A Future Miniseries: J.K. Rowling’s ”The Casual Vacancy”

540383_279900582118565_708336600_n.jpg

Kuva: J.K. Rowling

Kuinka moni osti J.K. Rowlingin The Casual Vacancy -kirjan sen ilmestyessä syksyllä 2012? Kuinka moni oikeasti luki sen? Minä nimittäin ostin kirjan innoissani, kuten jokaisen kuuliaisen Potter-fanin kuuluukin tehdä, mutta jostain syystä kirja on vieläkin kesken. Oikeastaan se on vielä alkutekijöissäänkin, kun en jotenkin ole päässyt hahmoesittelyillä kyllästettyjä alkulukuja pidemmälle. Uskon edelleenkin voimakkaasti kirjan olevan hyvä, jopa erittäin hyvä Rowlingin ollessa kyseessä, mutta kirjat, kuten televisiosarjat, ovat minulle fiilisjuttu, eikä sitä fiilistä voi pakottaa. Positiivisena asiana kirjan suhteen on Potter-faniuteni, joka kyllä tarkemmin sanottuna on Rowling-fanius. Pidän Rowlingin kirjoitystyylistä niin paljon, että minulla on välillä ikävä hänen kirjoittamaansa tekstiä.

Pian minulle tulee kuitenkin kiire ahmia kirja kokonaisuudessaan, sillä The Casual Vacancy julkaistaan minisarjana. Jo kirjan julkaisun jälkeen BBC osti oikeudet kirjan sovittamiseen televisioon, mutta nyt projektista julkaistiin kaikki tärkeimmät seikat tehden televisiosarjan mahdollisuudesta todellisuutta. Isona uutisena voi pitää myös sitä, että BBC:n lisäksi sarjan tuottajana toimii HBO. J.K. Rowling on itse perinteisesti mukana kirjavauvansa sovittamisessa, tällä kertaa vastaavan tuottajan ominaisuudessa, joten tuotantotiimi tulee varmasti tekemään kirjailijan mielestä oikeat ratkaisut. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minisarjan pitäisi tulla ulos jo tänä vuonna, mutta se saattaa venyä, sillä kuvaukset alkavat vasta kesällä Englannissa. Sarjassa on kuuleman mukaan kolme tunnin mittaista jaksoa, mikä on aina parempi kuin yrittää ympätä kokonainen kirja yhdeksi 1,5 tunnin mittaiseksi elokuvaksi.

Soveltuuko The Casual Vacancy mielestäsi minisarjaksi? Vai kiinnostaako kirja ja sen sarja laisinkaan? Ehkä katsot sarjan silti?

 

Kommentit (14)
  1. Kantsii lukea kirja heti, kun sopiva fiilis löytyy, se oli nimittäin tosi hyvä! Ostin sen heti sen ilmestyessä ja tykkäsin kyllä kovasti, vaikkei se mikään hyvän mielen kirja ollutkaan. Uskon myös, että BBC:n ja HBO:n käsissä minisarjasta tulee aivan loistava! Ihana uutinen!

    1. Oon ehdottomasti samaa mieltä tuosta BBC:n ja HBO:n mukanaolosta: homma vaan ei voi mennä pieleen! 🙂

  2. Mä tykkäsin kirjasta kanssa, varsinkin kun pääsin sinuiksi sen kanssa että kirjoittaja oli just Rowling ja yhtään mitään Potteriin viittaavaa ei ole mukana, vaan kyse oli ns. normaalielämästä (vaikkei se ehkä ihan niin tavallisen normaalia ollutkaan). Omista ennakkoluuloista tms. oli kai enemmänkin kyse. Mutta innolla odotan kyllä sarjaa!

    1. Onhan se hankalaa kun on tottunut ajattelemaan Rowlingia pelkästään Pottereiden tekijänä, mutta kyllä Rowling pystyy ihan mihin vaan; kyllähän sen jo se salanimiseikkailu todisti. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *