pelko siitä, että rauhallinen olotila kostautuu ja purkautuu jäätävänä pelkotilana tositilanteessa. Kirjoitukset kestävät 6 tuntia ja siinä ajassa tulisi ehtiä kirjoittamaan 6 esseetä. Meen koululle jo ennen kahdeksaa, sillä siellä tulisi olla jo viimeistään vartin yli, mutta mielelläni menen aikaisemmin sillä en halua myöhästyä elämäni tärkeimmästä tapahtumasta -ensimmäisistä kirjoituksista. 

 

Pikaiset kuulumiset nyt, en ehdi enempää kirjoittaa, tulin vain pitämään taukoa lukemisesta. 

Viimehetken vinkkejä otetaan vastaan! 

suhteet oma-elama opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *