Kuinka pidentää hiustenpesuväliä

Olen pessyt hiukset joka toinen päivä niin kauan kuin jaksan muistaa. Olen kuullut moneen kertaan esimerkiksi kampaajalta, ettei hiuksia kannattaisi pestä niin usein, koska pesu rasittaa hiuksia. Minulla on vaalennetut hiukset, ja oma hiustenvärini on tummanvaalea. Hiukset näyttävät siis tyvikasvun kanssa helposti likaisilta. Jaan nyt vinkkini, miten lopulta onnistuin pidentämään hiusten pesuväliä.

Pikkuhiljaa ”treenaus”

Olen yrittänyt lukuisia kertoja alkaa pidentää hiustenpesuväliä, mutta päänahkani alkoi aina kutista jo kolmannen päivän aamuna. Katsoin YouTubesta pari videoita, joissa kerrottiin päänahan ”treenaamisesta” pidempiin pesuväleihin, ja päätin purra hammasta ja kestää sen kutinan. En olisi ikinä uskonut, mutta kutina loppui melko pian ja sain pidennettyä pesuväliä niin, että pesin hiuksia enää joka kolmas päivä. Hiukset olivat kolmantena päivänä yhtä rasvaiset, kuin aiemmin toisena päivänä. Ideana on pidentää pesuväliä lisäten pesukertojen väliin pikkuhiljaa lisää päiviä.

Pesu kaksi kertaa

Pesen hiukset nykyisin kaksi kertaa samalla pesukerralla, mutta pienemmällä määrällä shampoota. Näin hiuksista lähtee varmasti kaikki muotoilutuotteet, lika ja rasva. Levitän siis shampoon päänahkaan, vaahdotaan, huuhtelen ja toistan tämän uudestaan.

Tyynyliinan vaihto usein

Pyrin vaihtamaan tyynyliinan mahdollisimman usein, jotta esimerkiksi kasvoilta siihen tullut rasva ei likaa hiuksia.

Mahdollisimman vähän muotoilutuotteita

Käytän mahdollisimman vähän muotoilutuotteita, sillä ne saavat usein hiukseni näyttämään likaisilta seuraavana päivänä.

Älä harjaa hiuksia tyvestä asti

Hiuksia ei kannata harjata usein tyvestä asti, koska tällä tavalla levittää rasvaa päänahasta hiusten pituuksiin ja ne näyttävät heti paljon likaisemmilta.

Älä koskettele hiuksia

Älä turhaan koskettele hiuksia. Käsissä on aina jotain rasvaa ja likaa, jotka kulkeutuvat hiuksiin jos niitä koskettelee turhaan pitkin päivää.

Pese hiusasusteet

Myös hiusasusteet, kuten kankaiset hiusdonitsit keräävät likaa ja rasvaa itseensä. Ne voi pestä pesukoneessa mieluiten pesupussin sisällä.

Kuivashampoo

Tietysti, meidän monen pelastus. Käytän kuivashampoota vasta sinä päivänä, jolloin aion pestä hiukseni, koska sekin on mielestäni ällöttävää hiuksissa seuraavana päivänä.

Onko teillä lisää vinkkejä, miten hiusten pesuväliä pystyy pidentämään? Kuinka usein pesette hiuksenne?

kauneus tutoriaalit hyva-olo hiukset
Kommentit (1)
  1. Kauneutta budjetilla – Vanity Minute | Lily
    14.1.2021, 19:26

    […] kirjoittanut hiustenpesuvälin pidentämisestä täällä. Kun hiuksia pesee harvemmin, shampoota, hoitoainetta ja hiuksiin pesun jälkeen jätettäviä […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *