Pikabrunssi
Kun brunssi-idea tulee la illalla klo 22.30 eikä pääsyä ole kuin pieneen lähikauppaan, joka sulkeutuu puolen tunnin kuluttua, ei sen suurempia tuumailuja kerkeä tekemään. Mutta vitsi miten hyvä brunssi saatiin aikaan. Ja kaikki syötiin!
Ilmakuivattua kinkkua, juustoa, patonkia, munakasta, passionhedelmää ja mansikoita, persilja-valkosipuli fetaa, oliiveja sun muuta. Maustetut öljyt on paljon maukkaampi vaihtoehto levitteille, ja kastettiinkin patonkia jääkaapista löytyneeseen vajaan fetapurkin yrttiöljyyn – äitin idea, jonka varastan jatkossakin.
__________________________
Pannumunakas
- 2 kokonaista munaa ja 2 valkuaista
- tilkka vettä
- puoli purkkia tomaattipureeta
- kesäkurpitsaa
- sipulia
- tuoreita herkkusieniä
- kirsikkatomaatteja
- oliiveja
- fetaa
- sweet&sour -kastiketta
- mausteita maun mukaan
- tuore basilika
Sekoita kananmunat, vesi, puree, mausteet ja sweet&sour -kastike keskenään. Paista pannulla tilkassa öljyä kesäkurpitsa ja sipuli, ja lisää vähän jälkeen sienet. Kun vihannekset ovat sopivasti ruskistuneet ja nesteet haihtuneet, lisää munaseos niiden päälle. Laske lämpöä ja anna hitaasti kypsyä. Loppuvaiheessa lisää pilkotut tomaatit, feta ja oliivit munakkaan päälle. Sammuta hella, laita folio/leivinpaperi pannun päälle ja anna munakkaan hitaasti imeytyä ja fetan sulaa. Suosittelen vielä lisäämään reilusti tuoretta basilikaa sekä folion alle että tarjoiluvaiheessa munakkaan päälle.
__________________________
Jatkossa pitää pikabrunssien varalta olla pullo kuoharia varalla kaapissa, Mimosa nimittäin olis ollut kiva lisä.