Sinun lapsellasi ei ole synnynnäinen ad/hd.

Luo lapselle mahdollisimman tylsä ympäristö. Ennen lapsella on ollut tuvan lattialla vain käpylehmä ja maalattu kivi leikkivälineenä ja mahdollisesti muut sisarukset. 
 
Käytännön esimerkkejä arjesta.
 
Ruokapöytä/syöttötuoli 
Ruokalautanen, lusikka. Sormiruoka. Muuta et tarvitse. Kaikki fakin korkkinapsutukset ja lelut/lehdet ei kuulu ruokapöytään. Ruoalla ei leikitä. Tylsää lapsen mielestä? Varmasti.
 
Älylaitteet ja tv.
 
Jos haluat riistää lapseltasi mielikuvituksen ja haaveilun, anna mennä vain. Lapsi kyllä oppii nopeasti käyttämään uusia laitteita kun sen aika on. Älylaitteet ei kuulu alle kouluikäisen arkeen.
Tutustuta lapsesi kirjoihin ja satujen maailmaan. 
Meillä neiti 9 kk:n tv:n katselu on blokattu näköesteellä.
 
Lelut
 
Mahdollisimman simppeliä, motoriikkaa kehittävää palikkaa esmes. Hätätilanteita varten muutama kiinnostava soiva, välkkyvä lelu. Miten lapsi jaksaa keskittyä jos ympärillä on 50 soivaa ja välkkyvää lelua? Hyvin huonosti. Säätele virikkeitä, lapsi ei siihen pysty.
 
Automatkat.
 
Lapsi istuimeen ja menoksi. Ilman tablettia tai puhelinta???? :'( Pitkä ajomatka? Tylsää? Takuuvarmasti 😀
Huom. OPS! Kahdeksan tunnin ajomatka niin annoimme tunniksi puhelimen käteen. Mekin olemme ihmisiä, emme hirviöitä.
 
Piirretyt ja netflix.
 
Kolmesataa vaihtoaehtoa. Vanhempana rajaa 3 vaihtoehtoon kerralla. JA kaikki epilepsia, taistelu Lego Ninjago/ Batman piirretyt. Unohda. Ennen lastenelokuvissa oli 3 jaksoa. Alku, keskikohta, loppu. Nyt 500 vitsiä ja jatkuvaa taistelua.
 
Mitä olemme saaneet? Keskustelevan 6 vuotiaan pojan jolla on loistava huumorintaju ja sarkasmi. Lukee mielellään, liikkuu luonnossa ja kiinnostunut eläimistä.
Toisinsanoen kiinnostunut kaikesta aidosta.
Neiti 9 kk on myös jo hyvää vauhtia tylsistymässä.
 
Lasten aivojen täytyisi nykypäivänä olla paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen koska ei ole puutteita ravinnossa.
On puutteita kasvatuksessa.
Ja kyllä, ole yh, viiden lapsen äiti, eronnut, leski, mikä hyväänsä, et voi siihen vedota. Nykypäivänä mutsia ”väsyttää” vaikka meillä nykyajan naisilla on kaikki valmiina ja rahalla saatavilla. Mene valittamaan oloistasi vanhoille mummoille jotka on pessyt nyrkkipyykkiä ja hoitaneet maatilaa siinä sivussa, kylväneet ja korjanneet sadon kasvimaalta, säilöneet ja leiponeet ruuan perheelle. En panisi pahakseni jos mummo löisi sinua litsarilla poskelle.
 
Te mutsit jotka tiedätte että alku on aina vaikea mutta lopussa kiitos seisoo, pointsit teille.
 
Kiitos ja näkemiin.
 
Ps. Yhdellä kymmenestä ad/hd diagnoosin saaneista lapsista joilla on OIKEA synnynnäinen neurologinen häiriö, voimia teille vanhemmille. Nykyisin on hyvät lääkkeet ja hoitosuhteet että teillä on mahdollisuus saada hyvä toimiva arki ja nauttia lapsesta. 
 
 

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *