kasvissoppaa
Edellisessä postauksessa kerroinkin hurahtaneeni kasvisosekeittoihin ja tänään kätevänä emäntänä tehä pökäsin kattilallisen kasvissoppaa. Siitä tuli sen verran makosta, että ajattelin jakaa teillekkin ohjeen. Ihan hirveesti en kasvissosekeittoja ole tehnyt mutta musta tuntuu, että niihi voi iskee ihan mitä tahansa ja tää munkin keitos on aika sovellettu versio.
Tarvitset
3-4 porkkanaa
3-4 perunaa
1 bataatti
100g tuorejuustoa (yrtti on hyvä!)
inkivääriä
valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
Näin teet
Kuori ja paloittele vihannekset, nakkaa ne kattilaan ja vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä ja mukavasti pehmeitä. Siivilöi keitinvesi talteen ja lorauta sitä kasvisten päälle. Soseuta pehmenneet kasvikset, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Jos keitto on omaan makuun vielä liian paksua voit laimentaa sitä keitinvedellä. Ripottele päälle persiljiaa ja auringonkukansiemeniä, sekä voitele kylekeen paahdettu ruisleipä!