A Theme Song to Remember: Battlestar Galactica

//www.youtube.com/embed/XPBzHa2PcS8

Video: Battlestar Galactica Opening Sequence

Battlestar Galactica on yksi suosikkisarjoistani, ja se onkin oikeutetusti listattuna tuolla oikealla jo loppuneissa suosikkisarjoissani (sivun pohjalla, jos luet tätä kännykällä). Alunperin päädyin katsomaan sarjaa avokkini ovelan huijauksen johdosta, mutta en oikein voi hänelle vihoitella asiasta, sillä niin hyvä tämä sarja on! Sarjassa osataan hienosti luoda erilaisia tunnelmia, missä auttaa suuresti sarjan erinomainen musiikki. BSG:ssä on paljon erilaisia teemamusiikkeja, joista tärkein on tietysti sarjan tunnusmusiikki. Sarjan aloittaneessa minisarjassa ja osittain kai myös varsinaisessa sarjassa eri markkina-alueiden välillä oli hiukan vaihtelua alkumusiikin suhteen, mutta aika pian tämä yllä oleva teema vakiintui kaikkialle.

Sarjan tunnusmusiikki on pääosin herkkä instrumentaalikappale, jossa on mukana sanskriitinkielinen Gayatrimantra laulettuna, mikä kytkeytyy sarjan omaan kehitettyyn uskontoon. Kohtaukset sarjasta näissä alkuteksteissä ovat toimintaa täynnä, joten rauhallinen musiikki luo mielenkiintoisen vastakohdan sille. Rauhallinen musiikki tosin loppuu aikamoiseen tulitukseen, mikä yllättää kappaleen lopussa.

Minulla on itselläni tämä Battlestar Galactica:n tunnusmusiikki puhelimeni soittoäänenä, on itse asiassa ollut jo useamman vuoden. Alun perin halusin jonkun rauhallisen klasarisoittoäänen, samanlaisen kuin minulla oli ollut vanhassa Nokian vaaleanpunaisessa simpukkapuhelimessani, ja tässä tunnusmusiikissa yhdistyy rauhallinen musiikki omaan kiinnostuksen kohteeseeni. Haluan, että puhelimen soittoääneni on rauhallisen asiallinen, jotta minua ei hävetä ihan älyttömästi, jos puhelin onkin jäänyt äänille väärällä hetkellä. Sinänsä hassua, että saan aina jännittää ehdinkö vastaamaan ajoissa, sillä tuo lopputulitus tuo oman mielenkiintoisen säväyksensä esimerkiksi puolityhjään toimistoon tai asialliseen edustustilaisuuteen.

Tällä hetkellä tämä Battlestar Galactica -sarjan moderni versio on katsottavissa sekä Netflixissä että HBO Nordicilla. Mielenkiintoista on, että sarjan introna toimiva minisarja on osana Netflixin BSG-kokonaisuutta mutta ei HBO Nordicilla. Tätä sarjaa voin ehdottomasti ja varauksetta suositella kaikille! Aina parempi, jos saat seuraksesi jonkun sarjaa jo katsoneen, varsinkin jos olet sci-fi-aloittelija, mutta ilmankin varmasti koukuttaa.

 

Kommentit (1)
  1. Jee, hengenheimolainen! <3 Musiikki vaikuttaa kyllä tässä sarjassa niiin paljon! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *