Halloween Variety: Sarjojen Halloween-jaksot Netflixissä

Noitia! Hirviöitä! Luurankoja! Halloween ajoittuu tälle viikonlopulle, perinteisesti lauantaisen Pyhäinpäivän aatoksi. Koska Suomessa ei ole edelleenkään kovin vahvaa Halloween-perinnettä, eikä harmittavan moni pääse tänäkään vuonna osallistumaan Halloween-juhliin, voi perjantai- ja lauantai-illat viettää fiilistellen Halloweenia Netflixissä. Moni valitsee tämän juhlan kunniaksi jotain palvelun lukuisista kauhuelokuvista, mutta minä en hirveästi pidä kauhusta, joten luonnollisesti valitsen ennemminkin eri televisiosarjojen Halloween-jaksoja. Melkein kaikissa amerikkalaisissa sarjoissa on yksi tai useampi Halloween-jakso, ja joillekin sarjoille muodostuu tietynlainen tapa jaksojen sisällöstä. Usein myös jaksot ovat kohtuullisen erillisiä muusta juonesta (stand-alone), joten ne voi katsoa erikseen ilman suurempaa tietoa ympärillä olevista jaksoista. Valitsin tähän listaukseen omien Netflix-lemppareideni Halloween-erikoisjaksot, ja kommenteissa voi kertoa muista hyvistä Halloween-jaksoista, jotka ovat jääneet mieleen!

himym.jpg

Kuva

How I Met Your Mother

”Slutty Pumpkin” kausi 1, jakso 6

”Canning Randy” kausi 6, jakso 7

”The Slutty Pumpkin Returns” kausi 7, jakso 8

Halloweeniin on aina suhtauduttu vakavasti tämän newyorkilaisporukan kesken, ja varsinkin Lily ja Marshall suhtautuvat intohimoisesti jokavuotiseen pukukilpailuun. Jo ensimmäisen kauden alkupuolella sarjassa luotiin pitkään jatkunut läppä (running gag) pienehköön kurpitsa-asuun pukeutuneesta naisesta, jonka kanssa Tedillä oli useampi vuosi sitten ollut säpinää, ja jota Ted yhä odottaa uskollisesti jokavuotisiin bileisiin. Jakson nimenä myös toiminut lempinimi tälle naiselle, ”Slutty Pumpkin”, viittaa myös hauskasti siihen stereotypiaan amerikkalaisessa kulttuurissa, miten mikä tahansa asu voidaan tehdä seksikkääksi, ja miten Halloween nähdään usein vain tekosyynä pukeutua mahdollisimman lutkahtavasti, sillä edes kilteille tytöille ei kukaan voi sanoa mitään paljastavasta Halloween-pukeutumisesta. 7. kaudella kauan odotettu kurpitsanainen palasi Tedin elämään paljon hypetetyn vierailevan tähden Katie Holmesin muodossa. Nämä How I Met Your Mother:in Halloween-jaksot kannattaa katsoa varsinkin asuinspiraation puutteessa, sillä niissä nähdään paljon hahmojen takavuosien asuja!

pll.jpg

Kuva

Pretty Little Liars

”The First Secret” kausi 2, jakso 13

”This Is a Dark Ride” kausi 3, jakso 13

Pretty Little Liars -sarjan Halloween-jaksot ovat joka kerta omanlaisiansa erikoisjaksoja jo ihan ajankohdankin takia, sillä Halloween sijoittuu aika lailla keskelle sarjan esitystaukoa kauden ensimmäisen (kesä) ja toisen (talvi) puoliskon välissä. Tälla tavoin näpsäkästi nämä erikoisjaksot ovat aina kausiensa 13. jaksoja. Ensimmäisellä kaudella Halloween-jaksoa ei ollut, mutta 2. kaudella vieraillaan Halloween-tunnelmissa ennen Alisonin katoamista, ja 3. kaudella valehtelijat ottavat osaa Halloween-teemaiseen kauhujunaan, jossa tapahtuu tottakai kummia. Netflixistä vielä puuttuvilla 4. ja 5. kaudellakin on omat Halloween-jaksonsa, ja aina odotan yhtä innolla tyttöjen mielikuvituksellisia asuja!

buffy.jpg

Kuva

Buffy the Vampire Slayer

”Halloween” kausi 2, jakso 6

”Fear, Itself” kausi 4, jakso 4

”All the Way” kausi 6, jakso 6

Buffy:n maailmassa Halloweenin juhlintaa näytettiin joka toisella kaudella, ja kauhuteemaisessa sarjassa Halloween loi aivan käsittämättömän paljon erilaisia mahdollisuuksia juonen suhteen; onhan Halloween pitkään käsitetty ajankohtana, jolloin portit meidän ja kauhujen maailmojen välillä ovat erityisen löysällä. Sarjan neljännen kauden Halloween-jakso ”Fear, Itself” on päässyt osaksi montaa listausta television parhaista Halloween-jaksoista, sillä siinä jengi päätyy bileisiin, jossa demoni toteuttaa kaikkien osallistujien pahimmat pelot. Todellisuuden ja mielikuvituksen rajoilla leikittelevä jakso on pelottavuudestaan huolimatta myös aika ajoin erittäin hauska, eikä kukaan varmaan enää tämän jakson jälkeen unohda pupujussien merkitystä yhdelle sarjan pääosahahmoista!

gossipgirl.jpg

Kuva

Gossip Girl

”The Handmaiden’s Tale” kausi 1, jakso 6

”How to Succeed in Bassness” kausi 3, jakso 7

Gossip Girl:in 1. kauden Halloween-naamiaiset käynnistivät aika monta juonikuviota, johon palattiin vuosien saatossa kerta toisensa jälkeen. Keltaisiin iltapukuihin ja naamioihin pukeutuneet Serena ja pikku-Jenny menivät Natelta sekaisin, ja hän tunnusti rakkautensa salaa aivan väärälle tytölle. Kolmannella kaudella ollaan Halloween-tunnelmissa Chuckin uuden yökerhon avajaisissa, ja 20-luvun gansterimeininki loi sekin mahtavia asuja sarjan kauniille pääsosanäyttelijöille!

bones.jpg

Kuva

Bones

”Mummy in the Maze” kausi 3, jakso 5

Jo 10. kautta televisioissa pyörivä Bones on juhlistanut Halloweenia vain yhdellä erikoisjaksolla, mutta onneksi sen asuista on puhuttavaa vielä tänäkin päivänä. Brennan pukeutui rouheasti Wonder Womaniksi ja Booth pukeutui Clark Kentin ja squinternin sekoitukseksi! Jaksossa jahdattiin nuoria tyttöjä tappanutta pahista, ja jakson loppupuolella nähtiin kaikkien ofidiofobiasta kärsivien kauhukohtaus. Tämä jakso opettaa myös tietysti paljon taustoja Halloweenista, sillä eihän Brennan osaa olla kertomatta omia näkemyksiään kulttuurisista juhlapyhistä!

glee.jpg

Kuva

Glee

”The Rocky Horror Glee Show” kausi 2, jakso 5

Paljon etukäteen hypetetty erikoisjakso Glee:n toisen kauden alkupuolella on minun ja monen muun mielestä yksi sarjan heikoimmista, mutta se iskee varmasti kaikille, jotka ovat The Rocky Horror Picture Show’n faneja! Jaksossa oppilaat pykäävät pystyyn vuosittaista musikaaliaan, ja aiheeksi valittu legendaarinen musikaalielokuva aiheuttaa hankaluuksia monenkin eri asian suhteen. On jaksosta sitten mitä mieltä tahansa, on hahmojen asut upeita, ja niistä saa vamasti inspiraatiota niin halutessaan!

modernfamily.jpg

Kuva

Modern Family

”Halloween” kausi 2, jakso 6

”Open House of Horrors” kausi 4, jakso 5

Modern Family:ssä Claire Dunphyllä on kohtalaisen epäterve pakkomielle Halloweeniin ja sen juhlimiseen, ja useimmiten hän raahaa muun laajan perheensä suunnittelemiinsa aktiviteetteihin mukaan. Tällaisen myötähäpeään vahvasti nojaavan komediasarjan Halloween-jaksoissa ei voi mitenkään välttyä kohtalaisen pahalta koheltamiselta, mutta Halloweenista sekoontuneille jaksot tarjoavat paljon esimerkkejä omistautuneesta Halloween-sisustuksesta sekä -pukeutumisesta!

friends.jpg

Kuva

Friends

”The One with the Halloween Party” kausi 8, jakso 6

Monien komediafanien haave toteutuu lauantaina 1.11., kun Netflixiin saadaan loputkin Frendien kaudet! Aikaisemmasta kolmesta ensimmäisestä kaudesta siirtyminen koko tuotantoon aiheuttaa myös sarjan ainoan varsinaisen Halloween-jakson päätymisen tähän listaukseen. Tästä legendaarisesta jaksosta on ainakin itselle jäänyt parhaiten mieleen Rossin Spudnik-asu, jonka sisältämän vitsin hän vääntää perinteisesti tarpeettomasta rautalangasta!

Minkä näistä Halloween-aiheisista jaksoista valitsisit katselulistallesi tänä viikonloppuna? Onko jonkun sarjan Halloween-jakso jäänyt erityisesti mieleen?

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kommentit (4)
  1. Oo, Frendejä lisää Netflixiin, jee! Ihan mahtava juttu, Frendit on parasta krapula- tai sairastamispäivän katsottavaa. 🙂

    Hmm, miten nyt ei tule mitään erityisen mieleenjäänyttä halloween-jaksoa mieleen? Toki sitä muistaa esim. monen näistä sun mainitsemista, mutta löytysköhän mielen sopukoista joku muukin? Täytyy ruveta oikein kaivelemaan, tuun kertomaan, jos keksin! 🙂

    1. Mä oon kans tuijotellu Frendei aika paljon, kun pikkuveli jäi näihin joskus koukkuun. 🙂

  2. How I met Your Mother saa kyllä aina niin hyvälle tuulelle, että kyllä The Slutty Pumpkin Returns jakso tarvii katsoa.

    1. Mä niiin tykkään siitä, että noissa HIMYMin Halloween-jaksoissa näytetään niitä vanhoja asuja kuvakavalkaadeissa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *