Ladataan...
The Variety Show

Tiedättehän, miten usein vähän hävettää verrata kotimaisia ohjelmia suuren maailman meininkiin? Miten Suomessa tehdään usein televisiotakin vähän anteeksipyydellen ja itseään vähätellen?

Uusi pari viikkoa vanha Bachelorette Suomi on aivan upea! Haluan ehdottomasti hehkuttaa ohjelmaa ja varsinkin sen tuotantoa kokonaisuudessaan, sillä nyt on kerrankin onnistuttu hoitamaan homma kotiin!

Olen suuri The Bachelor ja The Bachelorette -sarjojen fani, ja nimenomaan alkuperäisten amerikkalaisversioiden. Muiden maiden versiot eivät ole ikinä minua kiinnostaneet ja jo ajatuksen tasolla suomalaisversiot tuntuivat aivan hirveiltä. Jo Bachelor Suomi yllätti muutama vuosi sitten positiivisesti, sillä se onnistui välttämään suomalaisen kiusaantuneisuuden osin hyvän tuotannon ja varsinkin jälkituotannon avulla, mutta sekin jäi vähän vajaaksi täydellisyydestä.

Bachelorette Suomi -sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa esittelevät Bachelorette-Jennyn ja hänen rakkauttaan tavoittelevat miehet. Jaksoissa nähdään sekä ennalta kuvattua esittelymateriaalia että jännittävä ensimmäinen päivä Vanajanlinnassa, kun Jenny kohtaa miehet.

En tiedä, kuinka paljon sääjumalien tuuria oli kyseessä, mutta ruudusta välittyi katsojalle aurinkoinen kesäpäivä, joka loisti yhdessä sarjan päätähden Jennyn kanssa. Päivä oli upea ja aurinkoinen, kuvauspaikat ja kuvakulmat oli hyvin valittu, kameratyöskentely toimi, kaikki toimi. Jenny oli stailattu upeasti mutta ei liian koreasti, jolloin hänen luontainen aurinkoisuus pääsi hienosti esille. Miehet näyttivät myös hyvältä, ja taitavalla editoinnilla vältettiin suurimmat alkunolostelut jännittävässä tilanteessa.

Katsojana huomio kiinnittyy usein televisiosarjoissa ja -ohjelmissa sisällöllisiin seikkoihin ja näyttelijöihin, ja tuotannon teknisen puolen huomioi yleensä vain negatiivisesti. Koska olen tottunut kokeneissa amerikkalaisversioissa täydelliseen tuotantoon, en osannut odottaa suomalaisversiolta samaa, ja yllätyin todella positiivisesti ensimmäisten jaksojen parissa. Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi uskonut suomalaisten ammattilaisuuteen, vaan osittain kyseessä on kulttuurierotkin siitä, kuinka sliipattua menoa ruutuun halutaan. Ja minähän haluan.

Kunpa osaisin useamminkin hehkuttaa tuotannon teknillistä puolta! Bachelorette Suomi -ohjelmassa minulta suurimmat kiitokset saa ehdottomasti editointi eli leikkaus. Homma toimii hyvin ja soljuu eteenpäin loistavasti, ilman sitä kotimaisille ohjelmille (ja ihmisille) ominaista kiusallisuutta.

Paljon kiitosta ansaitsee tietysti päätähti Jenny. Hän on jo konkari näissä sarjoissa mutta tuntuu oikein loistavan ohjelman emäntänä. Hän on vahva omissa mielipiteissään ja valinnoissaan mutta ei epäröi myöskään myöntää olevansa välillä väärässä. Hän on positiivinen ja osaa saada miehetkin rentoutumaan, eikä hänestä huomaa ohjelman teon jännitystä. Vaikeassa paikassa hän näyttää tunteensa, ja hänen onnistuu näyttää luontevalta niin iltapuvuissa kuin arkivaatteissakin.

Lisäksi täytyy mainita, että ohjelmaan valikoitui hyviä miehiä, sekä ulkoisesti että sisäisesti.

En kyllä mitenkään saa tähän kirjoitettua kaikkea, mitä mieleen tulee sarjasta, mutta 99-prosenttisesti kaikki on positiivistä, mikä on aivan huippua!

En ollut aikonut alkaa katsoa Bachelorette Suomea, koska en vain uskonut sen toimivan kotimaisena versiona, mutta onneksi olin väärässä! Ja kuten amerikkalaisversioissa, katson mieluummin Bachelorettea kuin Bacheloria.

Bachelorette Suomi tulee maanantaisin klo 21 Liviltä, ja televisiossa nähdyt jaksot ovat ilmaiseksi katsottavissa Ruudussa. Seuraavan viikon jakson voi katsoa Ruudusta aina etukäteen, jos on tilattuna maksullinen Ruutu+.

 

Joko sinä olet lähtenyt Jennyn matkaan? :)

 

P.S. Muistatteko, kun haastattelin Jennyä aiemmin tänä vuonna Bachelor Winter Gamesin tiimoilta?

 

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen Media / Teemu Meuronen.

Ladataan...

Syksy merkitsee aina uusia televisiosarjoja sekä meillä että muualla. Haluan näin viikon aluksi vinkata muutamista meillä tuoreeltaan nähtävistä jenkkiuutuuksista sekä muista katsomisen arvoisista sarjoista.

New Amsterdam (Viaplay, jo alkanut) Jenkkitahtiin seurattava tämän syksyn sarjauutuus newyorkilaissairaalasta, jonka johtoon astelee lenkkareissaan nuori lääkäri, joka sekoittaa pakkaa ja kaavoihinsa kangistunutta sairaalaa. Symppissarjan pääosassa Ryan Eggold (90210, The Blacklist).

Magnum P.I. (Viaplay, jo alkanut) Myös jenkkitahtiin seurattava reboot eli uusintaversio kasarisuosikista, jossa havaijilainen yksityisetsivä jahtaa rikollisia näyttävään tyyliin. Tom Selleckin legendaarisen roolin ottaa haltuunsa Jay Hernandez (NashvilleBad Moms).

Manifest (HBO Nordic, jo alkanut) Yhdysvaltain ensiesitysten tahtiin voi seurata myös tätä NBC:n uutuutta, joka on vastaus akuutille Lost-ikävälle, sillä pienen turbulenssin sävyttämän lennon laskeuduttua matkustajat saavat kuulla olleensa koneen kanssa viisi vuotta kadoksissa. Kohtaloaan sarjassa ihmettelevät mm. Josh Dallas (Once Upon a Time).

All American (HBO Nordic, 11.10. alkaen) The CW -kanavan tämän syksyn uutuus kertoo nuoresta lukiolaisesta, joka värvätään köyhän alueen koulusta Beverly Hillsin eliittikouluun amerikkalaista jalkapalloa pelaamaan, ja kaksi hyvin erilaista maailmaa törmäävät. Jenkkitahtiin seurattavan sarjan pääosassa nähdään brittitulokas Daniel Ezra, joka on nähty aiemmin mm. The Missing -sarjassa (Kadonnut).

Legacies (HBO Nordic, 26.10. alkaen) The Vampire Diaries ja The Originals -sarjojen tarinaa jatkava tuore spin-off seuraa Hopen (Danielle Rose Russell) ja tämän kavereiden elämää yliluonnollisten nuorten Salvatore-koulussa. Sarjassa nähdään myös emosarjasta ja Blondin kosto -elokuvista tuttu Matthew Davis.

Näiden supertuoreiden kansallisten kanavien sarjojen lisäksi luvassa on nyt ja pian kaikkea kivaa suoratoiston puolella, kuten:

The Good Cop (Netflix, 1. kausi julkaistu) Laulajana paremmin tunnettu Josh Groban esittää tiukasti sääntöjä noudattavaa poliisia, jonka isä on istunut linnassa poliisikorruptiosta. Isän roolissa nähdään legendaarinen komediasarjanäyttelijä Tony Danza (Taxi).

Camping (HBO Nordic, 15.10. alkaen) Nykyään enemmän elokuvatähtenä tunnettu Jennifer Garner (Alias) palaa television puolelle Girls-naisten Lena Dunhamin ja Jenni Konnerin luomassa komediasarjassa eeppisestä aikuisten telttaretkestä.

Condor (C More, jo julkaistu) Kesällä alkanut sarja kertoo CIA-analyytikosta, joka joutuu keskelle terrorismin valtaista sotaa tuhoisan iskun seurauksena. Sarjan pääosassa nähdään mm. Valkoinen kuningatar -sarjasta tuttu Max Irons, joka on näyttelijälegenda Jeremy Ironsin poika.

 

Mikä näistä kiinnostaa? :)

 

P.S. Myöhemmin tulossa kotimaisten sarjojen vinkit!

 

 

 

 

Kuvat: Viaplay, HBO Nordic, Netflix, C More.

Ladataan...

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Los Angelesissa juhlittiin Emmy-palkintogaalan merkeissä. Yhdysvaltain televisioakatemia jakoi televisiomaailman Oscareiksikin kutsuttuja palkintoja vuotuisessa gaalassa, joka näytettiin suorana lähetyksenä NBC-kanavalla.

Luonnollisesti gaalan juonsivat NBC:n pitkäkestoisen sketsiohjelman Saturday Night Live:n näyttelijäkoomikot Michael Che ja Colin Jost, jotka ovat tuttuja ohjelman Weekend Update -osiosta. Lavalle marssitettiin myös muita SNL-tähtiä, joista moni oli gaalassa ehdolla parhaasta sivuosasuorituksesta komediasarjassa.

Itse gaala oli kohtuullisen perus. Pystejä jaettiin, väkinäisiä vitsejä heitettiin, onnellisia voittajia nähtiin. Kaksi asiaa erotti tämän vuoden gaalan edellisistä: paljon ensikertalaisvoittajia sekä somen sekoittanut kosinta kesken kiitospuheen!

Oikean Oscar-gaalan ohjauksesta parhaan erikoisohjelman ohjauksen Emmyllä palkittu Glenn Weiss kiitti puheensa lopussa naisystäväänsä, todeten: "Ihmettelet, miksi en halua kutsua sinua tyttöystäväkseni. Se johtuu siitä, että haluaisin sanoa sinua vaimokseni." Juuri epäsuorasti kositun naisen ilme kertoi kaiken, ja hänet saateltiin lavalle, jossa Weiss antoi hänelle polvistumisen lomassa oman kaksi viikkoa aiemmin kuolleen äitinsä sormuksen.

Paikalle olleet TV-tähdet ns. lost their shit, ja moni heistä päätyikin jakamaan hämmästyksen ilosanomaa somessa. Weissin sydämellinen temppu oli parasta suunnittelematonta julkisuutta gaalalle, joka keräsi kaikkien aikojen huonoimmat katsojalukunsa, minkä epäillään johtuvan siirrosta perinteiseltä sunnuntailta maanantaille.

Raikasta Emmy-gaalassa oli myös voittajien lista. Näyttelijäkategorioissa ainoastaan Claire Foyn voitto parhaasta naispääosasta draamasarjassa (The Crown) meni ennustetusti.

 • Paras naispääosa komediasarjassa: Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
 • Paras miespääosa komediasarjassa: Bill Hader (Barry)
 • Paras naissivuosa komediasarjassa: Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)
 • Paras miessivuosa komediasarjassa: Henry Winkler (Barry)
 • Paras naispääosa draamasarjassa: Claire Foy (The Crown)
 • Paras miespääosa draamasarjassa: Matthew Rhys (The Americans)
 • Paras naissivuosa draamasarjassa: Thandie Newton (Westworld)
 • Paras miessivuosa draamasarjassa: Peter Dinklage (Game of Thrones)
 • Paras naispääosa minisarjassa: Regina King (Seven Seconds)
 • Paras miespääosa minisarjassa: Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story)
 • Paras naissivuosa minisarjassa: Merritt Wever (Godless)
 • Paras miessivuosa minisarjassa: Jeff Daniels (Godless)

Komediasarjojen puolella Amazonin suoratoistopalvelussa nähtävä The Marvelous Mrs. Maisel korjasi potin, mikä on aivan huippua! Sarja on Gilmoren tytöt -luojan Amy Sherman-Palladinon uusin hengentuote, joka näyttää tuovan hänelle kaiken sen glorian, mitä Gilmoren tytöt ei ikinä saanut. Sherman-Palladino pokkasi vielä kaksi henkilökohtaista pystiä parhaasta komediasarjan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta, ja lisäksi Mrs. Maisel voitti parhaan komediasarjan palkinnon! Sarjaa kantavan pääosaesittäjän Rachel Brosnahanin voitto oli huikea yllätys vaikeassa kategoriassa, kuten oli myös sivuosan Alex Borsteinin, joka muistetaan myös Gilmoren tytöistä paristakin eri roolista.

Suomessa The Marvelous Mrs. Maisel on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle, ja toivoisinkin sarjan päätyvän jollekin muullekin alustalle, jotta sen saisi katsoa suomenkielisissä teksteillä mahdollisimman moni.

Komediasarjojen parhaiden miesnäyttelijöiden suoritukset menivät HBO:n synkälle komedialle Barry. Nimiroolissa näyttelijäksi ryhtyvänä palkkamurhaajana nähtävä Bill Hader ei lukuisina SNL-vuosinaan Emmy-pystiä voittanut kertaakaan, kuten ei myöskään nyt palkittu Henry Winkler Onnen päivien legendaarisena Fonziena, joten molempien miesten hämmästystä ja iloa oli huikeaa katsella.

Matthew Rhysin voitto parhaasta draamasarjan miespääosasta oli myös huippua, sillä vasta kolmannella ehdokaskerralla voitto napsahti kohdalle. The Americans on muutenkin tunnettu siitä, että se ja sen suoritukset ovat vuodesta toiseen ehdolla kaikissa parhaissa kategorioissa, mutta voittoa harvoin tulee. Rhysin voitto sattui myös otolliseen kohtaan, sillä sarja loppui tänä keväänä.

Veikkaisin, että Netflixillä potkitaan nyt vähän itseään perseelle, sillä paras minisarjan ('limited series') naispääosapalkinto meni Regina Kingille, jonka Seven Seconds -rikosdraama lopetettiin tylysti vain pari kuukautta sen julkaisun jälkeen aiemmin tänä vuonna.

Parhaan draamasarjan palkinto meni äärimmäisen kovatasoisessa kategoriassa ansaitusti HBO:n Game of Thronesille.

Hauska yllätys oli parhaan kilpailurealityn voitto, joka meni RuPaul's Drag Race -ohjelmalle, jonka juontaja, RuPaul itse, oli pokannut viikkoa aiemmin Creative Arts Emmy -gaalassa parhaan realityjuontajan pystin. Näyttävä ohjelma voitti myös vinon pinon maskeeraus- ja puvustus-Emmyjä.

Mitä minulle jäi käteen Emmy-gaalasta?

Monta sarjaa, joihin pitäisi oikeasti paneutua! Aivan varmasti The Marvelous Mrs. MaiselBarry ja Godless päätyvät katsomislistalleni. Nyt minulla on kesken esim. kehuttu Killing Eve, jonka pääosan esittäjä Sandra Oh oli tänä vuonna Emmy-gaalassa ensimmäisenä aasialaisnaisena ehdolla draamasarjan parhaasta naispääosasta. Oh on puhunut julkisesti siitä, kuinka hänen on ollut vaikea saada tasoisiaan rooleja Greyn anatomiasta lähtemisen jälkeen.

Rakastamani gaalamuoti oli tällä kertaa harvinaisen tylsää, eikä montaa jakamisen arvoista asukymppiä kyllä ollut paikalla minun mielestäni. Miehet olivat onnistuneet naisia paremmin raikkaissa valinnoissa. Ainoa muotimieltäni hivellyt asu oli Westworldin Angela Sarafyanilla (kuva), joka loisti salamoiden kanssa kilpaa Christian Sirianon luomuksessa.

Mutta ah, kyllä tällaiset gaalat lämmittävät sydäntä joka kerta!

 

Mitä sinulle jäi mieleen tästä Emmy-gaalasta?

 

 

 

 

Kuva: Emmys/AP.

Pages