Elämää iiison television kanssa

Yhteistyössä Samsung

samsung_ti.jpg

Meillä on nyt elämää takana 65-tuumaisen jättitelkkarimme kanssa (joka on lainassa Samsungilta) reilut kolme kuukautta, ja ajattelin koota yhteen postaukseen hiukan yleisimpiä fiiliäksemme tästä olohuonettamme (ja elämäämme) hallitsevasta Curved UHD -televisiosta!

Minun ja avokkini kesken televisionkatselutyylit jakautuvat onneksi aika hyvin kahtia, jolloin emme kovin usein ole astumassa toistemme varpaille katseluajan suhteen; avokkini katselee televisiosta ohjelmia enemmän yleiseen ajanviettotyyliin, kun minä taas teen täsmäiskuja tiettyjen sarjojen ja jaksojen katselemiseen. Yllä olevissa kuvissa fiilistelen Netflixiltä saamani selfie-tikun avulla Liviltä tulevaa Temptation Island Suomi -ohjelmaa, jota katson sekä suoraan television puolelta, että Ruutu-sovelluksen kautta. Muita tämänhetkisiä suosikkisarjojani television sovellusten kautta katsottuina ovat muun muassa Katsomosta Bones ja Scorpion, Yle Areenasta Hakekaa kätilö!, Netflixistä Unbreakable Kimmy Schmidt sekä HBO Nordicilta Hit the Floor ja The Casual Vacancy. Edelleenkin olen ihan supertyytyväinen sovellusvalikoimaan, josta löytyy kaikki tarvittavat kotimaiset palvelut. Lisäksi esimerkiksi YouTuben sovelluksen kautta tulee aina välillä katsottua televisiosarjoihin liittyvää oheismateriaalia, kuten esimerkiksi HBO Nordicin Game of Thrones Season 5: A Day in the Life -dokumentin.

samsung_party.jpg

Viimeisen reilun kolmen kuukauden aikana jokainen meille tehty vierailu on aloitettu tervehdysten jälkeen televisiota hämmästelemällä ja ihailemalla, sillä se näkyy ensimmäisena asiana, kun ulko-ovesta pääsee reilun askeleen verran sisälle asuntoon. Sitä ei vain voi olla huomaamatta. Tällaiselle ajoittaisesti small talkia pelkäävällä ihmiselle tämänkaltainen seinään asennettu valmis puheenaihe on usein suoranainen lahja, joten television hyviä puolia tuntuu kumpuavan joka puolelta. Vaikka emme ole television meille rantautumisesta varsinaisesti huudellutkaan kaveripiirissämme, on sana kiertänyt sen jo nähneiden toimesta, ja meille on jopa tehty muutama vierailu varta vasten televisiota katsomaan! Yleinen mielipide tuntuu selkeästi olevan positiivinen, sen isoutta ja kuvan tarkkuutta ihaileva, ja yleisimmät kysymykset liittyvät ehdottomasti television kaarevuuden etuihin (kyllä, se kaarevuus on kivaa ja kätevää, ja ei, sitä ei voi oikein ymmärtää ennen kuin sen on testannut livenä). Sukupuolijakauma menee selkeästi niin, että television nähneet naiset useimmiten kieltävät sen näyttämisen miehilleen, ettei heillä aleta haaveilla samanmoisesta tekniikkaunelmasta, ja television nähneet miehet useimmiten alkavat miettiä, minkälaista sillä olisi pelata Pleikkaria (ei, emme ole vielä kokeilleet, mutta suunnitelmissa on).

Yllä olevissa rakeisissa kuvissa on televisiomme viime perjantain pääsiäispirskeissämme, jossa se toimi suurimman osan illasta musiikkisoittimena, sekä YouTuben että Spotifyn kautta. Oikean puoleinen kuva havainnollistaa television visuaalista puolta, jota haluttiin alkaa testaamaan noin puolenyön maissa. Kuvassa neljä ystäväämme seisovat tutkimassa nenät melkein ruudussa kiinni pikseleiden olematonta erottuvuutta Samsungin oman esittelyvideon pyöriessä värikkäänä. Tähän puuhaan muut yllytti televisiota aikaisemmin ihastelemassa käynyt ystävämme, jonka mielestä tämä oli erittäin hyvä tapa huomata television erinomaisuus. Voi olla, että tästä kuvasta ja episodista huomannee sen, että pirskeemme eivät varsinaisesti olleet täysin alkoholittomat.

samsung_uhd_instagram.jpg

Oma innostukseni televisioon on ollut ehkä parhaiten huomattavissa Instagramin puolella, jonne olen jakanut näiden muutaman kuukauden aikana aika monta kuvaa televisiosta ja sen luomista katseluhetkistä. Haluaisin kuvia jakaa enemmänkin, koska television kuvaa jää monesti itsekin ihailemaan! Yksi asia, joka tämän television kohdalla on selkeästi tullut esiin, on se, että aikaisempi kovaääninen vastustukseni television asentamisesta kiinni seinään on karissut aivan täysin. Siinä vain on jotakin niin mahtavan rentouttavaa, kun raskaan työpäivän jälkeen rojahtaa sohvalle puolimakaavaan asentoon ja lempisarja pyörii juuri oikealla katselukorkeudella.

Koska halusin jakaa tässä postauksessa ennen kaikkea omia fiiliksiäni televisiosta, ei kuvanlaatu ole sieltä parhaimmasta päästä. Jos haluat ihailla Curved-televisiota huikeissa kuvissa, kannattaa käydä katsomassa esimerkiksi yhteistyössä myös mukana olevien Pihkalan ja Stella Harasekin televisiopostaukset! Muut omat Samsung-postaukseni kertovat arkipäivän romantiikasta television ääressä, musiikkisovelluksistaTrue Detective:n katsomisesta sekä television esittelemisestä.

Ei tähän voi muuta oikein enää sanoa kuin, että minä rakastan television katselua! 🙂

 

Kuvat: The Variety Show.

Kommentit (6)
 1. Moikka! Meillä on pohdittu telkkarin vaihtamista tuollaiseen käytistettyyn malliin puoliksi vitsillä jo tovi. Millaisen etäisyyden päästä tuo teillä testissä ollut vempele on passeli tiirailla? Ja onko se nyt todella kokemuksena ihan ihmeellinen verrattuna normitelkkariin? 🙂 

  1. Painovirheen paholainen lipsahti joukkoon. Käytistetyllä tarkoitin toki käyristettyä, tuota kurvikasta mallia. 

  2. Kävin mittaamassa etäisyyden, ja meillä sohvan etureunasta on 2,5 metriä televisioon, ja ihan kevyesti pystyisi katsomaan lähempääkin! Ohjenuorana voisi sanoa kokemuksen mukaan, että mitä paremman laatuinen sisältö, sitä lähempää voi katsoa mukavasti. Tekniikan parantumisen huomaan ainakin itse siinä, että tätä televisiota pystyn katsomaan myös valot sammutettuina, kun aikaisemmin silmät eivät tykänneet valoisan ruudun ja pimeän huoneen eroista, eli kuva on ns, pehmeämpi.

   Ja kyllä, kyllä se on. 🙂 Kuten ensimmäisessä esittelypostauksessa kerroin, olen huono sijoittamaan tekniikkaan mutta täysin valmis rakastamaan kotiin päätyviä tuotteita, ja niin on tämänkin kanssa. Tässä televisiossa on vielä se hyvä puoli, että tekniikka on niin valovuosien päässä vanhasta televisiostamme, että eron huomaan helposti. Tiivistettynä: riippuu myös siitä, mikä itselle on se normitelkkari. 🙂

 2. oon kyllä vielä vähän kateellinen teille. 🙂

  1. Etkä ees oo nähny telkkaria vielä livenä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *