2+1 TV-vinkkiä: Näin menetät uskosi ihmisiin

1. Dirty John (Netflix)

Tämän alkuvuoden kaksi puhutuinta sarjaa kyseenalaistavat uskon ihmisiin, eikä mikään ihme. Realitysarjoistaan tunnetun amerikkalaisen kaapelikanava Bravon draamasarja Dirty John julkaistiin Netflixissä maailmanlaajuisesti ystävänpäivänä, mikä on sopivan kieroutunut julkaisupäivä sarjan sisällön huomioon ottaen.

Häiritsevintä tässä sarjassa ei ole se, että siinä nainen huomaa tulleensa rakastamansa miehen huijaamaksi, vaan se, että sarja perustuu tositapahtumiin. Ihan oikeasti. Dirty John on alkujaan 1,5 vuotta sitten julkaistu kahdeksanosainen podcast, missä journalisti Christopher Goffard tutkii tosielämän likaista Johnia eli John Meehania.

Sarjassa Meehania esittää monista elokuvista tunnettu Eric Bana, joka hienosti kuvastaa tämän huijarin monia puolia. Toisessa pääosassa nähdään Connie Britton (NashvilleAmerican Horror Story), jonka hahmo Debra Newell on hyvin menestynyt taloudellisesti mutta ei niinkään parisuhteissaan.

Tämän sarjan katsottuaan on helppo kadota kaninkoloon ja ahmia kaikki mahdollinen tieto oikeasta John Meehanista ja Debra Newellista. Valmistaudu myös etsimään käsiisi kaikki mahdolliset söpöt eläinvideot ja jäätelöpurkit, jotta uskosi ihmisiin ei katoaisi kokonaan.

2. You (Netflix)

Jo ennen Dirty Johnia puhututti hiukan aiemmin Netflixissä julkaistu You-sarja. Omalla tavallaan aivan yhtä karmaiseva jännityssarja nähdään sen väärintekijän näkökulmasta, menestysromaaniin perustuen. Gossip Girl -sarjasta tuttu Penn Badgley on kirjakaupan myymäläpäällikkö Joe, joka kohtaa uuden pakkomielteensä Guinevere Beckin (Elizabeth LailOnce Upon a Time) hyllyjensä välissä. Joen oman kertojanäänen avulla katsoja pääsee osaksi hänen ajatusmaailmaansa, osaksi hänen elämänsä tapahtumia, jotka alkavat hyvin nopeasti pyöriä Beckin ympärillä.

Amerikkalaisen maksutelevisiokanava Lifetimen alkuperäissarja You näyttää erityisen hyvin, miten miesten ja naisten suhteet toimivat, ja miten miehet tekevät omia päätelmiään naisten käytöksen perusteella, seksististen ennakkoluulojen ja stereotypioiden avulla. Häiritsevää on myös se, kuinka hyvä ihmislukija Joe on, aivan kuten monet oikeat huippurikolliset.

Jos haluat sarjasta erityisen oudon kokemuksen, katso pätkä sarjaa ilman Joen ääntä selostamassa kaikkea kokemaansa.

+ 1: Criminal Minds (Viaplay)

Hieman perinteisempää ihmisuskon menettämistouhua löytyy yhdestä lempisarjastani Criminal Minds, joka palasi Viaplaylle pienen tauon jälkeen uuden tuotantokauden kera. Nyt sarjaa voi katsoa jo 13 kauden verran, ja viime kuussa Yhdysvalloissa loppunut 14. kausi ilmestynee jossain vaiheessa myös palveluun. Tammikuussa tämä kansallisen CBS-kanavan pitkäikäinen rikossarja uusittiin 15. kaudelle, jonka samalla ilmoitettiin jäävän sarjan viimeiseksi.

Sarja seuraa Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI:n BAU-yksikköä, joka jahtaa pahamaineisia rikollisia erityisesti käyttäytymistieteiden avulla. Jos tämä Suomen televisiossakin alusta asti pyörinyt sarja ei ole tuttu, voit käydä lukemassa aiheesta esimerkiksi kirjoittamani esittelyn Episodi-lehden sivuilta.

Fiksuista fiksuimmat agentit etsivät niitä pahimpia sarjarikollisia, jotka kylvävät kauhua ihmisiin ympäri maata, ja usko ihmisen hyvyyteen on usein koetuksella sarjan hahmoillakin, saati sitten katsojilla. Ihan kaikista herkimmille tämä sarja ei välttämättä toimi, enkä minäkään tykkää tätä lempparisarjaani katsoa yksin kotona.

Mitä karmivaa SINÄ olet katsonut viime aikoina?

Kuvat: EW, Netflix, CBS.

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (1)
  1. Just laitoin Dirty Johnin omassa blogissa suositeltuihin ja sen jälkeen katsottiin toi You miehen kanssa. Ja siis kumpikin aivan loistavia!

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/03/09/katso-nama/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *