Criminal Minds: Kulisseissa kuohuu

criminal_minds_s12.jpg

Unohdetaan uusien sarjojen jännitys, unohdetaan kotimaiset kohu-uutuudet, unohdetaan televisiosarjoihin päätyvät supertähdet… Viime aikojen suurimmasta kuohunnasta televisiomaailmassa on yllättäen vastannut kestosuosikki Criminal Minds!

Suomessakin otsikoihin nousi elokuussa sarjan uuden kauden kuvauksissa tapahtunut välikohtaus, jonka ansiosta sarjan päätähti Thomas Gibson (Aaron Hotchner) ensin pidätettiin työtehtävästään ja myöhemmin vapautettiin sopimuksestaan kokonaan. Viihdemaailma ja sarjan fanit ovat olleet kohtalaisen järkyttyneitä koko tapauksesta, sillä sarjasta harvemmin saa kunnon otsikoita uusia roolituksia ja hyviä katsojalukuja lukuun ottamatta.

Ensin CBS ilmoitti Gibsonin olevan pois parin jakson ajan, mutta jo seuraavana päivänä hänen ilmoitettiin saaneen potkut sarjasta kokonaan. Samoihin aikoihin julkisuuteen vuodettiin tieto, että vuosia aikaisemmin Gibson oli tönäissyt kuvauksissa henkilökunnan jäsentä ja joutunut siten vihanhallintatunneille. Tämä tuorein välikohtaus oli Gibsonin ja sarjan yhden tuottaja-käsikirjoittajan välinen, ja siitä kiertää mediassa eri versioita. Gibson on itse sanonut kopauttaneensa miehen jalkaa, jottei tämä törmäisi vihastuksissaan Gibsoniin. Sarjan tuotannosta vuodetut lähteet kertovat Gibsonin potkaisseen tuottajaa ilman provosointia.

Koko tapaus kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta. Väkivalta ei ikinä ole hyvä asia, mutta jotenkin epäilyttävältä tämän asian hoito tuntuu. Sarjan päätähtenä, vaikkakin ryhmävetoisen sarjan, Gibsonia ei varmasti erotettu ihan heppoisin perustein, mutta yleensä tällaisessa tapauksessa näyttelijä saa mahdollisuuden tapojensa parantamiseen. Hirveän nopeasti vuodettiin tieto aikaisemmasta ongelmasta kuvauksissa, kuin oikeuttaakseen kanavan päätöksen potkia Gibson pois. Huhut ovat kertoneet sarjan tuottajien halunneen jo pitkään eroon Gibsonista, ja tässä tuli siihen sopiva tapaus.

criminal_minds_season_12.jpg

Sarjan muut näyttelijät ovat ottaneet erilaisia kantoja koko tapaukseen. Jotkut heistä eivät ole kommentoineet koko asiaa millään tavalla, mutta muutamat ovat kertoneet mielipiteensä joko suoraan tai oletettavasti kiertoteitse. Criminal Minds -sarjasta edellisen kauden lopussa oma-aloitteisesti poistunut Shemar Moore (Derek Morgan) puhui kohun ollessa suurimmillaan karmasta, jonka tulkittiin tarkoittavan hänen olevan sarjan tuottajien kanssa samaa mieltä. Näkyvimmän mielipiteen on kuitenkin antanut sarjan melkeinpä pidetyin näyttelijä Paget Brewster. Hän jakoi Instagram-tilillään fanien kierrättämän kuvan Hotchin palauttamisesta sarjaan, ja hän on myös julkaissut kuvan itsestään Gibsonin kanssa ja sanonut kaipaavansa tätä.

Miten Hotchin sitten käy sarjassa? Hotch on sarjan 12. kaudella kahdessa ensimmäisessä jaksossa, jonka jälkeen hän lähtee toiseen FBI:n operaatioon väliaikaisesti (ja oletettavasti myös pysyvästi). Häntä tiimiin tulee paikkaamaan väliaikaisesti sarjasta 7. kauden lopussa poistunut mutta jo pari kertaa sarjassa uudelleen vieraillut Emily Prentiss (Paget Brewster). Huhujen mukaan Prentiss tulisi ottamaan pysyvästi ryhmän johtajan pestin, mutta tästä ei ole vielä saatu varmistusta, vaikkakin Brewster palkattiin Gibsonin potkujen jälkeen pikaisesti kokoaikaiseksi tiimiin. Yllä olevissa virallisissa promokuvissa Prentiss nousee korkeaan asemaan, joten huhut saattavat olla totta.

Jo ennen Gibsonin kohua ilmoitettiin parista muusta muutoksesta sarjan päänäyttelijöihin. Kesäkuussa ilmoitettiin Adam Rodriguezin (CSI: Miami) uuden hahmon liittyvän tiimiin, periaatteessa Morganin tilalle. Rodriguezin hahmo liittyy sarjan 11. kauden viimeisessä jaksossa vankilasta paenneiden sarjamurhaajien jahtaamiseen. Lisäksi sarjassa yhden kauden verran ’recurring’-statuksella nähty Aisha Tyler (Dr. Tara Lewis) on ylennetty vakituiseksi näyttelijäksi, joten BAU-tiimi on nyt hyvin täydennetty.

https://youtube.com/watch?v=EdqWNQPxGWs

Video: Criminal Minds season 12 promo

Criminal Minds -sarjan 12. tuotantokausi saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa tämän viikon keskiviikkona, ja kauden ensimmäisessä promovideossa ei Gibsonin hahmoa nähdä laisinkaan, kuten ei myöskään virallisissa promokuvissa. Gibson itse on kertonut olevansa harmistunut koko tapauksesta, sillä hän kuvitteli välikohtauksen olleen selvitetty ja unohdettu. Hän aikoo myös perätä oikeuksiaan lakiteitse, joten tästä saagasta varmasti kuullaan vielä lisää.

Sarjan fanit pelkäävät tämän kohun ja sen seurauksien tarkoittavan väistämättömästi sarjan loppua. Pitkäikäinen sarja voisi vielä kestää Mooren poistumisen, mutta Gibson on tiimin näkyvin hahmo ja hahmonsa tavoin näyttelijäryhmän ankkuri. Itse toivon, ettei tätä koko välikohtausta olisi tapahtunut, sillä Gibsonin Hotch on mielestäni sarjan kantavia voimia, eikä hän todellakaan olisi ansainnut saada potkuja tällä tavoin, tapahtui kulisseissa mitä hyvänsä tahansa. Huhut ovat niin tasaisesti puolesta ja vastaan, että välikohtaus tuntuu olleen aika sekava tilanne. Varsinaista totuutta tuskin tulee ikinä katsojien tietoon, mutta valitettava tosiasia on, että Gibson ei Criminal Minds:iin palaa.

 

 

 

 

Kuvat: CBS.

Kommentit (3)
  1. Mä taas toivoisin, että mieluummin lopettaisivat ns. huipulla (mikä kyllä omasta mielestäni oli jo muutama kausi sitten…) kuin jatkaisivat, jos ei tästä uudemmasta versiosta meinaa tulla mitään. Rrrrakastan Criminal Mindsia, se on ehdottomasti yksi lemppareistani, mutta taitaa alkaa loppu häämöttää vähitellen. Silti, parempi lopettaa vielä kun kaikki on suht hyvin, toisin kuin moni muu (looking at you, Grey’s anatomy).

    1. Joo, kyllähän se suosiolla lopettaminen voisi olla ihan hyvä idea, mutta itsekkäästi haluan nähdä näitä hahmoja vielä pidemmälle, varsinkin nyt, kun Prentiss tulee takaisin. Toivottavasti poistuneita näyttelijöitä saataisiin aina välillä vierailemaan. 🙂

  2. Criminal Minds Kausi 12 | Skaala Uutiset
    3.5.2020, 11:46

    […] Criminal Minds: Kulisseissa kuohuu – The Variety Show | Lily – Criminal Minds-sarjan 12. tuotantokausi saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa tämän viikon keskiviikkona, […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *