4+3 parasta TV-vinkkiä vuoden alkuun

Tervetuloa vuosi 2019 ja sen mukanaan tuoma upea TV-sisältö! Vuosi lähtee räjähtävästi käyntiin kotimaisissa ruuduissa, ja tästä postauksesta voi poimia vuoden ensimmäisen viikon parhaat vinkit niin tavalliseen lineaariseen televisioon kuin suoratoistopalveluihinkin. Elämyksellistä televisiovuotta kaikille!

Outlander 4. kausi Yle Starz Jason Bell.jpg

Outlander – Matkantekijä Yle TV1 alkaen ke 2.1. klo 22.00 (+Yle Areena) Supersuositun historiallisen fantasiasarja Outlander:in 4. tuotantokausi alkaa vihdoin myös Suomessa, onneksi vain kaksi kuukautta alkuperäisesitystä jäljessä. Kolmetoistaosainen uusi kausi ei ole vielä edes päässyt loppumaan Yhdysvalloissa Starz-kanavalla, joten jännitystä riittää vielä kaikille.

Kolmannen kauden lopussa Amerikan mantereelle haaksirikkoutuneet Claire ja Jamie rakentavat elämäänsä eteläisissä siirtokunnissa etsien samalla paluun mahdollisuutta rakkaaseen Skotlantiin. Lähempänä nykyaikaa seurataan parin tyttären Briannan seikkailuja 1970-luvun Bostonissa, ja ehkäpä nämä kaksi aikajanaa jossakin vaiheessa kautta kohtaavatkin. Uusissa jaksoissa luvassa on uusien hahmojen lisäksi jälleennäkemisiä vanhojen tuttujen kanssa.

This Is Us Nelonen NBC S01E01.jpg

This Is Us Nelonen alkaen to 3.1. klo 21.00 (+Ruutu) Tämän hetken televisiomaailman kenties rakastetuin sarja saadaan vihdoin myös vilkastuttamaan suomalaisten kyynelkanavien toimintaa. This Is Us nähdään torstai-iltojen parhaaseen katseluaikaan kahden jakson viikkovauhdilla, mikä vie suomalaiskatsojat nopeasti lähemmäksi sarjan tämänhetkistä kolmatta kautta.

NBC-kanavan menestyssarja kertoo Pearsonin perheestä, joiden elämää seurataan nykyajan lisäksi perheen kolmen lapsen syntymien, lapsuuden ja teini-iän aikoihin. Perheen äitiä esittää teinipopparinakin muistettava Mandy Moore ja isää Milo Ventimiglia, jota vihdoin hehkutetaan kaikkialla yhtä paljon kuin kaikkien Gilmoren tytöt -fanien toimesta jo vuosia. Tämän sarjan kohdalla kannattaa pysyä visusti erossa spoilereista, jotta katselukokemus pysyy parhaana mahdollisena.

Elossa 24h 3. kausi Yle Kuvapalvelu ITV.jpg

Elossa 24h Yle TV1 alkaen su 6.1. klo 20.00 (+Yle Areena) Kolmannen tuotantokautensa aloittava kotimainen sarja seuraa Suomessa eri tehtävissä toimivia terveydenhoitoalan ammattilaisia sekä näiden asiakkaita. Ruudussa nähdään potilaita vauvasta vaariin mitä erilaisimmissa tilanteissa, eikä yhdessäkään jaksossa pysty aiempien kausien perusteella välttymään liikutukselta.

Yhden päivän aikana seurataan muun muassa OYS:n ensihoitolääkäri Iita Daavittilan (kuvassa) työpäivää. Kahdeksan jakson aikana katsoja yltyy sielua raastavaan empatiaan ja ymmärtämään, että kaikilla meillä on taakkamme. Edellistäkään tuotantokautta en pystynyt oman syöpätilanteeni vuoksi katsomaan, enkä nytkään ole vielä ihan varma, mutta ehdottomasti silti sarjaa suosittelen kaikille!

The Bachelor ABC Colton Underwood promo.jpg

The Bachelor ABC (USA) alkaen ma 7.1. Amerikkalaisen realitysarjan jo 23. kausi alkaa erilaisten kaksimielisten vitsien viljelemisellä, sillä tuoreen kauden päätähti Colton Underwood on tullut franchisessa tunnetuksi neitsyydestään. Edellisellä The Bachelorette -kaudella Becca Kufrinin sydäntä tavoitellut Colton nähtiin heti perään myös viime syksyisessä Bachelor in Paradise -ohjelmassa, josta hän kuitenkin poistui vapaaehtoisesti yritettyään ahkerasti rakastua hänelle melkein väkisin puolisoksi ehdotettuun aiempaan ihastukseen Tiaan.

Minä aion seurata uutta kautta jälleen vaihtelevalla menestyksellä internetin syövereissä, sillä reaaliaikaisesti sarjaa ei pysty kotimaisista lähteistä vieläkään seuraamaan. En aio lähteä mukaan nyt jo perinteiseen fantasialiigaan tai muihinkaan veikkauksiin, joskin perinteisesti muodostan omat ikisuosikkini jo ensimmäisen jakson perusteella ja joita kannatan katkeraan tosi-tv-loppuun asti. Onnea, Colton, valitulle tiellesi!

Näiden tavallisen television vinkkien lisäksi haluan vinkata muutamasta striimausilmiöstä, jotka kaikki löytyvät tällä kertaa Netflixistä. Nyt on erinomainen aika uusia Netflixin tilaus, sillä tällä hetkellä uutta hyvää alkuperäissisältöä tuntuu tulevan palveluun jatkuvasti. Ja ei, en ole enää yhteistyössä palvelun kanssa, joten tämä on ihan sitoutumatonta hehkutusta.

Taylor Swift reputation Stadium Tour Popin kuningattaren juuri päättyneen huippumenestyksekkään stadionkiertueen tallenne julkaistiin Netflixissä juuri ennen uutta vuotta, ja sen voi helposti uskoa takovan aika mielettömät katseluluvut.

Bird Box Jos olet viime viikkoina nähnyt somessa viittauksia liinalla sidottuihin silmiin ja Sandra Bullockiin, johtuu se tästä karmivasta Netflix-elokuvasta. Katso tämä varsinkin, jos A Quiet Place -tyylinen kauhu iskee täysillä.

Black Mirror: Bandersnatch Jo jonkinlaisen kulttimaineen saavuttanut antologiasarja iskee tällä kertaa elokuvamuodossa, eikä ihan missä tahansa tavallisessa elokuvamuodossa. 80-luvulle sijoittuvaan scifitarinaan voi katsoja vaikuttaa tekemällä nopeita valintoja. Ihan oikeasti! Tämän interaktiivisen kerrontatyylin voi helposti kuvitella olevan se seuraava iso juttu suoratoistopalveluissa.

 

Mikä tai mitkä näistä vinkeistä päätyvät SINUN ruutuusi?

 

 

 

 

Kuvat: Yle Kuvapalvelu/ Jason Bell, Nelonen Media, Yle Kuvapalvelu/ ITV, ABC.

Kommentit (2)
  1. Tuota This Is Us -sarjaa olen odotellut <3
    Kaikki nämä tulee kyllä varmasti katsottua 😀

  2. Mahtavaa, että tuli parit vinkkaukset normitelevision puolelle! Meillä kun on kaikki suoratoistot tauolla tauolla tällä hetkellä:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *