Hakekaa kätilö! -draamasarja jatkuu Ylellä upouusin jaksoin!

ve000gxzj4.jpg

Oletko sinäkin jäänyt koukkuun Lontoon East Endissä työskentelevien kätilöiden vaiheita todentuntuisesti ja elämänmakuisesti kuvaavaan Hakekaa kätilö! -sarjaan? Oliko tammikuun alussa meillä nähty jouluspesiaali aivan liian pieni maistiainen sarjan tulevista seikkailuista? Sarjan uudet jaksot alkavat perjantaina 20.2. Yle TV1:llä!

Sarjan neljäs kausi toivottaa tervetulleeksi jälleen uuden jäsenen tähän omanlaiseensa perheeseen, kun hoitaja Barbara Gilbert (kuvassa oikealla) saapuu Nonnatus-taloon. Hänen lisäksensä ihanan reipas ja räväkkä hoitaja Patsy Mount on vielä verrattain tulokas, joten toivottavasti nämä uusimmat kätilöt saavat omat jännät juonikuvionsa kauden edetessä!

Huom! Tämän alla olevan kuvan jälkeen kirjoitan sarjan viimeisimmistä tapahtumista, joten jos et ole vielä katsonut sarjaa ajantasalle: you have been warned!!

ve000gyrqm.jpg

Sarjan kolmannen kauden lopun dramaattisia juonenkäänteitä nähtiin sekä kauden viimeisessä jaksossa että jouluspesiaalissa. Jo pitkään alustettu Jenny Leen poistuminen sarjasta sai viimeisen iskunsa kauden päätösjaksossa, kun Chummyn äidin saattohoito saa hänet vaihtamaan elämäntehtäväänsä syntymästä kuolemaan. Sarjan fanit tuskin yllättyivät päähenkilön lähdöstä, ja kolmas kausi kuluikin pitkälti muiden hahmojen elävöittämiseen ja vahvistamiseen, muuttaen sarjan painopistettä pois päähenkilövetoisesta (protagonist) enemmän ryhmävetoiseen (ensemble) kokonaisuuteen.

Itse minuun vetosi Jennyn lähtöä enemmän Trixien ja Cynthian vaiheet, ja sympaattisen huvittuneena olen seurannut Trixien ja pastori Tomin romanssin syntyä. Tomin suloisuudesta ja suoraselkäisyydestä huolimatta Trixiellä on selkeästi ollut paljon hyväksyttävää siinä, että hän on päätä pahkaa rakastumassa filmitähden sijasta köyhän alueen tavalliseen pastoriin! Cynthia puolestaan päätyi joidenkin mielestä radikaaliin ratkaisuun, kun hän luopui maallisesta omaisuudestaan tavoitteena nunnaksi tuleminen. Tämäkin juonikuvio, vaikka se periaatteessa konkretisoitui yllättäen, on ollut ilmassa jo koko sarjan ajan, sillä missään vaiheessa ei ole ollut hirveästi vihjauksia Cynthian romanttisesta puolesta, eikä hän ole missään vaiheessa ollut niin riippuvainen ulkomaailman villityksistä ja mielipiteistä kuin muut nunnaluostarissa asuvat sairaanhoitajat. Vaikka käsittääkseni Cynthiaa ei tämän uuden kauden alussa paljoa nähdä, toivon hänen tarinansa saavan jatkoa ruudussa!

https://youtube.com/watch?v=AghF9i2rvqw

Video: Call the Midwife series 4 trailer (videossa on hassusti traileri kaksi kertaa peräkkäin!)

 

Hakekaa kätilö! (eng. Call the Midwife)

Yle TV1 alkaen pe 20.2. klo 19.00

Jaksot katsottavissa myös Yle Areenassa!

 

Mitä sinä odotat eniten näiltä uusilta jaksoilta?

 

KUVAT: YLE

Kommentit (8)
  1. Ihanaa, että sarja palaa ruutuun! Lempihahmoni on Chummy, joten odotan eniten hänen elämänsä seuraamista. Myös Trixien romanssin etenemistä on hauska seurata, ja lääkärin perhe-elämää myös! Loistava sarja, kyllä. 

    1. Chummy on kyllä mahtava, ja hänen puhetyylinsä on vaan niin valloittava! Koin kuitenkin hänen parin ekan kauden seikkailut kiinnostavimmiksi kuin nämä nykyiset, joten jotain kehitystä toivoisin sinnekin suunnalle. 🙂

  2. Hyvä, kun muistutit tämän alkamisesta!

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *