Entä jos unohdan katsoa televisiosarjoja?

lorelai_rory_tv.jpg

Oletteko miettineet, kuinka paljon televisionkatselurutiininne ovat kiinni nimenomaan noista elämän rutiineista? Jos jotain poikkeavaa tapahtuu, tai jos vaikka paikka vaihtuu, ei yhtäkkiä löydäkään aikaa rakkaille sarjoille ja ohjelmille, vaikka varsinaista tekemistä ei olisikaan tullut lisää. 

Olen tällä hetkellä muutaman päivän vanhempieni luona vierailemassa, ja olin hämärästi ajatellut katsovani seuraamiani sarjoja normaalisti päivien aikana, kun kaikki muut ovat töissä tai koulussa. Huomasin jo heti näin ensimmäisenä arkipäivänä, ettei se suinkaan ole niin helppoa. Erilaista pientä puuhailua on mukavasti, mutta tekemistä ei varsinaisesti ole liikaa tai huomattavasti enemmän kuin kotona ollessa. Muutos liittyy ehkä ajankäyttöön ja sen hallintaan; lomalla tai vierailulla ollessa, oli paikka kuinka tuttu tahansa, ei hallitse itse täysin aikataulutusta, jolloin ne kaikki erilaiset pikkupuuhat levittäytyvät tasaisesti päivän mittaan. Kun aina välillä tekee sitä tai tätä, ei olekaan niin helppoa irroittaa tuntia tai puolta sarjaan keskittymistä varten.

gilmore_girls_tv_gif.gif

Saman rutiinien häiriintymisen vaikutuksen television katseluun huomaa myös ihan kotonakin, jos joku muu osa arkea muuttuu. Olin ajatellut tekeväni blogia nyt alkuvuodesta sellaisella vauhdilla, että heikompia hirvittää, mutta päivät täyttyvät yllättävän helposti ja vikkelään ihan ilman yrittämistäkin. Viime vuonna, kun olin kiireinen esimerkiksi hääsuunnittelun takia, tai kun käsissäni oli ongelmia, vähensin aikaa blogissa säätämiseen, mutta siltikin myös television katselun rutiinit häiriintyivät. Vaikka itse aikaa ei ollut yhtään sen enempää tai vähempää, en jotenkin osannutkaan seurata niitä lempisarjoja, joita olin tottunut katsomaan tiettyinä aikoina tai tietyin tavoin.

Kotona ollessa rutiinien häiriintyminen häiritsee minua aika helposti, sillä hyvällä tavalla rutiinit rytmittävät elämää ja jättävät aikaa ja energiaa aivojen muulle puuhastelulle. Jos olen vierailulla, kuten nyt vanhempieni luona, tunnen olevani jollain tavalla poissa koko elämästäni, jolloin helposti unohdan blogin ja televisiosarjat kokonaan! Sitten palaan tyytyväisenä kotiin, ja tajuan, että katsomatta on jäänyt vaikka mitä oletettavasti hyviä jaksoja, joten seuraavat päivät ja illat kuluvatkin katselulistan päivittämisessä ajantasalle. Voi harmi.

 

 

 

 

Kuva: Gilmore Girls; GIF.

Kommentit (4)
 1. Ei liity täysin aiheeseen, mutta kannattaa katsoa sellainen sarja kuin Revenge (Kosto), jos sitä ei ole vielä nähnyt. Yksi parhaista katsomistani ja älykkäimmin käsikirjoitetuista sarjoista. Sarja ei menettänyt kertaakaan otettaan 4 kauden aikana, eikä sarjan taso romahtanut laisinkaan alkuhuuman eli ensimmäisen kauden jälkeen. Sarja tuntui jopa vain paranevan edetessään. Sarjan juonenkäänteitä oli erittäin vaikea arvailla etukäteen, jos ollenkaan. Siksi sarja pystyi yllättämään aina uudestaan ja uudestaan.

  Myös sellaisen sarjan kuin Quantico kolmen jakson osalta on vaikuttanut itsestäni hyvältä.
  Jos kaipaa kunnon hyvää toimintadraamaa niin suosittelen Nikita sarjaa.

  1. Revenge on kyllä huippu sarja! 🙂 Mulla on viimeinen kausi katsomatta, mutta en malttanut olla lukematta, miten sarja päättyy!

   Quanticosta olen katsonut ne kaksi ensimmäistä jaksoa, ja tarkoitus on kyllä seurata sarjaa. Hyvää toimintaa ja mielenkiintoinen tarina. 🙂

 2. Juu, sama havainto. Tajusin että olen viime aikoina katsonut niin vähän tv-sarjoja, että harmittaa. Viime viikonloppuna pidin talkoot ja kävin läpi Yle Areenan sarjatarjonnan ajatuksella, että löytäisin jotain uutta, mistä innostuisin niin paljon, että alkaisin seurata kaikesta arkihässäköinnistä huolimatta. T. Kati

  1. Sitten, kun saa kertarysäyksellä katsottua sarjat ajantasalle, tulee usein ihan sarjaähky, eikä hetkeen pysty katsomaan niitä samoja sarjoja! Ikinä ei voi voittaa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *