kasvissoppaa

Edellisessä postauksessa kerroinkin hurahtaneeni kasvisosekeittoihin ja tänään kätevänä emäntänä tehä pökäsin kattilallisen kasvissoppaa. Siitä tuli sen verran makosta, että ajattelin jakaa teillekkin ohjeen. Ihan hirveesti en kasvissosekeittoja ole tehnyt mutta musta tuntuu, että niihi voi iskee ihan mitä tahansa ja tää munkin keitos on aika sovellettu versio.

IMG_8625.JPG

Tarvitset

3-4 porkkanaa

3-4 perunaa

1 bataatti

100g tuorejuustoa (yrtti on hyvä!)

inkivääriä

valkosipulinkynsi

suolaa

pippuria

 

Näin teet

Kuori ja paloittele vihannekset, nakkaa ne kattilaan ja vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä ja mukavasti pehmeitä. Siivilöi keitinvesi talteen ja lorauta sitä kasvisten päälle. Soseuta pehmenneet kasvikset, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Jos keitto on omaan makuun vielä liian paksua voit laimentaa sitä keitinvedellä. Ripottele päälle persiljiaa ja auringonkukansiemeniä, sekä voitele kylekeen paahdettu ruisleipä!

 

Koti Ruoka ja juoma