Gleen viimeinen kausi: Uutta ja piristävää meininkiä

gleenewkids.jpg

Kuva: Fox

Suomessa Glee-sarjan viimeinen eli kuudes tuotantokausi alkaa perjantaina AVA:lla, mutta Yhdysvalloissa nähtiin sarjan päättänyt tuplajakso jo viime viikolla. Näiden kolmentoista uusimman jakson aikana nähdään paljon vanhoja, tuttuja naamoja sekä jonkin verran uusia tuttavuuksia. Jos et ole katsonut viidettä kautta loppuun, kannattaa lukea tämä postaus hiukan sormien läpi, vaikkakaan en ihan hirveän isoja spoilereita tähän pikaiseen katsaukseen laita!

https://www.youtube.com/embed/ka6Js5OAZBg” width=”854″>

Kuten sarjan tekijät ilmoittivat jo etukäteen, siirtyy sarjan pääpaino tällä viimeisellä kaudella takaisin William McKinley High Schooliin eli Ohioon. Muutaman mutkan kautta uusinta versiota New Directionista päätyy valmentamaan Rachel ja Kurt, ja kuvioissa pyörii mukana vahvasti myös Mr. Schuester ja Blaine. Oppitunneilla pyörii auttamassa entiset jäsenet Santana, Brittany, Mercedes, Artie, Sam, Quinn ja Tina. Ensimmäisenä ongelmana vanhalla jengillä on uusien jäsenten löytäminen, sillä mystisesti melkein kaikki edellisen vuoden ihmiset ovat hävinneet koulusta.

Kuten sanottua, pääpaino tällä kaudella on takaisin lukion käytävillä, mutta suurimmassa valokeilassa on edelleenkin vanhat jäsenet Rachelistä Mercedekseen, joten kuoron uudet jäsenet eivät saa ihan niin paljoa valokeilaa kuin aikaisemmilla kausilla olisi ollut mahdollista. Tämä on mielestäni sääli, sillä tekijät ovat löytäneet kuoroon ihan mielettömiä esiintyjiä ja ääniä!

Suurimman osan viimeistä kautta New Directions koostuu hämmentävän pienestä porukasta, eli enimmäkseen tuossa ensimmäisessa valokuvassa esiintyvästä nelikosta. Cheerleader-asuiset Mason ja Madison ovat itse asiassa kaksoset, joiden keskinäisen suhteen läheisyys hämmentää muita, ja varsinkin alussa he tuntuvat täyttävän pakollista cheerleader-kiintiötä, mille irvaillaan itse sarjassakin. Silmälasipäisellä Roderickilla on yksi pehmeimmän möreistä äänistä, mitä olen hetkeen kuullut, ja varsinkin tuon alla olevan videon ”Take Me to Church” on hänen esittämänään aika mieletön! Kiltti koulutyttö Jane vetää innostuessaan aikamoisia showstopper-esityksiä, joista nämä muutamat (”Tightrope” ja ”Uptown Funk”) ovat melkeinpä koko kauden suosikkiesityksiäni.

Tämä kuudes kausi on täynnä vanhojen hahmojen tunteellisia esityksiä, joita en kuitenkaan tässä postauksessa nosta esille alla olevaa Rachelin ”Let It Go” -versiota lukuunottamatta. Pitkin kautta nähdään, kun vanhat hahmot opettavat uusille suuria elämänviisauksia, vaikka he välillä ovat itsekin hukassa omien vaiheidensa kanssa. Viimeisellä kaudella on koko ajan tunne väliaikaisuudesta, kun on aivan selvää, että nämä ovat viimeiset hetket ennen kuin nämä vanhat hahmot lähtevät lopullisesti elämään tulevaisuuttaan. Olisin mielelläni silti nähnyt uusien hahmojen kehittyvän seuraavilla kausilla, mutta on ollut jo muutaman vuoden hyvin selvää, että Glee:n on tullut aika poistua ruudusta.

Suosittelen ehdottomasti katsomaan Glee:n kuudennen kauden, jos sarja on ikinä ollut itselle tärkeä, ja varsinkin jos viimeisen parin vuoden tapahtumat ovat menneet omasta mielestä yli hilseen tai reippaasti ali riman. Nähdäänpä tämän viimeisen kauden aikana jopa muutama jakso, joiden aikana en oikeasti puuhaillut mitään muuta kuin katsoin tiiviisti ruutua (yleensä Glee:n aikana on hyvä vaikka kirjoitella blogisuunnitelmia tai lakata kynsiä)!

Hyvä, Glee! Vielä kerran nousuun! 🙂

 

Kommentit (2)
  1. Glee jätti kyllä jälkeensä valtavan hyvää musiikkia, joten ilolla tulen kuuntelemaan hamassa tulevaisuudessakin sarjan soundtrackeja ja ep:eitä. 🙂 Oli ihanaa, että sarja sai uutta nostetta vikalla kaudella ja sai arvoisensa päätöksen. Vaikkakin pieniä valituksen aiheita keksin viimeisestä jaksosta, mutta kuitenkin kokonaisuutena oli mielestäni hyvä. 🙂

    1. Tykkäsin kahdesta viimeisestä jaksosta tosi paljon! Ekasen jakson takautumassa oli hienoo nähdä miten paljon hahmot on kehittyneet, ja toisessa jaksossa ihmiset pääty jotenkin just hienosti oikeisiin juttuihin, varsinkin Rachel. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *