Kokemukseni Olaplex -kotihoitotuotteista 0, 3-7

Olen käyttänyt Olaplex-tuotteita parin kuukauden ajan, ja olen muodostanut mielipiteen jokaisesta tuotteesta. En ole kampaaja, joten arvostelen tuotteet ainoastaan kuluttajan näkökulmasta. Arvostelen ainoastaan kotiin myytävät Olaplexin tuotteet, eli 0, 3, 4, 5, 6 ja 7. Minulle on tehty kampaajalla pari kertaa ammattikäyttöön tarkoitettu hoito eli 1 ja 2, mutta viime kerrasta on jo aikaa. En oikeastaan osaa sanoa siitä sen enempää.

Ensimmäisen kerran minulle tehtiin Olaplex-käsittely muutama vuosi sitten. Ostin kotihoitotuotteenkin (nro 3), mutta jaksoin käyttää sitä ehkä kerran, enkä silloinkaan jaksanut antaa sen vaikuttaa tarpeeksi kauaa. En ollut ottanut selvää tuotteesta enkä tajunnut mitä se tekee. Innostuin Olaplexistä vasta nyt vuosia myöhemmin. Hiusten kasvatus tuntui niin turhauttavalta, kun hiukset katkesivat sitä mukaa, kun ne kasvoivat. Kampaajalla täytyi aina myöntyä antamaan kampaajalle lupa leikata reilusti latvoista, kun näin, miten epätasaiseksi ne olivat katkeilleet takaa. Aloin selvittää, miten voisin estää hiusteni katkeamisen.

Näin hiukseni aina katkesivat ja niitä jouduttiin aina leikkaamaan paljon.

Olaplex-tuotteet sisältävät aktiiviainesosan nimeltä Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, joka korjaa ja vahvistaa hiuksia. Olaplex vaikuttaa hiusten rikkisidoksiin suojaten, korjaten ja pysyviä happivaurioita estäen. Olaplexin aktiiviaineosa suojaa, ravitsee ja uudistaa hiuksia sekä palauttaa vaurioituneiden hiusten kunnon korjaamalla kemiallisessa käsittelyssä rikkoutuneita disulfidisidoksia. (Lähde: olaplex.fi)

Hiukset nyt. Latvoja on leikattu viimeksi kesäkuun puolivälissä, joten ne ovat toki jo siistimisen tarpeessa.

Olaplex nro 0 Bond Builder -tehohoito-”primer”

Olaplex nro 0 on tarkoitettu käytettäväksi ennen numero kolmosta. Tuote levitetään hiuksiin niin, että hiuksista tulee kosteat. Tuotteen annetaan vaikuttaa 10 minuuttia, jonka jälkeen sitä ei pestä pois, vaan sen päälle levitetään Olaplex nro 3. Hankin tuotteen alunperin siksi, että ajattelin sen helpottavan Olaplex kolmosen käyttöä. Ilman nollaa hiukset on pestävä ennen kolmosta. Ajattelin, että on helpompi levittää ensin yksi tuote, odottaa 10 minuuttia ja sitten levittää toinen tuote, kuin pestä hiukset. Huomaatteko, hiusten pesu ei ole lempipuuhaani.

Tuote lupaa auttaa tehoaineita imeytymään syvemmälle hiukseen sekä korjata, suojata ja vahvistaa vaurioituneita hiuksia. Se on ns. primer, joka yhdessä nro 3:n kanssa muodostaa tehokkaamman intensiivihoidon. (Lähde: fourreasons.fi)

Mielestäni pulloa on hankala käyttää. Puristin tuotetta siitä käsiini ja levitin käsillä hiuksiin. Suoraan pullosta hiuksiin en saa tuotetta levitettyä tasaisesti. Suihkepullo olisi kätevämpi, mutta muistan lukeneeni jostain, että tuote sisältää ainesosia jotka eivät sovellu hengitettäväksi.

En huomannut eroa hiuksissa käytettyäni Olaplex nro 0:aa ennen kolmosta, verrattuna pelkkään kolmoseen. Koska koin tuotteen hieman hankalaksi käyttää, en aio hankkia sitä uudelleen. Käytän mieluummin rahani vaikka siihen Olaplex kolmoseen. Tuote myös ärsytti käsieni kuivaa ihoa, joten suosittelen käyttämään kumihanskoja tämän tuotteen kanssa.

Olaplex nro 3 Hair Perfector -tehohoito

Olaplex No.3 Hair Perfector korjaa ja suojaa hiuksen rikkisiltoja, jotka vahingoittuvat, kun hiusta käsitellään, pestään ja altistetaan kuumuudelle tai auringonvalolle. Ilman Olaplex No.3 Hair Perfectoria hiuksen rikkisillat katkeilevat ajan mittaan ja hiuksen rakenne heikentyy. (Lähde: olaplex.fi)

Pakko myöntää, etten ollut ensimmäisellä kerralla aivan myyty tuotteesta. Latvat olivat kyllä sileämmät, mutta mitään ”wow” – efektiä ensimmäiseen käyttökertaan ei silti sisältynyt. Käytin ensimmäiset 2-3 viikkoa kolmosta kaksi kertaa viikossa. Alkuun huomasin hiusten kunnossa joka käyttökerran jälkeen muutosta, jonka jälkeen koen tuotteen käytön olevan lähinnä ylläpitoa varten. Koen että hiukset siis saavuttivat jonkin pisteen, josta ne eivät enää voi mennä parempaan suuntaan. Hiuksissani ei näy enää kaksihaaraisia. Uskon, että kaikista Olaplex-tuotteista juuri kolmonen on se, joka on vaikuttanut hiusteni kuntoon eniten. Tästä tuotteesta en enää luovu!

Käytän tuotetta hiuksiin reilusti, kuten ohje kuuluu. Yhdestä 100ml purkista riittää minulle n. 3-4 käyttökertaan. Osittain tästäkin syystä harvensin tuotteen käyttöä kerta viikkoon, en halua ostaa kahta kolmenkympin pikkupurkkia kuussa! 😀 Netistä löytyy monenlaista ohjetta siitä, kauanko tuotetta kannattaa pitää hiuksissa. Olen toistaiseksi kokenut helpoimmaksi antaa sen olla yön yli. Alkuun annoin sen vaikuttaa tunnin, enkä ole huomannut eroa siinä, onko tuote hiuksissani tunnin vain yön yli. Tuote kuivuu yön aikana hiuksiin eikä kieltämättä tunnu kovin miellyttävältä.

Olaplex nro 4 Bond Maintenance Shampoo & Olaplex nro 5 Bond Maintenance Conditioner -hoitoaine

”Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo vahvistaa, korjaa ja kosteuttaa hiuksia tehden ne kiiltäviksi ja helposti käsiteltäviksi.” (Lähde: fourreasons.fi)

Olin pian niin myyty kolmosesta, että halusin hankkia kaikki tuotteet. Katsoin paljon videoita tuotteista YouTubesta, ja tiesin ettei Olaplexin shampoo ja hoitoaine ole niitä kaikista kosteuttavimpia ja siloittavimpia tuotteita. Shampoo tuoksuu ihanalta, ja vaahtoutuu tosi hyvin. Ihmiset muuten ajattelevat kuulemma usein, että paljon vaahtoutuva tuote on erityisen pesevä. Tämän vuoksi jotkut merkit lisäävät shampoisiinsa ainesosia, jotka lisäävät tuotteen vaahtoutumista, vaikka tällä ei oikeasti ole merkitystä tuotteen toimimisen kannalta. Myös minun mielestäni se vaikuttaa kuitenkin käyttökokemukseen. En osaa sanoa tästä tuotteesta mitään pahaa, mutta en mitään sen kummempaa hyvääkään. Ihan hyvä shampoo.

”Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner tekee hiuksista jokaisen käyttökerran jälkeen entistä kiiltävämmät, terveemmät ja helpommin käsiteltävät. Hoitoaine suojaa hiuksia ja korjaa samalla vaurioituneita hiuksia sekä kaksihaaraisia. Tekee hiuksista vahvemmat latistamatta niitä.” (Lähde: fourreasons.fi)

Pidän eniten silottavista, kosteuttavista hoitoaineista, joten tämä ei ole aivan suosikkini. Omalla kohdallani hiukset eivät ole tämän jälkeen helpommin käsiteltävät. Eivät kyllä terveemmänkään näköiset, koska lopputulos on pörröinen.

Shampoo ja hoitoaine ovat ihan ok. En käyttäisi niitä yksinään, vaan vaihtelen kosteuttavampien tuotteiden kanssa. Kaikki Olaplex-tuotteet perustuvat samaan ainesosaan, joten tarvitsenko tätä ainesosaa todella kuudessa eri tuotteessa? Etenkään shampoossa, joka on nopeasti pois pestävä tuote? Shampoo ja hoitoaine maksavat n. 30 euroa per tuote, ja pullo sisältää 250ml. Melko kallis tuote mielestäni, joskin riittoisa. Toiset suosikkini, Redkenin All Soft – shampoo ja hoitoaine, maksavat n. 20 euroa per pullo, joka sisältää 500ml. Luulen, että pitäydyn jatkossa Redkenissä.

Olaplex nro 6 Bond Smoother -muotoiluvoide ja Olaplex nro 7 Bonding Oil -öljy

”Hiuksiin jätettävä korjaava muotoiluvoide. Kaikille hiustyypeille sopiva voide silottaa tehokkaasti lisäämättä hiuksiin painoa sekä kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia. Nopeuttaa hiusten kuivumista ja pitää pörröisyyden poissa jopa 72 h.

Hiuksiin jätettävä erittäin riittoisa, painoton ja korjaava hiusöljy. Lisää tehokkaasti kiiltoa, tekee hiuksista pehmeät ja kirkastaa hiusväriä. Vähentää pörröisyyttä ja auttaa pitämään irtohiukset kurissa. Korjaa vaurioituneita ja vahingoittuneita hiuksia. Vahvistaa ja suojaa hiusten rakennetta. Tekee hiuksista terveen näköiset ja tuntuiset. Lisää hiusten kiiltoa ja parantaa käsiteltävyyttä. ”(fourreasons.fi)

Nro 7 – öljyä suositellaan käytettäväksi yhdessä nro 6:n kanssa. Laitoin ensimmäisellä kerralla tuotteet kuiviin hiuksiin, ja ehkä vähän liian paljon tuotteita. Lopputulos oli tosi öljyisen ja likaisen näköinen. Näissä riittää siis todella pieni määrä! Kun tuotteita laittaa kosteisiin hiuksiin tarpeeksi pienen määrän, hiukset jäävät tosi kevyiksi. Hiukset saavat myös lisää kiiltoa, ovat pehmeät ja hiusten väri tuntuu hieman kirkastuvan. Pidän myös näiden tuoksusta. Nämä eivät kuitenkaan ole silottavia tuotteita, eivätkä itselläni vaikuta välittömästi kovin paljoa hiusten ulkonäköön, verrattuna joihinkin muihin hiuksiin jätettäviin hoitotuotteisiin. Käytänkin niitä korjaavan vaikutuksen vuoksi, eli odotan tuloksia pitkäaikaisemmalla käytöllä. Käytän näiden lisäksi Paul Mitchellin Super Skinny Serumia, joka sisältää paljon silikoneja ja näin ollen silottaa hiuksen pintaa tosi paljon ja poistaa pörröisyyden sekä antaa kiiltoa.

Tässä hiukset pesun jälkeen. Käytin ensin nro 0, sitten nro 3 yön yli. Pesin Olaplex-shampoolla, käytin Olaplex-hoitoainetta ja laitoin kosteisiin hiuksiin Olaplex-muotoiluvoiteen sekä Olaplex-öljyn. Annoin hiusten kuivua itsekseen, en föönannut tai suoristanut niitä. Missään nimessä silottavia tuotteita nämä eivät ole, ja lopputulos pelkästään näillä tuotteilla on hieman pörröinen.

Jos haluat hankkia jonkun Olaplex-tuotteen, suosittelisin ostamaan kolmosen. Jos haluat vielä toisen tuotteen lisäksi, ostaisin öljyn. Pidän jokaisesta tuotteesta, mutta jokainen ei mielestäni ole ”must have”. Hiuskuvissani on selkeä ero, mutta se ei johdu pelkästään Olaplexistä. Luulen, että myös hiustenpidennyksistä luopuminen on auttanut hiusten takaosan katkeiluun.

kauneus hiukset suosittelen trendit
Kommentit (7)
 1. Tiina Virtanen
  19.4.2021, 11:25

  Kiitos vinkistä! Itsekin kärsin kovasti pintakuivasta ihosta. Koronan johdosta en ole uskaltanut käydä ihonhoidossa täällä Kotkassa. Kasvohoito olisi ihana piristys arkeen.
  https://www.oiva-apteekki.fi/kosmetologipalvelut

 2. Vuoden 2020 kosmetiikkasuosikit – Vanity Minute | Lily
  4.1.2021, 14:38

  […] Kuten olen jo aiemmin hehkuttanut, rakastuin viime vuoden puolella tulisesti tähän tuotteeseen. Tuote on vaikuttanut niin voimakkaasti hiusteni kuntoon sekä lopettanut hiusten katkeilun ja kaksihaaraisten syntymisen, että suosittelen tätä ihan kaikille! Kattava Olaplex-postaukseni löytyy täältä. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *