Pikabrunssi

pikabrunssi.png

Kun brunssi-idea tulee la illalla klo 22.30 eikä pääsyä ole kuin pieneen lähikauppaan, joka sulkeutuu puolen tunnin kuluttua, ei sen suurempia tuumailuja kerkeä tekemään. Mutta vitsi miten hyvä brunssi saatiin aikaan. Ja kaikki syötiin! 

Ilmakuivattua kinkkua, juustoa, patonkia, munakasta, passionhedelmää ja mansikoita, persilja-valkosipuli fetaa, oliiveja sun muuta. Maustetut öljyt on paljon maukkaampi vaihtoehto levitteille, ja kastettiinkin patonkia jääkaapista löytyneeseen vajaan fetapurkin yrttiöljyyn – äitin idea, jonka varastan jatkossakin.

__________________________

Pannumunakas

  • 2 kokonaista munaa ja 2 valkuaista
  • tilkka vettä
  • puoli purkkia tomaattipureeta
  • kesäkurpitsaa
  • sipulia
  • tuoreita herkkusieniä
  • kirsikkatomaatteja 
  • oliiveja 
  • fetaa
  • sweet&sour -kastiketta
  • mausteita maun mukaan
  • tuore basilika

Sekoita kananmunat, vesi, puree, mausteet ja sweet&sour -kastike keskenään. Paista pannulla tilkassa öljyä kesäkurpitsa ja sipuli, ja lisää vähän jälkeen sienet. Kun vihannekset ovat sopivasti ruskistuneet ja nesteet haihtuneet, lisää munaseos niiden päälle. Laske lämpöä ja anna hitaasti kypsyä. Loppuvaiheessa lisää pilkotut tomaatit, feta ja oliivit munakkaan päälle. Sammuta hella, laita folio/leivinpaperi pannun päälle ja anna munakkaan hitaasti imeytyä ja fetan sulaa. Suosittelen vielä lisäämään reilusti tuoretta basilikaa sekä folion alle että tarjoiluvaiheessa munakkaan päälle. 

__________________________

Jatkossa pitää pikabrunssien varalta olla pullo kuoharia varalla kaapissa, Mimosa nimittäin olis ollut kiva lisä. 

 

Koti Ruoka ja juoma

Lohirapumousse & lisukkeet

lautasella .png

lohirapumousse.png

Lohirapumousse (2-4 annosta riippuen nälästä)

  • 150g lämminsavulohta
  • 100g rapuja 
  • 100-150g paksua jogurttia (käyti Ehrnmannin rahkajogurttia)
  • tuoretta ruohosipulia 
  • 1/4 limen mehua 
  • Mustapippuria 

Kaikki ainekset vaan sekaisin. Itse pilkoin rapupuikot pois pakastimesta katkarapujen/jokirapujen sijaan, mistä syystä ”moussessa” on suikaleita. Limelohkoja voi tarjota ruuan yhteydessä, voi pirskottaa sitten koko ruualle.  

Lisukkeena:

  • Vihreää salaattia 
  • Itse tehtyjä hyvin paistuneita lohkoperunoita (mausteena 1tlk öljyä, suolaa, mustapippuria ja jauhettua inkivääriä)
  • Keitettyjä punajuuria (on muuten ollut ekstrahyviä nyt kaupoissa!) 

lohkoperunat.png

Koti Ruoka ja juoma