Euroviisuilua ja Popcult Day -fanittamista: Viikkokatsaus

Eurovision Song Contest 2018 Lisbon flag parade.jpg

Bloggaajan anteeksipyyntö: minun piti viime viikolla kirjoittaa parikin postausta tulevista kivoista jutuista, mutta kiireen keskellä valitsin tehdä noita muita kivoja asioita. Toivottavasti teilläkin on ollut kiva ja aurinkoinen viikko!

Euroviisut pärähtivät käyntiin virallisesti viime viikon tiistaina ensimmäisessä semifinaalissa, jossa Suomen Saara Aalto upeasti varmisti meille ensimmäisen finaalipaikan moneen vuoteen. Jaksoin katsoa kaikki esitykset ja pisteiden julkistamisen, sillä tämä ei mennyt niin tappomyöhään kuin varsinainen finaali. Tästä semifinaalista tarttuikin mukaan monta omaa suosikkia, ja hyvä niin, sillä torstaina en kiireiltäni kerinnyt ja jaksanut toista semifinaalia katsoa.

Lauantai-iltana makasin Helsingissä hotellihuoneessani sushiähkyissäni Oreo McFlurry kädessäni Euroviisujen tutun tunnarin pärähtäessä soimaan ruudussa. Portugalin viisut sujuivat hienosti, vaikka lavalle tunkenut häiriköijä rikkoi ikävästi mutta onnistuneesti tunnelman.

Eurovision Song Contest 2018 Lisbon Daniela Ruah.jpg

Ihmettelin kovasti, miten ihmeessä yksi viisujen neljästä juontajasta voi tuntua niin tutulta, sillä yleensä kyseessä ovat vain paikallisesti tunnetut nimet. Minimaalinen googlettelu kertoi kyseessä olevan portugalilaislähtöinen amerikkalaisnäyttelijä Daniela Ruah (kuvassa vasemmalla), joka on jo monen vuoden ajan näytellyt NCIS: Los Angeles -sarjassa!

Saara Aalto veti viisuissa hyvin, ja vähäiset pisteet harmittavat, mutta turhaan pessimismiin ei kannata sortua. Suomalaiset ottavat viisut aina niin hemmetin raskaasti ja totisesti, mikä on varmasti osasyy siihen, miksi emme usein pärjää. Tsemppiä, Saara, jatkossakin! Hyvin sä vedit!

Parhaiten tämän vuoden viisubiiseistä mieleen on jäänyt Tanskan ”Higher Ground”, jonka esitti laulaja Rasmussen sopivien taustalaulajien kera. Laulu oli rauhallinen ja viikinkimäinen, ja laivojen keskellä tarponeiden esiintyjien lisäksi hurmasi tuulikone ja lumihiutaleet. Erityisen upean ja huomiota herättävän esityksestä teki Rasmussenin ulkonäkö: äkkiseltään vilkaistuna olisi voinut luulla ruudussa olevan Game of Thronesin villi-Tormundin!

https://youtube.com/watch?v=c0kP074Mw0k%3Fecver%3D2

Viisujakin enemmän aikani kului viime viikolla lauantaisen fanitustapahtuma Popcult Dayn merkeissä, jota olin ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä. Helsingin Kulttuuritalolle kerääntyi suuri joukko popkulttuurifaneja, ja joukosta löytyi niin elokuvista ja TV-sarjoista, länsimaisista ja itämaisista jutuista kuin sarjakuvista ja Euroviisuistakin intoilevaa porukkaa.

Minä olin tapahtumassa somevastaavana, joten heiluin paikasta toiseen sormet kännykällä sauhuten. Tapahtuma oli upea kokemus, ja toivottavasti pääsen mukaan ensi vuonnakin, kun iskemme kaksipäiväisen suuresti.

Popcult Day 2018 Helsinki Kulttuuritalo Maria Hakkala.jpg

Siellä vain muina naisina otin somea varten kuvia kunniavieraistamme (Samuli TorssonenStar Wreck -luoja ja efektisuunnittelija; Tatu TiihonenDoctor Who -kääntäjä ja dubbausten kääntäjä ja ohjaaja, sekä Heljä Heikkinen, ääninäyttelijä ja dubbaaja), ja auttelin kaikessa mahdollisessa.

Olen aina pitänyt tapahtumajärjestämisestä, ja jossain vaiheessa olen suunnitellut alalle kouluttautumistakin. Organisointi ja asioiden hyvin tekeminen ovat lähellä sydäntäni, kuten ovat myös selkeästikin popkulttuuriaiheet, joten ei parempaa vapaaehtoishommaa minulle voisikaan olla!

Yksi toinenkin kiva juttu tapahtui viime viikolla: ensimmäinen Episodi-lehden printtijuttuni julkaistiin perjantain uudessa numerossa! Jee!

 

Mitä teiltä jäi viime viikosta käteen?

Mikä esitys oli Euroviisujen paras tänä vuonna?

 

 

 

 

 

Kuvat: ESC, ESC, Maria Hakkala.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *