Tytön mietteitä inttiin menosta

Mä istun lipaston vieressä ja katson faijan sotilaspassia ja pidän kädessä hänen tunnuslevyä. Olen miettiny inttiin menoa, jo kutosluokan ja seiskaluokan välisestä kesästä. Mä haluisin suorittaa vapaaehtoisen asevelvollisuuden. Vaikka olen tyttö. Minä olen omasta mielestä kokenu elämässä paljon ja olen varma, että olisin hyvä siellä.

Tyttönä on vaikea mennä inttiin, koska jollain on käsitteenä vielä se et tytöt ei kuulu inttiin. Minulle on sanottu etten tuu pärjäämään siellä ja tuun takas heti maitojunalla jne. Minulle inttiin meno on tosi tärkeä ja haluaisin näyttää itselleni ja muille, että mä pärjään ja selviän kaikesta ja ettei se intti oo niin paha vaikka on tyttö.

Itse olen aina halunnut tukea ja ymmärrystä siitä, että jos menisin inttiin eikä vaan sitä moittimista ja sitä, että sä et sinne kuuluu ne tytöt jotka miettii inttiin menoa olkaa itsekkäitä tän asian kanssa, koska niin aion minäkin olla. Mä toivon, että tämä rohkaisevat tyttöjä menemään inttiin jos he haluavat.

Minä seurustelin yhden jätkän kanssa, joka ajatteli just niin ettei tytöt kuulu inttiin. No mä lupasin sille, että unohdan asian ja en mee koskaa sinne. Jokainen voi arvata unohdanko asiaa jota mietin joka ilta ja kutosluokan lopusta asti miettiny asiaa no en unohtanut. No voin kertoo joskus sitten miksi erosin hänestä, mutta joo nyt ku siitä on aikaa ja mä oon taas alkanu puhumaan intistä menosta ja katoin lomaketta jota voin täyttää ja laittaa hakemuksen sinne ens vuonna.

Minua pelottaa asia ku jos mä en selviäkkään siellä ja se ei olekaan mun juttu. Mä oon miettiny sitä, että kuinka yksinäiseksi jään jos mun kaverit hylkää mut intin takia myös mua jännittää miten sukulaiset ja vanhemmat ottaa inttiin menon. Mä tiedän kuinka faija pystyy hyväksymään mun inttiin menon, mutta mutsin puolesta en tiedä. Myös se mua heijastuttaa, että jos mun pää ei kestä ja sekoa siellä kun ikävät asiat tulee ajatuksiin.

Mä haluisin, että asevelvollisuus tulee pakolliseksi tytöille, koska kyllä tytötkin siellä pärjää ja opettaa uusia asioita joka on toinen syy miksi haluan sinne mennä. Mä toivon, että tämän lukeminen hyväksyttää tyttöjen menon inttiin ja joku tyttö joka tätä lukee niin pitää omista tavoitteista/unelmista tosia ja jos se sinne inttiin haluaa mennä niin sitten hakee ja menee vaikka jotkut ei hyväksyisi ikään inttiin menoa. Jokaisen pitäisi saada itse päättää ja elää omaa tavoitetta/unelmaa jos se ei satuta muita ihmisiä ja itseensä.

PS: Toivottavasti lukijat kirjoittaa kommentteihin omia mielipiteitä ja tuntemuksia tästä asiasta ja myös jos löytyy omaa kokemusta intistä tyttönä tai jätkänä jokainen intti kertomus auttaisin.Aiheeseen liittyvä kuva

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *