Game of Thrones: 4. kausi on alkanut!

rto_759997_got_mp_100313_ep401_6254-1600x1600.jpg

Odotus on (melkein) loppu! Game of Thronesin 4. kauden ensimmäinen jakso on jo tullut ulos Yhdysvalloissa, ja Suomessakin se nähdään tänä iltana. Kehitys Suomen televisiomarkkinoilla on ollut muuten aika hurjaa, ja osa kehityksen kunniasta menee varmastikin tälle sarjalle, jota tituleerataan myös maailman eniten laittomasti ladatuksi televisiosarjaksi. Jos perinteisemmät television muodot haluavat pysyä internetin ihmemaailman tasalla, pitää kehitystä totisesti tapahtua!

Olin perjantaina avokin kanssa Helsingissä Game of Thronesin 4. kauden ensi-iltatapahtumassa, ja pääsimme näkemään tuon uuden jakson ihan tuoreeltaan. Olimme tietysti innoissamme tästä tilaisuudesta, ja aika innoissamme olimme myös bongatessamme tilaisuuden kutsuvieraan eli Yhdysvaltain Suomen suurlähettilään Bruce Oreckin (taisin lähettää äitille tästä julkkisbongauksesta saman tien viestin)! Katsottuamme uutta jaksoa noin viisi minuuttia, tapahtui auditoriossa klassiset: levy alkoi tökkiä. Yleisön reaktiot olivat vuorotellen epäuskoiset ja turhautuneet, mutta enimmäkseen monet näkivät tilanteen hauskuuden!

Levyn pienen putsauksen jälkeen loppujakso näkyi hienosti, ja täytyy kyllä sanoa, että aikamoinen kausi on tuon ensimmäisen jakson perusteella tulossa! Muutamat arvostelut ovat puhuneet väkivallan lisääntymisestä, mutta minun mielestäni väkivallan määrä on aika vakio ainakin edelliseen kauteen verrattuna; sanotaanko vain, että väkivallan lähde ja kohde saattavat hiukan vaihdella totutusta. Toisena tärkeänä asiana tästä kauden debyyttijaksosta jäi mieleen huumori, sillä useammassakin kohdassa sai nauraa ääneen! Pääsipä siellä yksi tietty kirosana erottumaan joukosta erityisen paljon!

759997_got401_082013_hs_dsc2821-1600x1600.jpg

Erityismaininnan näyttelijöistä ansaitsee kaikesta etukäteishehkutuksesta huolimatta (tai sen ansiosta) Oberyn Martellia esittävä Pedro Pascal. Muutaman kohtauksen aikana mies antaa esimakua hahmostaan erittäin houkuttelevalla ja omalaatuisella tavalla, ja ainakin meistä molemmista Pedro/Oberyn sai fanit kertaheitolla!

Monet sarjan fanit odottavat tätä neljättä kautta pelon sekaisin tuntein, sillä mikään hahmo ei oikein tunnu olevan turvassa. Kirjat antavat, tietysti, omalla tavallaan osviittaa sarjan tapahtumista, mutta erivapauksia voi aina odottaa tavalla tai toisella. Varmaa on, että Suomessakin monella meistä menee seuraavat maanantait tämän mahtavan sarjan parissa!

Game of Thrones näkyy Suomessa sekä HBO Nordicilla että CMorella.

Oletteko te yhtä innoissanne tästä uudesta kaudesta?

(Kuvat: hbonordic.com)

Kommentit (11)
  1. Me ollaan miehen kanssa aivan superinnoissamme, mahtavaa! Älä muuten koskaan lopeta tämän blogin pitämistä, mä nimittäin just aamulla sanoin mun miehelle, että eikös se GoT ala tänään ja mies sanoi, ettei muista ja mä en jaksanut googlettaa asiaa, koska mietin, että jos se alkaa tänään niin sä bloggaat asiasta ihan varmasti 😀 susta on tullut mun tärkein TV-sarjojen tietolähde!

    1. Kiitos, kiitos! 😀 Sit vaan listaa tulemaan muista kiinnostuksen kohteista niin tiedän sit aina infota sua täällä. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *