Satokauden pizzaa
Vakiosienimetsän luottopaikat alkaa olla suppiloita täynnä, edellisiäkin on vielä hiema pakkasessa. Duunikaveri toi kassikaupalla puutarhastaan kesäkurpitsoja, ei kuulemma kerkeä itse käyttää. Isovanhempien vanhan ja ruipelon, mutta niin satoisan omenapuun oksat täytyy kyllä tämän syksyn jälkeen katkaista, ei ne enää kestä. Omput eka talteen kuitenkin!
Seurauksena syntyy suppilovahveropizza kesäkurpitsapohjalla ja oheen vaniljabasilikalimeomenaraaste.
Kesäkurpitsapizzapohja (1 pellillinen)
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vähärasvaista soijajauhoa (myös muut jauhot käyvät)
- 1/2tl leivinjauhetta/psylliumia
- suolaa ja pippuria
Aseta uuni 225 asteeseen. Raasta kesäkurpisa ja laita se uuniin niin kauaksi, että nesteet ovat lähes haihtuneet ja nosta sen jälkeen jäähtymään. Sekoita kananmunat, jauhot ja mausteet keskenään. Sekoita munamassa kesäkurpitsaraasteen kanssa, levitä pellille tasaisesti suht ohueksi. Laita uuniin noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.
Suppilovahverotäyte:
- suppilovahveroita
- yksi sipuli
- tuoretta pinaattia
- 100g fetajuustoa (käytin 3%)
- 2rkl tuorejuusto (käytin 5%)
- tomaattimurskaa
- mausteita oman maun mukaan (itsekäytin mustapippuria, wasabi-seesamsiemenmaustetta ja cayannea)
Paista suppilot ja sipuli pannulla, jotta nesteet haihtuvat. Murskaa fetajuusto ja sekoita tuorejuusto siihen, mausta runsaalla mustapippurilla. Sekoita mausteita oman maun mukaan tomaattimurskaan. Levitä tomaattimurska jäähtyneelle pizzapohjalle. Lisää suppilo-sipulipaistos sekä murustele fetatahna. Laitan uuniin samoihin lämpöihin 225 asteeseen ja anna kypsyä olla 20-30 minuuttia. 5 minuuttia ennen sopivaa kypsyyttä, lisää pinaattia pizzan päälle. Suosittelen tarkastamaan kypsyyttä, ettei pohjasta jää liian munakasmainen.
Omenaraaste:
- Yksi iso omena (kotimaisia pieniä n.3)
- 1/4 limelohkon mehu
- tuoretta basilikaa
- 1/2-1 tl vaniljajauhetta
Raasta omenat, purista limen mehu, silppua sekaan basilikaa ja mausta vaniljajauheella.
Perinteisesti parasta seuraavana päivänä suoraa jääkaapista.