65 tuumaa puhdasta rakkautta: Meille muutti jättitelkkari!

Yhteistyössä Samsung

_c147981.jpg

Uusi televisiomme sopii seinälle hyvin, vaikka olen aikaisemmin vastustanut seinätelevisioita

Viime viikon torstaina meille saapui uusi rakas, tekninen vauvamme, joka on kooltaan kuitenkin kaikkea muuta kuin pieni! Olen ärsyttävästi vihjaillut tästä uudesta yhteistyöstä jo muutaman viikon ajan, ja perjantaina kerroinkin meillä käyneistä asentajamiehistä, joiden työn tulos sai minut ja avokkini äänettömästi kiljumaan ja vetämään riemutanssia jäätyämme kahdestaan: Samsung antoi meille lainaan 65-tuumaisen kaarevan UHD 4K -television!! Niinpä.

_c147984.jpg

Jos en osaa päättää mitä katson, voin miettiä asiaa näin mukavasti

Sain marraskuussa kesken erään työpäivän yhteydenoton Samsungin markkinointitoimistolta kiinnostuksesta saada lainaan viimeisen tekniikan mukainen jättitelevisio. Jotenkin ihmeellisesti sain pidettyä itseni kasassa kotiin asti, jolloin sain nauttia avokin lievästä sekoamisesta! Olen kihissyt innosta jo melkein kuukauden, enkä ole ihan paria ihmistä lukuunottamatta hiiskunut tästä tulevasta yhteistyöstä kenellekään. Voin sanoa, että asioista hiljaa oleminen ei suinkaan ole ominta minua, ja varsinkin innostuessani lavertelen hyvistä tarkoitusperistä huolimatta kaikki omat asiani eteenpäin.

20141214_190900323_ios.jpg

Televisio ns. luonnontilassa: iltavalaistuksessa ja Netflix auki

Nyt se on totta, ja nyt olohuoneemme jykevässä betoniseinässä jököttää monsteritelevisio! Aivan mieletöntä! Kävimme toissa viikolla Espoossa Samsungin showroomilla kuuntelemassa pienen esityksen tämän kaarevan television ominaisuuksista, ja huomasin olevani niin otollista maaperää markkinointipuheelle: nyökyttelin innoissani ja kerroin omia kokemuksiani ja näkemyksiäni aivan innoissani. Ja mikäs tässä  innostuessa: olin jo muutenkin pienessä päässäni päättänyt tämän vuoden aikana televisioita vaivihkaa katsellessani, että Samsung on myös meidän seuraavan television merkki. Minulle merkin valinnassa merkitsee tällä hetkellä aivan selkeästi eniten sovellukset ja niiden määrä, ja Samsung on ainoa, jolla on saatavissa älytelevisioon kaikki kolme kotimaista suoratoistopalvelua (Yle Areena, Katsomo, Ruutu) ulkomaisten suosikkien (Netflix, HBO Nordic) lisäksi. Vaikka olen tähänkin mennessä pystynyt katsomaan ko. palveluita television kautta, olen tarvinnut siihen monta muutakin laitetta, ja olen kaivannut uutta televisiota, joka yhdistäisi nuo kaikki sovellukset. Voitte varmasti kuvitella, kuinka innoissaan kaltaiseni tv-sarjanörtti on ollut katselemisen helpotuttua näin paljon!

20141215_163339991_ios_0.jpg

Kokovertausta varten laitoimme vierekkäin vanhan 40-tuumaisen ja uuden 65-tuumaisen television…

Perjantaina töistä lähtiessäni työkaverit naureskelivat, että näinköhän mahdan ollenkaan päästä viikonlopun aikana sohvalta pois, ja välillä tekikin mieli kuluttaa viikonlopun joka sekunti uuden television edessä. Avokki tekikin näin, ja hän sai palkakseen niin kipeät niskat, että hän valvoi suurimman osan sunnuntain ja maanantain vastaisesta yöstä kipujen takia! Televisio on tosiaan meillä sopivasti sohvan edessä, ja siinä televisiosarjoja ensimmäisiä kertoja katsoessamme ajattelin vain, että näin sen kuuluukin olla. En osaa hirveästi selittää television teknisistä puolista, ja avokki kirjoittaakin niistä myöhemmin oman postauksensa, mutta kuva on todella tarkka, jopa siinä määrin, että ihmisten ruudulla liikkumiseen täytyy hetken aikaa totutella. Aivan selkeästi HD-kuva näyttää ihan eri sfääreistä olevalta kuin vanhan televisiomme HD-kuva, minkä huomasin jo isäni ostaessa uuden television alkuvuodesta. Tämä on ehdottomasti ensimmäinen kerta, kun minun kodissani on joku tekninen laite, joka on uudempi ja parempi kuin vanhemmillani!

_c147989.jpg

Kaareva televisio ei tule seinästä ulos juurikaan normaalitelevisiota enemmän

Television käyttöönotto oli todella helppo kaikesta teknisyydestä huolimatta, mutta minun täytyy myöntää, että avokkini teki suurimman työn minun nukkuessa ja ollessa töissä. Minä laitoin television päälle ja nautin tuloksista! Itse television lisäksi meille tuotiin näille kaareville televisioille suunniteltu Curved Soundbar -kotiteatterijärjestelmä, joka koostuu television alaosaan liitettävästä kaiuttimesta sekä meillä nurkkaan hätistetystä subwooferista. Jo showroomilla kokemamme elokuvateatterimainen äänimaailma toistuu mainiosti kotonakin, jopa siinä määrin, että meidän täytyy näin kerrostalossa asuessa olla erityisen varovaisia volumen suhteen. Otimmekin lauantaina ilon irti päiväsajan tuomasta vapaudesta, ja testailimme sovelluksista löytyvää Spotifyta reippaalla äänentasolla!

20141212_174510136_ios.jpg

Om-nom-nom, kiitos!

Saimme Samsungilta vielä television kaveriksi pienen herkkukorin, joka tietysti sopii mainiosti sarjojen ahmimiseen! Tähän kohtaan onkin hyvä kertoa, että rrrakastan herkkukoreja. Suurinta hupia lapsuudenkodissani asuessani oli jouluisin päästä avaamaan meille saapuneet herkkukorit. Yksi elämäni tähtihetkistä on edelleenkin neljännen luokan disko, jossa voitin arpajaisissa suuren herkkutarjottimen, jota kannoin innoissani ympäri diskona toiminutta jumppasalia!

Tällä hetkellä meillä on uuden televisiomme kanssa menossa aivan selkeä honeymoon-vaihe, mutta veikkaan villisti, että tässä tapauksessa hohdon haihtumista ei tule tapahtumaan, vaan rakkautemme 65-tuumaista vauvaamme kohtaan oletettavasti kasvaa hetki hetkeltä. En voi myöskään väittää, että minua hirveästi haittaa niiden lukuisten kaverien innokkuus, jotka ovat jo lupautuneet vapaaehtoisiksi televisioseuralaisiksi. Avokkikin tuntuu rakastavan minua enemmän kuin normaalisti!

Kirjoittelen tulevina kuukausina lisää televisiosta kokemuksena, mutta nyt menen katsomaan pari jaksoa jotain mahtavaa sarjaa!

 

Kaikki (huonot) kuvat: The Variety Show

Kommentit (15)
 1. No kyllä nyt kelpaa!! 😀 tosi hieno! 🙂

  Mekin ollaan tykätty tosi paljon tuosta meidän omasta Samsung Smart TV:stä. Mä olen yleensä aika elektroniikkavastainen, mutta täytyy kyllä myöntää, että älytelkkarista on ollut tosi paljon iloa. 

   

  1. Mulla menee yleensä niin, että oon elektroniikkavastainen, kunnes se laite on jo hankittu; sitten oon ihan onnellinen ja tyytyväinen. Noi sovellukset vaan on niin mahtavia, etten kyllä enää osaa niistä luopua! 🙂

 2. Saatan olla aika vihreä kateudesta! 😀 Jospa tulisin ens kuussa kans telkun töllöttämisseuraksi? 😀

  Meille muutti just viime viikonloppuna 50-tuumainen Samsung ja mun mielestä toikin on niin jäätävän kokoinen, että hui, miltä toi teidän telkkari näyttäis meillä. 😀 Mutta on kyllä hieno, tosi kiva yhteistyö. 🙂

  1. Me voidaan suunnitella joku hyvä sarjamaratooni, kun tuut tänne. 🙂

   Uuu, teillekin tuli uus telkkari, jee! Siinä on varmaan kans noi sovellukset? Laita kuvia blogiis. 🙂

   1. Joo, täytyy yrittää tutustua tuohon, kun on enemmän aikaa. Tällä hetkellä osaan vaan lähinnä laittaa sen päälle ja pois. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *