Ehkä paras pilottijakso ikinä: Scandal vie mukanaan

Scandal season 1 cast.jpg

Onko Scandal tuttu sarja? Ehkä olet kuullut sarjasta, joka koukuttaa ihmisiä kuin Kauniit ja rohkeat konsanaan mutta on paljon sisäsiistimpi ja uskottavampi fanittamisen kohde.

Juu-u, olen jo pitkään tiennyt, että Scandal on katsomisen arvoinen sarja, todennäköisesti jopa sellainen, johon jään tosissani koukkuun. Sarjan pääosassa on Kerry Washington, nainen, josta hurmaannuin jo hänet tähteyteen nostaneessa Save the Last Dance -elokuvassa. Scandal on myös majaillut blogini sivupalkissa/alapalkissa olevassa sarjalistauksessa ”Minun pitäisi tutustua ainakin näihin” siitä asti, kun listauksen tein monta vuotta sitten.

Scandal on laatua, onhan sen luonut sarjavelho Shonda Rhimes, jonka muihin tuotoksiin kuuluvat mm. Greyn anatomia ja Rakkauden anatomiaScandal on poliittinen draama, trilleri, saippuamainen proseduraali, ja aivan takuuvarmasti kielletyn hedelmän tuntuinen. Scandal tonkii salaisuuksia, paikkaa virheitä, lakaisee maton alle juuri ne asiat, mitä varakkaat ihmiset haluaisivat unohtaa.

Scandal season 1 Kerry Washington.jpg

Eräänä päivänä, lepäillessäni sängyn päällä pojan päiväunien aikaan, halusin jotain kivaa katseltavaa, ja hetken mielijohteesta laitoin Scandalin tulille. Vuosikausia lykättyäni asiaa tein sen täysin hetken mielijohteesta, ja olin ällistynyt jo ensimmäisen kohtauksen jälkeen. Huippuunsa viritetty ensimmäinen maistiainen johdatti jaksoon, joka oli ehkäpä paras pilottijakso, jonka olen koskaan nähnyt.

Pilottijaksoilla on vähemmän kadehdittava tehtävä. Niiden täytyy myydä koko sarja, sen konsepti, näyttelijät ja kaikki lavastuksesta puvustukseen ja kuvauksesta leikkaamiseen yhden jakson aikana. Oikeastaan niiden täytyy ottaa katsoja otteeseensa jo ensimmäisten minuuttien aikana ja pitää tiukasti kiinni lopputeksteihin asti, tai muuten katsoja tuskin enää palaa sarjan pariin. Scandal onnnistui tässä loistavasti, enkä ole parin lisäjaksonkaan jälkeen pettynyt sarjaan.

Mikään ei voita fiilistä, kun löytää uuden lempisarjan, jota on tehty jo monta kautta! Ah, nyt minulla on taas yli 100 jakson verran ihanuutta jäljellä!

Scandal loppui Yhdysvalloissa pari viikkoa sitten, pyörittyään ABC-kanavalla seitsemän tuotantokauden ajan. Suomessa sarjaa on nähty Livillä viiden kauden verran, ja Viaplayn suoratoistopalvelussa sarjasta julkaistiin jokin aika sitten kuusi ensimmäistä kautta.

 

Onko Scandal tuttu sarja?

 

 

 

 

Kuvat: ABC.

Kommentit (2)
  1. Olin ihan unohtanut koko sarjan! Silloin kuin Scandal ensimmäisen kerran alkoi pyörimään Suomessa TV:ssä, jäin heti koukkuun parin ekan jakson jälkeen. Sitten tuli ylppärit ja pääsykokeisiin lukeminen ja siinä samassa lopetin useamman sarjan seuraamisen, niin joukossa oli myös just Scandal. Nyt olen monta vuotta jo miettinyt että pitäisi taas aloittaa sarjan katsominen, vaikka sitten ihan alusta saakka, sen verran paljon siitä tykkäsin silloin vuosia sitten mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Josko nyt sitten pitäisi kuitenkin yrittää, kiitos että muistutit sarjan olemassa olosta! 😀  

    1. Ole hyvä! Onneks itsekin sain tämän sarjan vihdoin työn alle. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *