HBO Nordicin tarjontaa: Verta, verta ja vielä vähän verta!

theknick.jpg

Kuva: HBO Nordic

Lauantaina saa HBO Nordicilla ensi-iltansa tuore amerikkalaissarja The Knick, jonka pääosassa loistaa elokuvista paremmin tuttu Clive Owen. Tämä draamasarja sijoittuu vuoteen 1900, ja sen tapahtumapaikkana on newyorkilainen Knickerbocker-sairaala, josta sarja on saanut nimensäkin. Owenin esittämä tohtori John Thackery kollegoineen tekee mullistavia läpimurtoja karmivassa lääketieteellisessä ympäristössä, ja sarja onkin mielenkiintoinen katsaus aikakauteen, johon haikaillaan ihanien asujen ja ympäristön takia mutta josta unohdetaan elämän raa’at realiteetit. Reign-sarjan näyttelijöiltä kysyttiin Comic-Conin haastattelussa, että minkä modernin asian he haluaisivat viedä mukanaan sarjansa aikakaudelle, ja he ykskantaan nimesivät antibiootit tärkeimmäksi tuliaiseksi, ja onkin mielenkiintoista saada The Knick:in ansiosta muistutus siitä, että antibiootit ja monet muut lääketieteelliset itsestäänselvyydet ovat suhteellisen tuoreita keksintöjä.

//www.youtube.com/embed/r_xvw-_YJSo” width=”854″>

Video: The Knick trailer

Sarjan tuottajana ja ohjaajana on elokuvista paremmin tunnettu Steven Soderbergh, joka on itse ohjannut The Knick:in ensimmäisen kauden kaikki kymmenen jaksoa. Vaikka ensimmäinen kausi saa ensi-iltansa vasta tällä viikolla, uusittiin The Knick toiselle kaudelle jo muutama viikko sitten, eli sarja saa varmasti jatkoa! Tätä Cinemaxin alkuperäissarjaa levittää Suomessa HBO Nordic, ja The Knick:in ensimmäinen jakso on katsottavissa HBO Nordicilla lauantaina 9.8.

 

10557404_796619247035823_105584628520398154_n.jpg?oh=2b7cc7997cfa325089fd31a201c07137&oe=54363BE6&__gda__=1414043032_0ae04ed361ad7f0f3debde57715eec10

Kuva: HBO

Sekä katsojien että kriitikkojen rakastama HBO:n hittisarja Boardwalk Empire saa päätöksensä tämän syksyn aikana, ja HBO on julkaissut pienen behind-the-scenes -videon vitoskauden tekemisestä. Viidennen kauden alussa sarjassa on hypätty vuoteen 1931, ja kieltolain loppu lähenee vääjäämättä, joten sarjan hahmoilla tulee hiukan kiire hoidella bisneksiään. Aikaisemmasta neljästä kaudesta poiketen tällä viidennellä ja viimeisellä kaudella on vain kahdeksan jaksoa, joten loppu tulee totuttua aikaisemmin.

Video: Boardwalk Empire Season 5: Invitation to the Set

Tällaiset kulissien takaiset videot ovat hauskoja ja antavat hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea tällaisen sarjan tekemiseen kuuluu. Hauskinta on, kun kyseessä on ns. period drama eli menneisyyteen sijoittuva sarja, jolloin kulissien takaa näkee hauskan konrastin nykyaikaisesta taustatiimistä samoissa kuvissa täyteen puvustukseen sonnustautuneiden näyttelijöiden kera! Boardwalk Empire:n viimeinen kausi alkaa HBO Nordicilla 8.9.

 

10557646_10152504036418563_376750153631804992_o.jpg

Kuva: HBO

True Blood:ia on jäljellä enää muutama hassu jakso, ja haikeus alkaa pikkuhiljaa vallata mielen jaksoja katsellessa. Tuijottelin viimeisen viikon aikana seitsemännen kauden kaikki tähän mennessä ilmestyneet seitsemän jaksoa, ja heti alusta asti meno on armotonta, ja suosikkiensa puolesta saa pelätä ihan tosissaan. Toisaalta tämä viimeisen kauden semi-apokalyptinen meininki tuo sarjaan kaivattua piristystä, kun väistämättäkään ei voi toistaa aikaisemmista kausista tuttua ja tylsäksi käynyttä kaavaa. Aivan kuten alkukeväästä loppuneen How I Met Your Mother:in viimeisellä kaudella, on True Blood:inkin viimeisellä kaudella avattu paljon hahmojen menneisyyttä, ja eri aikakausilla on leikitelty hulvattomin seurauksin! Monta vanhaa tuttua aikaisemmilta kausilta eksyy Bon Tempsiin tai ainakin sen lähistöön, ja monta vanhaa tuttua sanoo jäähyväiset tavalla tai toisella. Enää muutama viikko, ja saadaan tietää, tullaanko tämänkin sarjan loppuratkaisua vihaamaan yhtä verisesti kuin HIMYM:in!

 

Kommentit (3)
  1. Enkai ole ainut jolla menee HBO Nordic ja OBH Nordica sekasin 😀 eron tunnistan lausumalla englanniks..

    1. No nyt mulla ainakin menee kans 😀

    2. Hei, ei saa nyt yhtään enempää laittaa mun päähän sekaisin meneviä sanoja! Tässäkin postauksessa meinasin kirjoittaa usemmankin kerran kullisseista enkä kulisseista… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *