Huippusuosittu James Cordenin talk show Ylelle!

Yle The Late Late Show with James Corden.jpg

Amerikkalainen myöhäisillan talk show The Late Late Show with James Corden alkaa keskiviikkona 24. toukokuuta Ylellä, sekä television puolella Yle TV2:ssa että verkossa Yle Areenassa. Brittiläinen monilahjakkuus James Corden juontaa omaa ohjelmaansa CBS-kanavalla, ja harva se viikko joku ohjelman osuus päätyy sosiaalisessa mediassa hitiksi.

Suomessa ei olla perinteisesti ymmärretty amerikkalaisten talk show -ohjelmien päälle, sillä vaikka satunnaisesti on näytetty jotain ohjelmaa, ei genreä ole kokonaisuudessaan nähty kotimaisessa ohjelmakartassa. Tästä huolimatta suomalainenkin viihdemedia poimii näistä ohjelmista paljon klikkiotsikoita ja varsinkin sometäkyjä. Tällä hetkellä Subilla nähdään saman CBS-kanavan pääkeskusteluohjelmaa eli The Late Show with Stephen Colbert, ja nyt Yle tekee itsestään kertaheitolla ajankohtaisen ja trendikkään, sillä Cordenin ohjelma on puhutuimpien talk show -ohjelmien joukossa.

https://www.youtube.com/embed/Nck6BZga7TQ” width=”1920″>

Video: The Late Late Show with James Corden – Adele Carpool Karaoke

Nykyään talk show ei ole vain keskustelusta kiinni. Perinteisestihän näihin ohjelmiin kutsutaan vieraiksi julkkiksia, jotka ovat jollain tavalla ajankohtaisia; joko he ovat ohjelmassa markkinoimassa uutta tuotettaan, oli se sitten elokuva, albumi tai vaatemallisto, tai sitten he ovat osa jotain muodikasta ilmiötä. Vieraat höpöttelevät suurimman osan omasta osuudestaan joistain hassuista sattumuksista elämässään tai urallaan, ja lopuksi tutustutaan minimaalisen ajan verran varsinaiseen markkinointisyyhyn.

Tämän humoristisen höpöttelyosuuden merkitys on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti, ja sille on tehty harmittoman keskustelun lisäksi tilaa muuallekin ohjelmaan. Sohvalla juttelemisen lisäksi ohjelman juontajat haastavat vieraansa erilaisiin leikkeihin, sketseihin ja hassutteluihin, joista saadaan älyttömän hyviä videoita somejakoon. Oli kyseessä sitten Jimmy Fallonin ja Michelle Obaman ”Evolution of Mom Dancing”, Conan O’Brienin Suomi-jutut, tai Jimmy Kimmelin muka-riita Matt Damonin kanssa, keskittyy talk show -ohjelmien rakenne sekä julkkisten pärjääminen niissä pitkälti aivan muuhun kuin kyseisten vieraiden ammattitaitoon.

VIDEO: THE LATE LATE SHOW WITH JAMES CORDEN – TOM CRUISE ACTS OUT HIS FILM CAREER W/ JAMES CORDEN

Vuonna 2015 alkanut The Late Late Show with James Corden on muiden vastaavien ohjelmien tavoin täynnä tällaisia erikoisosuuksia, mikä on helppoa Cordenin monilahjakkuuden takia. Laulaminen, tanssiminen, näytteleminen, pokan pitäminen, pokan menettäminen kuuluvat kaikki siihen moderniin hauskanpitoon, joiden avulla monet julkkikset voivat muokata imagoaan aivan täysin. Tuskin Jennifer Lawrence olisi niin pidetty ja rakastettu, jos hän ei olisi aivan täydellinen talk show -vieras: avoin, hauska, normaalin oloinen, ja täysin valmis nolaamaan itsensä. Sääliksi käy ne julkkikset, jotka eivät osaa tai halua sopeutua tähän uuteen maailmanjärjestykseen, sillä niin suosittua se on!

James Cordenin suurin erikoisuus omassa ohjelmassaan on ”Carpool Karaoke”, jossa Corden ajaa autoa kyydissään joku artisti, jonka suurimpia hittejä lauletaan mukavan ja hauskan jutustelun lomassa. Adelen jakso räjäytti pankin, mutta myöhemminkin esimerkiksi Lady Gagan ja Michelle Obaman ajelut ovat osoittautuneet äärettömän suosituiksi. Näiden videoiden pohjalta on suunnitteilla parikin eri televisio-ohjelmaa, ja Suomessakin Radio Aalto teki oman versionsa ”Autokaraoke”-nimellä.

Oma suosikkini The Late Late Show with James Corden -ohjelman osuuksista on ”Spill Your Guts or Fill Your Guts”, jossa julkkisvieras kyselee Cordenin kanssa toisiltaan noloja kysymyksiä, Jos kysymykseen ei halua vastata, joutuu syömään tai juomaan vastustajan ennalta valitseman ällöttävän ruoan. Käsite ’ruoka’ venyy ja vanuu näissä pätkissä, sillä tarjolla on mitä tahansa chilikastikkeista eläinten aivoihin, peniksiin ja tuotoksiin. Pelin kulun määrittävät kysymykset ovat oikeasti todella hankalia, ja vaa’assa painavat ihmisten loukkaaminen, oman maineen vaarantaminen sekä tietysti nuo ällöttävät ruoat. Huikeaa viihdettä!

Kuten useimmat muutkin amerikkalaiset myöhäisillan keskusteluohjelmat, tulee James Cordenin ohjelmakin televisiosta jokaisena arki-iltana, joten Yle myös näyttää ohjelmaa useampana päivänä viikossa. Yle TV2 näyttää uuden jakson joka ilta keskiviikosta lauantaihin, uusintojen sijoittuessa aina seuraavan päivän aamupäivään. Jos Yhdysvalloissa on taukoa ensiesityksistä, näyttää Yle aiempia ennennäkemättömiä jaksoja. Jaksot ovat myös katsottavissa Yle Areenassa. Hyvä, Yle!

 

P.S. James Corden on lähettänyt omat terveiset meille suomalaisille katsojille!

 

 

 

 

Kuva: Yle/CBS.

Kommentit (4)
  1. Ihan fantastista että Suomessakin on vihdoin huomattu miten mahtava tuo kyseinen talkshow on! Itse on tullut katseltua ohjelmaa paljon youtubesta, ehdottomasti parasta viihdettä ikinä!! 

    1. Mullakin on YouTube laulanut aika paljon! 🙂

  2. Horne & Corden ja Väärät Miehet. Suosittelen!

    1. Täytyy tsekata, kiitti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *