Insta-katsaus viikon tv-puheenaiheisiin

chrissoules.jpg

Kuva: @michellemoney

Kaksi viikkoa sitten alkoi The Bachelor -sarjan 19. tuotantokausi, jonka pääosassa loistaa tämä yllä oleva hikinen herra. Ammatiltaan maanviljelijä, Chris Soules oli mukana edellisellä The Bachelorette -kaudella, missä hän tuli kolmanneksi ja hurmasi katsojat hiljaisella sekä maanläheisellä luonteellaan. Soules paljastui myös romantikoksi, sillä hän lähetti Bachelorette-Andille pitkin kautta kirjeitä salaisena ihailijana! Kun tähän kaikkeen vielä yhdistää tiedon siitä, että tämä iowalainen maanviljelijä ei todellakaan ole mikään köyhä jyväjemmari vaan aika menestyksekäs maanviljelysyrittäjä, ei ole mikään ihme, että hänet valittiin uuden kauden tähdeksi. Hän ansaitsi jo ennen kauden alkua lempinimen Prince Farming! Tällä uusimmalla kaudella on jo nähty uudenlainen live-ensi-iltajakso, ja ensi viikon kolmas jakso saa vieraakseen tunnetun The Bachelor -fani Jimmy Kimmelin (hänen oma ohjelmansa on toki samalla ABC-kanavalla). Tähän yllä olevaan kuntoon Bachelor-Chrisin on treenannut myös viime Bachelorette-kaudella esiintynyt bodari-Cody.

ginarodriguez.jpg

Kuva: @goldenglobes

Viime sunnuntaiset Golden Globesit olivat aika perinteiset juhlat omassa lajissaan: ihmisillä oli hauskaa ruoan ja varsinkin juoman parissa, ja muutama palkinto meni hiukan yllättävään mutta silti ansaittuun syliin. Tunteikkaimpana ja sympaattisimpana kiitospuheena pidetään yleisesti parhaan naiskomedianäyttelijän suorituksesta palkitun Gina Rodriguezin puhetta, joka tunnekuohussaan oli ehdottoman vangitseva. Rodriguez palkittiin viime syksynä alkaneesta Jane the Virgin -sarjasta, jota on toistaiseksi esitetty vasta yhdeksän jaksoa, ja voittaessaan hän toi CW-kanavalle ensimmäisen ison palkinnon ikinä. Tämä sarja on jo syksystä saakka kutitellut mielessäni, ja nyt tämän voiton innoittamana aionkin etsiä sen käsiini.

ai.jpg

Kuva: @americanidol

Viime viikolla polkaistiin käyntiin toinen alkuvuottani hallitseva realitysarja eli American Idol. Jo 14. kaudellaan oleva kykyjenetsintäohjelma jatkaa viime vuodesta tutulla tuomarikolmikolla, joka yksinkertaisesti toimii: Keith Urban, Jennifer Lopez ja Harry Connick Jr. Tälle uudelle kaudelle on luvassa jonkin verran uudistuksia, mitä ohjelman fanit ovat jo pidempään toivoneetkin, ja mielenkiintoisena käänteenä nähtiin kauden aloittanut laulu, jossa on semifinaalivaiheeseen asti päässeet 24 laulajaa kuvattuna siten, että heitä ei siitä suoraan tunnista mutta kuulee kuitenkin. Ensimmäisten jaksojen joukossa on myös vierailijana ohjelmasta julkisuuteen ponnistanut Adam Lambert, mikä aloittaakin tämän kauden suuremman painotuksen sarjan omiin tähtiin. Nykyään ohjelmassa ei onneksi näytetä ihan niin paljon niitä oikeasti surkeita laulajia, sillä minulle se on aina aiheuttanut liian kovaa myötähäpeää.

glee.jpg

Kuva: @gleeonfox

Menneinä vuosina yhdeksi jännittävimmäksi ja suosituimmaksi tituleerattu musikaalisarja Glee aloitti viime viikolla viimeisen, lyhennetyn tuotantokautensa. Sarjan jyrkkää laskua on uumoiltu jo pitkään, ja tämän viimeisen kauden ensimmäiset katsojaluvut osoittavat, että siirto perinteiseen kuolemanpaikkaan perjantaille oli hyvin ansaittua. Sarjan viides kausi oli osittaisista huippuhetkistään (Rachel Broadwayllä) huolimatta aika surkea ja pitkäveteinen, joten toivottavasti tämä viimeinen kausi pystyy nostamaan sarjan hiukan paremmalle tasolle. Tottakai, Cory Monteithin kuolema sekoitti sarjan tarkoitetun kuvion, ja tämä viimeinen kausi palaakin Finn Hudsonin hahmolle tarkoitettuihin huoneisiin eli takaisin McKinleyn lukioon. Mysteerisesti lähes kaikki tutut hahmot saadaan takaisin Limaan, ja edelliset oppilaat on tunteettomasti viskattu Suen tyrannian tieltä muihin kouluihin. Tällä viimeisellä kaudella ollaan ensi kerran tilanteessa, jossa kolmella kilpailevalla kuorolla on kaikilla New Directionsistä tuttu johtaja.

scorpion.jpg

Kuva: @scorpioncbs

Viime sunnuntaina ja maanantaina kuultiin ilouutisia monen sarjan suhteen, kun CBS ja CW julkistivat sarjojen uusimisia (renewals eli seuraava tuotantokausi lisää). Omista suosikeista ilahduttaa eritoten sarjojen ScorpionMadam Secretary (Rouva Ministeri) ja Reign (Valtiatar) saama jatko, eikä esimerkiksi NCIS: New Orleans tai Supernatural ole nekään huonoja sarjoja! CW:llä vielä ilmeisesti punnitaan esimerkiksi Hart of Dixie:n jatkoa, ja perinteisesti nämä uutiset sarjojen lopettamisesta tai jatkamisesta tulevat aika tipoittain.

tis.jpg

Kuva: @sirbenjy

Loppuvuoden ajan suomalaisissa juorupiireissä on puhututtanut Temptation Island Suomi -sarja, joka kuvattiin joulukuussa Thaimaassa. Sarjan juontaa SuomiPopin iltapäivistä tuttu Sami Kuronen, ja tällä viikolla julkaistiin sekä sarjan sinkkumiehet että sinkkunaiset, joiden tehtävänä on pitää hauskaa ja vikitellä pariskuntien osapuolia. Ihan muodollisesti päteviä sinkkuja tähän ohjelmaan on saatu, jokseenkin viehätysvoimaltaan ulkoisesti aika yksipuolisia, eikä kummaltakaan puolelta löydy ulkoisesti itseäni sytyttäviä yksilöitä kovinkaan montaa. Minulla oli jotenkin hassusti pelko perseessä, että joku tuttu siellä sinkkumiesten puolella on, johtuen kenties siitä, että ex-säädöistä löytyy muutama tyyppi, jotka luonteensa puolesta sopisi tuohon puuhaan erityisen hyvin. Kyllähän siellä miesten joukossa on yksi tuttu, mutta onneksi vain etäisesti tuttu isoveljeni peruskoulun aikainen luokkakaveri, sillä meidän pienellä paikkakunnallahan kaikki oikeastaan tunsivat toisensa. Vielä voi tietysti jännätä sitä pariskuntien tulevaa esittelyä, josko sieltä myös löytyisi tuttuja. Temptation Island Suomi alkaa Livillä 4.3. Pitäisköhän tästä laittaa pystyyn jonkinlainen kisakatsomo (tai vähintään Twitteriin live-feedi)?

mcvip.jpg

Kuva: @henkkaalen

Nelonen julkisti tällä viikolla uuden MasterChef VIP -kokkiohjelman, joka alkaa 10. helmikuuta. Kuudessa alkuerässä kilpailee jokaisessa kolme julkisuudesta tuttua henkilöä, joista aina paras pääsee jaksoon, ja seuraavissa karsintajaksoissa tippuu aina yksi julkkis kerrallaan. Sarjan tuomareina ja valmentajina ovat Tomi Björck ja Henri Alén sekä jaksoittain vaihtuvat vierailevat tuomarit. Ohjelmassa on mukana perinteiset martinaaitolehdet ja kaisaliskit, mutta osallistujien joukosta löytyy paljon enemmän yllättäviä nimiä kuin realityveteraaneja, esimerkiksi poliitikko Ville Niinistö, oopperalaulaja Jyrki Anttila, mallitoimisto Paparazzin johtaja Laila Snellman sekä autourheilija Emma Kimiläinen. Itseäni hämmensi eniten kahvit-väärään-kurkkuun -tyylisesti CMX:n laulaja ja runoilija A.W. Yrjänän osallistuminen tähän julkkisten kokkiohjelmaan. Odotan innolla sitä aiheesta väkisinkin alkavaa keskustelua joko Muusikoiden.netissä tai CMX:n omalla Kysy-palstalla!

 

Kommentit (5)
  1. Kitsastelija
    18.1.2015, 07:04

    Wohoo, Scorpion saa jatkoa! Kiitos tästä uutisesta 🙂

    1. Ole hyvä! Tää uutinen piristi kyllä omaakin päivää! 🙂

  2. Uuuu! Minkälainen se on? 🙂 Toi koko perusasetelma on niin mahtava että! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *